האם נשיא הוועד האולימפי הבין-לאומי בוחר להתעלם מדבריו של ג'יבריל רג'וב או שהוא פשוט מנותק מהמציאות? בצל המלחמה בישראל, תומאס באך התייחס אמש (שלישי) למצב באזור ואמר בכנס שנערך בפאריס: "הספורט נותן תקווה לשלום - והשלום בין הישראלים לפלסטינים אפשרי".
מי שעומד בראש הוועד האולימפי הבין-לאומי הוסיף: "הישראלים והפלסטינים חיים בדו קיום ספורטיבי כבר עשרות שנים. אנחנו מדברים עם שתי הקהילות במקביל, לארגון שלנו יש קשר ישיר עם הוועדים האולימפיים הלאומיים המקומיים. אפשר להגיע לפתרון אזורי".
שר התרבות והספורט, מיקי זוהר, הגיב לדבריו של באך ואמר: "במקום להדיח את תומך הטרור ג׳יבריל רג׳וב, נשיא הוועד האולימפי מעדיף להתנתק מהעובדות ומתעלם מאמירותיו המזוויעות. זו חרפה".
דבריו של תומאס באך הם בניגוד מוחלט למצב בפועל. אחרי מתקפת הטרור האכזרית של חמאס ב-7 באוקטובר, שהובילה לטבח של למעלה מ-1,200 אזרחים ולחטיפתם של 240 ישראלים לשטח רצועת עזה, רק השבוע יו"ר הוועד האולימפי הפלסטיני, ג'יבריל רג'וב, שיבח את הפעולה וקרא באופן פומבי בראיון לטלוויזיה המצרית לייצר מתקפת טרור דומה משטח יהודה ושומרון.
דבריו של רג'וב, שעדיין לא הורחק מתפקידו כאיש שמייצג את הספורט האולימפי בקרב הפלסטינים, צריכים להדאיג את נשיא הוועד האולימפי הבין-לאומי משום שהם נוגדים את עקרונות הארגון בראשו הוא עומד ואת עקרונות הספורט העולמי. בישראל טוענים כי לא ייתכן שבראש הוועד האולימפי הפלסטיני יעמוד טרוריסט שיקרא למחוק את מדינת ישראל ולרצוח את אזרחיה מבלי לשלם על כך את המחיר. זו לא אמירה של שלום - ותומאס באך נתפס בעיקר כמנותק מהמציאות.
יש לציין כי בימים האחרונים תומאס באך מנסה "להנמיך את הלהבות", כאשר ההכנות לאולימפיאדת פאריס 2024 בעיצומן והצרפתים נאלצים לשים דגש מיוחד על האבטחה בגלל המלחמות בעולם והמתח בין המדינות השונות. בשבוע שעבר האו"ם החליט על הפסקת אש במהלך המשחקים האולימפיים הקרובים, לדרישתו של באך - והחלטה שהתקבלה ברוב גדול על ידי המדינות החברות באו"ם, מלבד רוסיה וסוריה שנמנעו מהצבעה.