הספורטאיות האולימפיות יודעות כי בדרך להישגים הן חייבות לאכול נכון ובריא. היום (שני) הוועד האולימפי בישראל והיחידה לספורט הישגי הביאו אותן למפגש עם השף משה שגב, שהעביר להן סדנת בישול במטבח של "סאוטר".

מטרת הסדנה, שנערכה במסגרת פרויקט "אתנה Top Team", היתה להעניק לספורטאיות כלים שיאפשרו להן לשמור על תזונה מאוזנת המתאימה לתכנית האימונים ולתפריט האישי של כל אחת מהן ויסייעו להן להצליח. את כל התהליך ליוותה מקרוב איילת ויינשטיין, התזונאית הרשמית של הוועד האולימפי.

בסדנה השתתפו כ-15 ספורטאיות ביניהן אלופת העולם בשייט, לי קורזיץ, שהפגינה ביצועים גם בבישול: "יום יבוא ותהיה לי מסעדה באיים הקנריים ואני אבשל בה את כל הדגים", אמרה בחיוך.

עברי: רעיון טוב, הספורטאיות נהנות

קורזיץ קיבלה לאחרונה החלטה לקחת הפסקה מפעילות לשנה הקרובה על מנת לשמור על מצבה הבריאותי: "זו תהיה שנה רגועה כדי שאחלים וכדי שהגוף שלי יחזור להיות חזק ובריא לעוד קמפיין. רוב הגולשות הטובות בעולם כמו מרינה אלבאו הן בשנה יותר רגועה שלאחריה הן יחזרו לאימונים".

בנוסף, קורזיץ נפרדה ממאמנה בן פינקלשטיין: "בנצי צריך להמשיך בחייו ולא להיות מהנדס מחשבים בים. הוא כבר בן 29 ומחזיק משפחה, אז אני מורידה בפניו את הכובע על מה שנתן לי".

ירדן ג´´רבי ועמית עברי (יניב גונן)
ירדן ג´רבי ועמית עברי מתנסות בבישול (יניב גונן)
 

הג'ודאית, ירדן ג'רבי, שזכתה בארד באליפות אירופה, תצא מחר לרוסיה לטורניר המאסטרס. לקראת הנסיעה אמרה: "אני מקווה שאחזור עם מדליה. אני בכושר טוב ומרגישה טוב, אז אני מאמינה בעצמי". על הרגלי התזונה שלה הוסיפה: "בדרך כלל אין לי זמן לבשל, אז בסופו של דבר לוקחים תלוש וחמגשית מווינגייט וככה חיים. לכן הסדנה מאוד יעילה".

סדנת בישול לספורטאיות אולימפיות (יניב גונן)
סדנת בישול לספורטאיות אולימפיות (יניב גונן)
 

גם השחיינית עמית עברי סיפרה: "אני באה לפה עם רקע כי התחלתי קורס בישול השנה. המטרה שזו תהיה הקריירה לאחר מכן". עד אז, עברי מתרכזת בשחייה ובקרוב תתחרה באליפות העולם בברצלונה. על כך אמרה: "אני שואפת לשמור על המיקום שלי מהאולימפיאדה ואולי גם לשפר את זה".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה