פוליטיקאי ממפלגת הלייבור הציע חוק לשינוי כולל של הכדורגל האנגלי, שיכלול גם איסור על בעלות של מדינות בפרמייר ליג, מה שיוביל את מנצ'סטר סיטי וניוקאסל יונייטד להחליף בעלות.

מנצ'סטר סיטי נמצאת בבעלות איחוד האמירויות הערביות, בעוד ניוקאסל נמצאת בבעלות קרן ההשקעות הסעודית (PIF). אם החוק יעבור, שתי הקבוצות ייאלצו לשנות את מבנה הבעלות שלהן.

כדי ליישם זאת, חבר מפלגת הלייבור יצטרך להשיג תמיכה של רוב חברי הפרלמנט בבית הלורדים ואישור מהממשלה הבריטית עצמה. לפי העיתון הבריטי "The Times", הסיכוי לכך נמוך, אך העיתון מציין כי כמה קבוצות בפרמייר ליג דרשו את הכנסת הכלל הזה.

פפ גווארדיולה ושחקני מנצפפ גווארדיולה ושחקני מנצ'סטר סיטי (רויטרס)

"לא תינתן רישיון פעולה לקבוצה שבבעלות מדינה, וכל קבוצה שנפגעת מהחוק תצטרך לעמוד בדרישות הרפורמה החדשה", אמר לורד בסאם, הפוליטיקאי שהציע את הצעת החוק.

הסיכויים לכך נמוכים גם בשל העובדה שהדבר עשוי להתפרש כהתערבות ביחסי המסחר בין בריטניה לבין המדינות המעורבות, סעודיה ואיחוד האמירויות. הרפורמה מציעה שהרגולטור העצמאי החדש לא יצטרך להתחשב במדיניות הסחר של בריטניה בקבלת ההחלטות.

רכישת מנצ'סטר סיטי על ידי איחוד האמירויות בשנת 2008 הייתה הצלחה גדולה. הקבוצה עברה ממצב של קבוצה במרכז-תחתית הטבלה לזוכה בשמונה אליפויות פרמייר ליג ולזכייה בליגת האלופות, תוך השגת תארים רבים והפיכתה לאחת הקבוצות היקרות בעולם.

תיפרד מהפרמייר ליג? אפשרות לא סבירה. פפ גווארדיולה ושחקני מנצתיפרד מהפרמייר ליג? אפשרות לא סבירה. פפ גווארדיולה ושחקני מנצ'סטר סיטי (רויטרס)

במקרה של ניוקאסל, שנמצאת בבעלות סעודית מאז סוף 2021, המגפייז עברו ממצב של מאבק על הישרדות בליגה להשתתפות בליגת האלופות ב-2023 ולהעפלה לגמר גביע הליגה באותה שנה.

רפורמת הכדורגל האנגלי היא חוק שכבר נמצא בתהליך אישור בפרלמנט הבריטי, ונולד בעקבות האירועים באביב 2021 עם יוזמת הקמת הסופר ליג האירופית.

אחת מהצעות הרפורמה היא הקמת רגולטור עצמאי שיפקח על הבעלות הכלכלית של הקבוצות, בין היתר, ויעניק להן רישיונות להשתתפות בתחרויות. אם הצעת הלייבור תאושר, קבוצות בבעלות מדינות כמו סיטי וניוקאסל לא יקבלו רישיון כזה ולא יוכלו להתחרות.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה