ההשתלבות של לוקה דונצ’יץ’ על הפרקט של הלוס אנג’לס לייקרס אמנם יכולה להיות טובה יותר, אך ברחבי העיר הכוכב הסלובני כבר הפך לאחד מיקירי עיר המלאכים, זאת בעקבות תרומה לזכר מלך הסלים של קבוצה החדשה, קובי בראיינט, ששיחק במדיה במשך 20 שנים.
כזכור, כשרק עבר לעיר בטרייד המתוקשר מקבוצת דאלאס מבריקס, ששלח את אנתוני דייויס לטקסס במקומו, החליט דונצ’יץ’ לתרום חצי מיליון דולר לשיקום העיר מהשריפות שהיו בעיר וכעת, בחר לעזור ולשחזר את ציור הקיר של אגדת הקבוצה, קובי בראיינט ושל בתו, ג’יג’י, שנהרגו בתאונת מסוק.
הגארד של הלייקרס החליט לתרום 5,000 דולר על מנת לשחזר את הציור, ששייך לאמן לואי פלסינו, ועליו נכתב ‘ממבות לנצח’. לאחר האימון של קבוצתו אמר הכוכב: “זה תמיד חשוב להחזיר לקהילה שלך. הם נתנו לי כל כך הרבה, אז אני רק רוצה להשיב להם בחזרה”.
ציור קיר של קובי בראיינט ובתו ג'יג'י (רויטרס)הצייר פלסינו הגיב על התרומה: “הוא מייצג את הדרך הנכונה. אני רוצה להודות ללוקה ואני גאה בזה שהוא ‘לייקר’ עכשיו, שמייצג את לוס אנג’לס ואני יודע שקובי גאה”.