הכל מוכן, ההתרגשות בשיאה ונותר רק להתחיל, כאשר הערב (שישי) ייערך הטקס המסורתי שיוציא לדרך את המשחקים האולימפיים של 2024. בינתיים, נשיא המדינה, יצחק הרצוג, נמצא בצרפת בימים האחרונים וקיים תדרוך בנוגע למשחקים.

נשיא המדינה השתתף אמש בוועידת ספורט עם נשיא הוועד האולימפי, נשיא פיפ”א, נשיא צרפת ומנהיגים נוספים, כשהבוקר הוא שיתף את השיחות באותו תדרוך טלפוני שהוא העביר.

הנשיא יצחק הרצוג פתח: “הדוד של מיכל רעייתי זה אורי אפק שעמד בראש הוועד האולימפי, כך שתמיד עקבנו אחרי מה שקרה באולימפיאדה, גם כשאבי היה נשיא המדינה ולווה על ידי אלכס גלעדי ואתמול הייתה בתו של אלכס גלעדי עם ראשי המדינות. לפני ימים הרגשנו מאוד טוב בכפר האולימפי, המארגנים עושים כל מאמץ כדי שיהיה לישראלים כל מאמץ להרגיש בנוח וללא תחושת איום”.

הנשיא יצחק הרצוג (רדאד גהנשיא יצחק הרצוג (רדאד ג'בארה)

עוד אמר: “זה דבר מהותי כי פגשנו את יו״ר הוועד האולימפי הצרפתי שהוא מאוד ידידותי. אתמול נפגשנו עם עמנואל מקרון ותומאס באך לארוחה, היה מאוד מעניין ומה שבלט מאוד זה שהוא עשה מאמץ מיוחד לגשת אליי ולחבק אותי. אשתו עשתה זאת גם עם מיכל בסעודה עם נשות המנהיגים. היה מאמץ לתת תחושה טובה גם כי אחר כך הם ניגשו רק אלינו בנחמדות. ראשי הביטחון נותנים לישראלים תחושה שהם לא מאוימים כאן ונחזיק אצבעות שכך יהיה. גם ג’יאני אינפנטינו אמר לי שהרגישו טוב עם משחק הכדורגל שלנו נגד מאלי. גם איילון מאסק הגיע מפגישה עם נתניהו ונדיה קומנצ’י גם הופיעה שם ונפגשנו”.

הנשיא הוסיף: “הייתה אווירה טובה בהתחשב בנסיבות שאנחנו נמצאים בהם. גודל המשלחת ואיכותה מקבלים תשומת לב, זה הרגיש גם ראשי מדינות כולל מפינלנד. הוא אמר שהם פה עם 55 ספורטאים ואנחנו 88. אין ספק שסיפור הרכבות הבוקר הופך לנושא בינלאומי, זו מתקפת סייבר מגורמים שרוצים לחבל באולימפיאדה. הצרפתים לקחו זאת בחשבון אבל אני מניח שהם יתנו על כך את הדעת בהמשך.

“הייתה לי שיחה ארוכה עם באן קי מון. הפוליטיקה של הספורט מאוד משמעותית ובוועד האולימפי הבינלאומי מאוד מפרגנים לתומאס באך שמצליח לחבר את כולם בעולם מפולג. דיברנו עם 40 ראשי מדינות על נושא החטופים וסיפרתי להם על חילוץ הגופות מעזה, הייתה הזדהות ואמפתיה”.

תומאס באך (רויטרס)תומאס באך (רויטרס)

על היהודים בצרפת: “הקהילה היהודית, שמונה כחצי מיליון נפשות בצרפת, פרוסה, מגויסת וטוטאלית לתמיכה בספורטאים שלנו. הם גאים מאוד מהמשחק נגד מאלי, הם הגיעו עם ראשי הקהילה והיו מאוד מרוצים. גם עשרות אלפי הסטודנטים שלומדים בצרפת, היהודים והישראלים, מתכוונים להגיע לתמוך בספורטאים במהלך המשחקים”.

על האיומים על המשלחת: “זה מקבל עדיפות עליונה בכל מובן, למשל האירוע שהיה לנו בשדה התעופה כשנחתנו היה בגלל שעל פי הפירוט יקל הם ראו אדם נמצא על גג הטרמינל וזה בעצם היה צלם, אבל על פי הפרוטוקול שלהם וניסיון ההתנקשות בטראמפ הופעלו אמצעים מיידיים והם מיד סגרו את המטוס עד שהאיום הוסר. הם מגלים מאמצים גדולים. הם עבדו על כך חודשים על חודשים. הם רוצים לאפשר לספורטאים שלנו להרגיש שאינם חריגים, אלא כמו כולם וזה מבורך. באתי לכאן כדי לתת גיבוי ולהבטיח שהדגל הישראלי יונף אל על בכל מקום ומקום, נשמור על מעמדנו וזכויותינו הבסיסיות ביותר. פה אין בידולים. יש תחושת אחידות”.

על אזכור חללי מינכן: “צריך להבין שזה מטופל על ידי הוועד האולימפי הישראלי. היינו מעודכנים לכל אורך הדרך בזה כמובן, אבל בשנים האחרונות באך ציין זאת בטוקיו בצורה מכובדת ומתוכנן טקס בהמשך האולימפיאדה, הזכרנו זאת כשחנכנו את הביתן הישראלי בכפר הספורטאים ולפני שנתיים אני ויעל עבדנו עם אנקי ואילנה מול נשיא גרמניה על מתווה פיצויים וטקס גדול לציון 50 שנה. לכן בסך הכל כל עוד האש האולימפית תבער והספורטאים שלנו יהיו פה, נעשה הכל כדי שזה יהיה כך ויהיו אזכורים. אני פוגש היום שורת מנהיגים כולל מקרון בשולי האירועים”.

“מיכל ואני ערכנו אירוע גדול בבית הנשיא לספורטאים לפני כן והייתה אווירה טובה”, הוסיף. “הם הגיעו עם ביטחון גדול ונותנים את הלב. באירוע עצמו ניהלנו שיחות עם הספורטאים והם היו רגועים להפליא עם משמעת ספורטיבית וראש אחר. הם יעשו הכל הכי טוב שאפשר. אמרתי להם שכשהם יעלו למגרש, לבמה או למזרן - יש משהו נוסף בתת מודע ומשמעות עצומה להופעה שלהם. אמרתי גם שהם יכולים לדמיין שאיפשהו החטופים נמצאים בעזה ורואים אותם וזה יחזק אותם נפשית. אני מקווה שפריצות הדרך בוושינגטון אתמול יביאו את החטופים הביתה ונעשה מה שנדרש כדי להחזירם הביתה”.

המשלחת לפאריס (שחר גרוס)המשלחת לפאריס (שחר גרוס)

על החששות מהטקס: “אני סומך מאוד על התשתית הביטחונית של הצרפתים, של מדינות שונות שנמצאות כאן ושל הוועד האולימפי הבינלאומי ששם מאמץ עצום בחודשים האחרונים כדי שזה יטופל. היו ניסיונות של גורמים עוינים לתקוף את הועד האולימפי הבינלאומי. אם אתה עומד איתן חזק אתה הודף את כל מי שמנסה לחבל לך בתוכניות. הם לא מתפשרים בכלום. הדרמה בענייני הרכבות היא דוגמה לעימותים נוספים.

“המדינה משקיעה הרבה מאוד באבטחת המשלחת, עם מאמצים רבים במעגלים רבים. מלבד משרד התרבות והספורט שהשקיעה לא מעט כספים, גם המדינה השקיעה כסף גדול בנוסף לכך”.

לסיכום: “המלחמה באירופה גם משפיעה והם לקחו זאת בחשבון. אני משוכנע שהשלטונות כאן יידעו לפתור את בעיית הרכבות והאירועים האחרים. זה אירוע בינלאומי בשיאו והוא יהיה משמעותי מאוד. הגברת ביידן גם תגיע לכאן ויהיה מעניין לראות את הטקס. רגע אחד ריגש אותנו בטירוף זה שבפתיחת הביתן לראות את אורן סמדג׳ה. לא דמיינו ולא פיללנו שנגיע לרגעים כל כך קשים. עצם העבודה שהוא נמצא שם זה משדר חוזק עצום לכולם”.

בבית הנשיא הבהירו בהמשך לדבריו: “הדברים שכביכול צוטטו בשם הנשיא אינם מדויקים והוצאו מהקשרם. הנשיא דיבר על החוזק הנפשי של הספורטאים, על תעצומות נפשם של חטופינו שאסור לשכוח אותם גם בבמה העולמית של האולימפיאדה, וחזר על הצורך להגיע לעסקת חטופים בהקדם ולהשיבם הביתה במהרה”.

זוהר: אנחנו יכולים לשבור את שיא המדליות
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה