רק לפני שבוע נבחר ג’יילן ברונסון לשחקן הקלאץ’ של העונה ב-NBA, כשגבר על כוכב דנבר נאגטס, ניקולה יוקיץ’ שסיים במקום השני. הלילה (בין חמישי לשישי), הוכיח ברונסון בפעם המי יודע כמה העונה, שהוא אכן יודע לספק את הסחורה כשצריך.
כשנותרו 4.3 שניות בלבד על השעון, הגארד סיפק שלשת ניצחון אדירה בניצחון 113:116 על דטרויט פיסטונס, שהעלתה את קבוצתו הניו יורק ניקס אל שלב חצי גמר פלייאוף המזרח אחרי 2:4 בסדרה כשהוא עצמו סיים עם 40 נקודות והמחמאות לא איחרו לבוא.
שחקן העבר ופרשן ליגת המכללות, ג’יי וויליאמס, התמוגג מהמהלך המכריע של ברונסון וצייץ: “קלאץ’ זה לא נתון. זו גישה. ולג’יילן ברונסון יש את זה ב-DNA. קלע את הסל המכריע כדי לשלוח את דטרויט הביתה. תמשיכו לפקפק בו, הוא ימשיך להכריע. זה לא מזל. זו אגדה בהתהוות”.
ג'יילן ברונסון זורק מעל אוזאר ת'ומפסון (רויטרס)גם אגדת ה-NBA, מג’יק ג’ונסון, התלהב מהמהלך הענק בסיום: “כשזה הזמן לנצח, ג’יילן ברונסון קלע 40 נקודות כולל שלשת ניצחון שנבנתה על ידי אחד הקרוסאוברים הגדולים שראיתי!”
שחקן הבייסבול לשעבר, סי.סי סבאטיה שנכנס בשנה האחרונה להיכל התהילה של ה-MLB החמיא לגארד: “ג’יילן ברונסון הוא בן אדם רע מאוד”, זאת לאור המהלך על אוזאר ת’ומפסון. גם הקומיקאי סם מוריל הביע חיבה לכוכב הניצחון: “אני אוהב ג’יילן ברונסון”.