לעיתים קרובות, ייאוש משתלט על קבוצות בשוק ההעברות של החורף. קבוצות שאינן עומדות ביעדיהן עד ינואר מחפשות מהפכה ונוטות להביא שחקנים במטרה לשנות את הדינמיקה. החלטה כזו יכולה להשפיע, אבל אם היא נעשית ללא תכנון, היא עלולה להשתבש מאוד ולהחמיר את מצבו של המועדון. רשימת החתמות החורף שנכשלו היא ארוכה, אך אלו הן כמה מהזכורות ביותר:
פיליפה קוטיניו
קוטיניו הוא ללא ספק אחד השחקנים החשובים ברשימה זו. הברזילאי הגיע לברצלונה בינואר 2018 מליברפול, עם ציפיות גבוהות שלא הצליח לממש. הקטלונים שילמו 145 מיליון אירו עבורו, והוא נחשב אז לאחד מכוכבי עולם הכדורגל. ציפו ממנו להיות שחקן מכריע ולמלא את מקומו של אנדרס אינייסטה, אך תקופתו במועדון הייתה מאכזבת ביותר.
אחרי עונה וחצי בברצלונה, קוטיניו הושאל לבאיירן מינכן, שם היה שותף מרכזי בניצחון המפורסם 2:8 בליסבון נגד ברצלונה, עם שני שערים. אחרי עונה אחת בגרמניה, הברזילאי חזר לברצלונה באוגוסט 2020, אך שום דבר לא השתנה. הוא נשאר עוד שנה וחצי בברצלונה, שם לא מצא את מקומו, ובסופו של דבר הושאל לאסטון וילה בינואר 2022. האנגלים החליטו לשלם 20 מיליון אירו על הברזילאי לאחר תום ההשאלה ולשמור עליו באופן קבוע, מה שסגר את אחת העסקאות הכושלות ביותר בתולדות המועדון.
ז'וליאן פוברט
ברצלונה נכשלה עם קוטיניו, אבל גם לריאל מדריד יש החתמות זכורות בגלל ביצועים גרועים. בינואר 2009 הגיע ז'וליאן פוברט לבלאנקוס. המגן הצרפתי הגיע בהשאלה מווסטהאם, שם כבר היה שחקן ספסל, ושיחק תפקיד משני בקבוצה של חואנדה ראמוס.
פוברט היה בקבוצה במשך חצי עונה בלבד, ובשישה חודשים שיחק שני משחקים בלבד – 54 דקות במצטבר. הוא זכור בעיקר בזכות הסצנות שלו על הספסל, כולל מקרה שבו נצפה ישן בזמן משחק. ביוני של אותה שנה הסתיימה ההשאלה שלו והוא חזר לאנגליה.
אליאס מנדס
גם אתלטיקו מדריד לא חפה מהחתמות כושלות בשוק ההעברות של החורף. הקבוצה ממדריד רשמה את אחת ההחטאות שלה בינואר 2011, כשהחתימה את אליאס מנדס. הקשר הברזילאי הגיע מקורינתיאנס תמורת שבעה מיליון אירו, ואחרי חצי עונה בלבד במדריד, נמכר לספורטינג ליסבון.
במהלך ששת החודשים שבהם היה באתלטיקו, מנדס שיחק 16 משחקים במסגרת הליגה והגביע. הדבר החיובי היחיד שיצא לאתלטיקו מהעסקה הזו היה הרווח הכלכלי. היא שילמה עבורו שבעה מיליון, ולאחר חצי עונה מאכזבת מכרו אותו תמורת 8.5 מיליון אירו – דרך טובה למזער את הנזק.
פרננדו טורס
כדי למצוא את השחקן הבא ברשימה, צריך לנסוע לאנגליה בשנת 2011. ביום האחרון של חלון ההעברות של החורף, צ'לסי עשתה את ההחתמה הגדולה ביותר של אותו חלון. היא הביאה את פרננדו טורס מאחת היריבות הגדולות שלה באנגליה, ליברפול. "אל ניניו" הפך להחתמה היקרה ביותר של כדורגלן ספרדי באותה תקופה, בסכום של 58 מיליון אירו, והיה כוכב סאגת ההעברות באותה עונה.
טורס עזב את אנפילד, שם הפך לאליל, כדי לשחק בסטמפורד ברידג' ולהיחשב כבוגד בעיני אוהדי ליברפול. הוא שיחק בצ'לסי עד אוגוסט 2014, וכבש 45 שערים ב-172 משחקים, לצד זכייה בשלושה תארים (כולל ליגת האלופות). למרות זאת, תקופתו במועדון לא עמדה בציפיות שנוצרו עם ההחתמה.
אנדי קארול
שחקן נוסף שהיה מעורב בסאגת טורס הוא החלוץ האנגלי אנדי קארול. שוק ההעברות של הפרמייר ליג בשנת 2011 היה משוגע וליברפול, בתגובה למעבר של טורס לצ'לסי, החליטה להחתים את קארול ברגע האחרון. אך בחיפזון, שמו של קארול הפך לסמל לכישלון.
ניוקאסל ניצלה את מצוקתה של ליברפול, שידעה שהיא זקוקה לחלוץ, וקיבלה תמורתו כ-40 מיליון אירו בשעות האחרונות של חלון ההעברות. באותה תקופה קארול היה שחקן צעיר ומבטיח בכדורגל האנגלי, אך ליברפול מיהרה מדי, במיוחד בהתחשב במחיר. החלוץ נשאר בקבוצה עד קיץ 2012 וכבש 11 שערים בלבד. הוא מעולם לא מצא את מקומו ונשלח בהשאלה לווסטהאם, שהחליטה בסופו של דבר לשלם 15 מיליון אירו כדי לרכוש אותו לצמיתות.
אנטוניו קסאנו
נחזור לליגה הספרדית כדי לזכור החתמה כושלת נוספת של ריאל מדריד: אנטוניו קסאנו. החלוץ האיטלקי נחת בסנטיאגו ברנבאו בינואר 2006, עם תווית של כוכב עולמי, אך הביצועים שלו היו רחוקים מלהתאים למעמדו. הלבנים שילמו 5.5 מיליון אירו על החלוץ מרומא, אך הוא לא הגיע במצב פיזי מיטבי. קסאנו הואשם בעודף משקל, ובשנים מאוחרות יותר הסביר: "נתנו לנו חמישה קילוגרם של נוטלה בכל חודש. אכלתי את זה עם כף".
האיטלקי לא קיבל את הביקורות היטב, ובמהלך העונה וחצי שבהן היה במדריד, המספרים שלו היו חלשים מאוד. הוא שיחק 29 משחקים וכבש ארבעה שערים בלבד. אף שהוא יכול להתגאות בזכייה באליפות, תקופתו לא עמדה בציפיות, והוא עזב לסמפדוריה באוגוסט 2007.
אמוניקה
כולם שמעו את המשפט: "לואיס אנריקה, אבא שלך הוא אמוניקה". כדי למצוא את מקור הקריאה הזו, צריך לחזור לעונת 1996/97, כשהשחקן האפריקאי הגיע לברצלונה בחורף והיה שותף בחדר הלבשה עם 'לוצ'ו'. לואיס אנריקה, כיום מאמן פאריס סן ז'רמן, עבר מריאל מדריד לברצלונה באותו קיץ, ובביקוריו בברנבאו אוהדי ריאל היו שרים לו את המשפט הזה בניסיון להעליב אותו.
מעבר לשירה האייקונית, תקופתו של אמוניקה במועדון הקטלוני הייתה קשה. הנהלת הקבוצה, למרות שהרופאים זיהו בעיה בברך של החלוץ, נכנעה ללחצו של המאמן דאז, בובי רובסון, והחליטה להחתים את הניגרי תמורת שלושה מיליון אירו. אמוניקה שיחק 30 משחקים בלבד במדי ברצלונה, כבש שער אחד, ובקיץ 2000 עזב לאלבסטה.
חואן קוודראדו
קוודראדו הוא עוד שם שקשור להעברות החורף. הקולומביאני הגיע לצ'לסי בפברואר 2015 מפיורנטינה והיה אמור להיות שחקן שיביא לשינוי בהרכב. הוא הובא ככוכב שאמור להפוך לשחקן הרכב קבוע, אך תקופתו בסטמפורד ברידג' הייתה מאכזבת וקצרה.
המועדון הלונדוני שילם 31 מיליון אירו על הקולומביאני, שהגיע בגיל אידאלי לכדורגלן (27). ז'וזה מוריניו ניסה להגן עליו לאחר המשחקים הראשונים, אך הביצועים שלו מעולם לא עמדו ברף הציפיות. במהלך ששת החודשים שבהם היה בצ'לסי, שיחק 15 משחקים והספיק לצבור בקושי 300 דקות בכל המסגרות. באוגוסט 2015 הושאל ליובנטוס, ולמרות שחזר לצ'לסי ביוני 2016, בלונדון החליטו למכור אותו לגברת הזקנה באותו חלון.
מקסי לופס
ברצלונה שוב מופיעה ברשימה עם החתמה נוספת שנכשלה. לופס הגיע למועדון בשנת 2005 ככוכב שהיה אמור להחליף את לארסון הפצוע, אך החתמתו לא הובילה לתוצאות חיוביות עבור הקבוצה. לופס הגיע מריבר פלייט ככישרון מבטיח לעתיד, אך בברצלונה הוא לא הצליח להציג את הפוטנציאל שראו בו.
בארסה שילמה 6.5 מיליון אירו על החלוץ הארגנטינאי, אך הוא לא הצדיק את מחירו. הוא שיחק בבארסה עונה וחצי בלבד, הופיע ב-19 משחקים וכבש שני שערים בלבד.
תומאס גרבסן
תומאס גרבסן הוא כנראה אחד השחקנים היחידים ברשימה הזו שמוערכים בחיבה מסוימת על ידי אוהדים מסוימים, למרות כישלונו. הדני הצטרף לריאל מדריד בינואר 2005, במטרה להחליף את מקללה בהרכב הגלאקטיקוס. הוא פתח בהרכב בתחילת הדרך, אך עם הזמן איבד ממעמדו בקבוצה.
גרבסן שיחק 49 משחקים במדי ריאל, כבש שער אחד, אך עזב בנסיבות שנויוֹת במחלוקת. בקיץ 2006, במהלך אימון, התעמת עם רוביניו לאחר תיקול אגרסיבי. המאמן דאז, פאביו קאפלו, דרש את שחרורו.
פביאנו אלר
החתמתו של פביאנו אלר לאתלטיקו מדריד סוגרת את הרשימה של החתמות החורף הגרועות ביותר. הבלם הברזילאי הגיע לקבוצה בינואר 2007 מברזיל, עבור סכום של 1.5 מיליון אירו.
אלר שיחק 41 משחקים במשך עונה וחצי באתלטיקו, אך ספג ביקורת רבה מצד האוהדים. בנוסף, לאחר שעזב את הקבוצה לסנטוס, הוא איים בתביעה בגין חוב של חצי מיליון אירו – החתמה כושלת במלוא מובן המילה.