קרלו אנצ'לוטי לא יודע מאיפה זה בא לו. אחרי כל מה שנאלץ להתמודד איתו, נחתה עליו מכת פציעות ברגע הכי גרוע של העונה. לוקה מודריץ' סיים את העונה, קארים בנזמה כנראה יצטרף אליו, גארת' בייל יעדר עוד שבועיים ולמשחק הגומלין הערב (רביעי, 21:45) בליגת האלופות מול אתלטיקו מדריד הוא יצטרך להסתדר גם בלי מרסלו.

מלבד הדרבי הערב, עד ה-2 במאי מחכים לבלאנקוס מוקשים בליגה בדמות משחקי חוץ מול סלטה ויגו וסביליה. הפער בפסגה עומד על שתי נקודות ובמקרה הגרוע, העונה של הבלאנקוס תסתיים עד שבת הבאה. אנצ'לוטי חטף העונה על הרבה דברים, כולל מסיבת הקריוקי של כריסטיאנו רונאלדו. מעמדו מעורער ולמעשה, כשיורגן קלופ פנוי, כל מאמן בכיר ביבשת יכול להתחיל לחשוש. האם אנצ'לוטי, מי שמוגדר על ידי רבים כאיש הנחמד ביותר בכדורגל העולמי, ישרוד עונה בלתי תארים? כנראה שלא. האם יש לו חלק במכת הפציעות? לא מעט סבורים שכן.

"אנצ'לוטי צריך לקחת חלק מהאשמה על בעיית הפצועים" אומר הפרשן טרי גיבסון ומוסיף: "הוא לא סמך מספיק על שחקני הספסל שלו. היו מספיק משחקים העונה בליגה הספרדית שבהם הוא היה יכול לבצע רוטציה. עכשיו החיסורים שיהיו לו משמעותיים מאוד".  

מודריץ פצוע (צילום מסך)
מודריץ. הוזנח (צילום מסך)
 

גיבסון לא לבד. המאמן האיטלקי ספג גם ביקורת מהרופא של נבחרת קרואטיה, בוריס נמץ, שהאשים אותו בפציעה האחרונה של לוקה מודריץ': "אנצ'לוטי לא נתן ללוקה הנחות אחרי שהוא חזר מהיעדרות ממושכת. הוא שיחק 90 דקות בכל משחק והיה תחת הרבה מאוד לחץ מצד אנצ'לוטי". 

מודריץ' נשחק במהרה וגם המקרה של קארים בנזמה לא מוציא טוב את אלופת אירופה. בקבוצה נכשלו בזיהוי חומרת הפציעה של הצרפתי וחשבו שהוא יהיה כשיר לקראת לגומלין הערב, אבל בדיקות נוספות שעבר החלוץ הוכיחו שכולם, כולל המאמן טעו. בנזמה סובל מפציעה דומה לזו של מודריץ' בברך וכלל לא בטוח שיחזור העונה.

"אסור שמשבר הפציעות שלנו יהיה תירוץ"
במהלך השבוע האחרון אנצ'לוטי ניסה לשים את החסרונות בצד במטרה לתת ביטחון לשחקנים שכן יעלו על הדשא. אין ספק שהמשימה שעומדת בפני ריאל מדריד קשה מאוד. שבעה משחקי דרבי התקיימו העונה בין שתי הנציגות של מדריד וריאל לא ניצחה אפילו באחד. אתלטיקו היא הקריפטונייט של אנצ'לוטי. ועכשיו יש לו הרבה פחות חומר לעבוד איתו.

קרים בנזמה מול דייגו גודין (רויטרס)
בנזמה מול גודין. טעות בזיהוי הפציעה (רויטרס)
 

אולי הוא יתנחם בעובדה שבייל ובנזמה לא כבשו העונה מול הקולצ'ונרוס ואילו כריסטיאנו רונאלדו כבש פעמיים מול היריבה העירונית ובסך הכול 15 שערים בדרבי של מדריד, שניים פחות ממלך הדרבי אלפרדו די סטפנו. בנוסף, בשבעה משחקים שבהם הוולשי היה חסר העונה ריאל מדריד ניצחה. 

בפן הטקטי, צפוי שינוי קל. אנצ'לוטי צפוי לפתוח עם מערך של 4:4:2, שמאפשר להתמודד עם מרכז השדה הקשוח של הקולצ'ונרוס מצד אחד ובמקרה שבו איסקו, טוני קרוס וחאמס רודריגס יפתחו בהרכב של הלבנים, לספק תרומה משמעותית לחלק ההתקפי מצד שני.

אופציה נוספת היא הצבתו של חאמס מאחורי רונאלדו וחאבייר הרננדס כאשר קרוס, איסקו ואסייר יראמנדי משחקים במרכז השדה. גם מערך כזה יאפשר לאנצ'לוטי להתמודד עם הקבוצה הקשוחה של דייגו סימאונה.   

חאמס רודריגס חוגג (רויטרס)
חאמס רודריגס. יחגוג גם הערב? (רויטרס)
 

בכל מקרה בריאל מדריד יודעים שהדחה היום לא באה בחשבון. "זה לא טוב שחסרים לך הרבה שחקנים, אבל אין טעם להתלונן על זה ואנחנו צריכים להתרכז בלנצח את המשחק", אמר קרוס: "אסור שזה יהיה תירוץ". שמעת אנצ'לוטי?

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה