בסוף השנה שעברה, פפ גווארדיולה האריך את חוזהו במנצ'סטר סיטי עד קיץ 2027. הארכת החוזה הזו מבטיחה שהמאמן הקטלוני ימשיך להוביל את הסיטיזנס לעוד שתי עונות נוספות, מה שיביא אותו לעשור שלם על הקווים באצטדיון איתיחאד.

עם זאת, כשהחוזה שלו בסיטי מתקרב לסיומו, גווארדיולה מודה שהוא עדיין לא בטוח לגבי עתידו: "אחרי שאסיים את החוזה שלי עם סיטי, אני הולך לעצור. זה בטוח. אני לא יודע אם אפרוש, אבל אני הולך לקחת הפסקה", אמר המאמן בראיון לסדרה של ‘ESPN’. "איך אני רוצה שיזכרו אותי? אני לא יודע", הוסיף.

גווארדיולה נחשב לאחד המאמנים הגדולים בעולם. המורשת שצבר מדגישה את יכולתו הייחודית לנהל מועדוני עילית כמו ברצלונה, באיירן מינכן וכיום מנצ'סטר סיטי. תחת הדרכתו, הקבוצות זכו בתארים החשובים ביותר, כולל ליגת האלופות וגביע העולם למועדונים.

פפ גווארדיולה (רויטרס)פפ גווארדיולה (רויטרס)

"כל מאמן רוצה לנצח כדי שהעבודה שלו תיזכר, אבל אני חושב שאוהדי ברצלונה, באיירן וסיטי נהנו לראות את הקבוצות שלי משחקות", אמר. "אני לא חושב שצריך לחיות מתוך מחשבה על איך יזכרו אותנו". בהמשך פפ הבהיר: “אני לא אומר שאעזוב בסיום העונה, אני אומר שכשאסיים פה, בין אם זה עוד שנה, שנתיים, שלוש, ארבע, חמש או שש… אקח הפסקה. לא אפרוש, אבל בטוח אקח הפסקה”.

עתידו הלא ברור

לדברי גווארדיולה, ההישגים שלו במועדונים אותם אימן מוערכים על ידי האוהדים, והוא מאמין שיזכרו אותו לטובה: "כשאנחנו מתים, המשפחה מתאבלת יומיים-שלושה ואז שוכחים אותך. בקריירת אימון יש דברים טובים ורעים – והחשוב הוא שהטובים יישארו בזיכרון לאורך זמן", אמר.

"אני אגיד לכם שהדבר הכי חשוב הוא לא מה שאנשים חושבים עליך. בסופו של דבר, החיים שלנו כשחקני כדורגל היו טובים מאוד. כמאמן יש אתגרים חדשים. אני לא יודע מה יקרה בעתיד, ובסוף – זה גם לא כל כך משנה", סיכם גווארדיולה בהתייחס להחלטה האפשרית שיקבל לאחר תום חוזהו ב-2027.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה