קרלו אנצ’לוטי בדרך לאימון נבחרת ברזיל, אחד האנשים ששיחקו תפקיד מרכזי בהגעתו של האיטלקי לסלסאו היה ניימאר. "הוא לא דיבר עם אף אחד, אבל מישהו מאוד קרוב לניימאר היה מאוד משפיע בתהליך הגעתו של אנצ'לוטי לברזיל", חשפו ב’מארקה’.
בנוסף לכך, דיברו בכלי התקשורת על שחקני החיזוק שאנצ'לוטי רצה לראות העונה במדי ריאל מדריד. "שני השחקנים שאנצ'לוטי ביקש לחיזוק הקישור האמצעי היו אלכסיס מק-אליסטר מליברפול, וסנדרו טונאלי מניוקאסל”.
בספרד הוסיפו שאנצ’לוטי ביקש את וויליאם סאליבה לעמדת הבלם, כאשר בימים האחרונים אף דווח בספרד שהבלאנקוס אכן מגלים עניין בשחקנה של ארסנל, ובנוסף קרלטו ביקש את מנואל אקאנג’י ממנצ’סטר סיטי: “הייתה אופציה להביאו כי לא היה מרוצה אצל פפ גווארדיולה”, נטען בספרד.
וויליאם סאליבה (רויטרס)אופציה נוספת שאותה אנצ’לוטי סימן הייתה דין הויסן, שגם הוא כרגע ברשימת הרכש של הלבנים. בתוך כך, למאמן כבר יש הסכם מילולי שסולל את דרכו לנבחרת ברזיל. מאז סוף אפריל נוהלו שיחות עם הנהלת ריאל מדריד במטרה לסגור את פרטי העזיבה, שהתעכבה בשל הצורך להגיע להסכמה על תשלום יתרת שכרו. חוזהו הנוכחי בברנבאו נחתם בדצמבר 2023 ומסתיים רק בקיץ 2026.
כעת, לאחר שהושג הסכם עקרוני, ההודעה הרשמית צפויה להתפרסם עוד לפני סיום עונה בליגה, וייתכן אפילו כבר לאחר הקלאסיקו הקרוב מול ברצלונה שייערך ביום ראשון.
במדריד ייאלצו להכריע מי יוביל את הקבוצה באליפות העולם למועדונים. מהמועמדים החיצוניים בולט צ'אבי אלונסו, מאמן באייר לברקוזן. במועדון בוחנים גם פתרונות פנימיים, כשסנטיאגו סולארי נחשב לבעל סיכויים גבוהים יותר מהמאמנים ראול מריאל קאסטייה ואלברו ארבלואה מהנוער.
קרלו אנצ'לוטי (רויטרס)ההערכה היא שאנצ'לוטי יחתום באופן רשמי בקרוב, כדי שיוכל להדריך את ברזיל במשחקי מוקדמות המונדיאל הקרובים ביוני נגד אקוודור ופרגוואי. המאמן האיטלקי קיבל גם הצעות אחרות מעבר לברזיל, כולל התעניינות קונקרטית מקבוצות בסעודיה. לפי תנאי הארכת חוזהו האחרונה במדריד, הוא אף יכול היה להישאר במועדון בתפקיד ניהולי, שאינו קשור לאימון.
עם זאת, העונה הנוכחית הייתה מאכזבת יחסית: ריאל מדריד הודחה ברבע גמר ליגת האלופות על ידי ארסנל, הפסידה לברצלונה בגמר גביע המלך לאחר הארכה, וכרגע מפגרת בארבע נקודות אחרי ברצלונה של האנזי פליק בצמרת הטבלה, ארבעה מחזורים לסיום. ביום ראשון הקרוב ייערך הקלאסיקו האחרון של העונה, שצפוי להיות גם האחרון של אנצ'לוטי על הקווים במדריד.