חגיגה מעבר לקו הירוק, חגיגה באריאל, חגיגת כדורגל למדינת ישראל. מ.כ עירוני אריאל, לאחר 10 עונות פעילות מעפילה מליגה ג' לליגה ב', נוכח הכרעה בעניין הליגות הנמוכות מצד ההתאחדות לכדורגל, כאשר ההנהלה קיבלה את המלצת ועדת ליגות א'-ג' בדבר סגירתן העונה. אריאל הייתה טובה יותר, לכל אורך הדרך, מיריבותיה, כדוגמת טירה ופרדסיה, ועשתה המוטל עליה.
אריאל, אותה מאמן דימטרי (דימה) שולקין, עם תקציב מאוזן שהורכב מתמיכה עירונית, בזכות אהבתו של יאיר שטבון, ראש העירייה, לכדורגל, ותרומות שהשיג מנהל המועדון, שי ברנטל, הצליחה להתעלות על פני מועדונים שהשקיעו לא מעט ואף יותר מאריאל, כדוגמת בני טירה, הפועל פרדסיה, מ.כ טייבה ועוד, ועשתה צעד היסטורי.
מדובר לא רק בהישג ספורטיבי לאריאל, אלא גם בהישג מדיני, יש הלומר, כשברקע, לפחות בשנים האחרונות, ניסיונות חוזרים ונשנים מצד ג'יבריל רג'וב, יו"ר ההתאחדות הפלסטינית, להוציא את הכדורגל הישראלי מעבר לקו הירוק, בו שוכנת, על הנייר גם אריאל, כאמור, מועדון כדורגל עירוני ומקומי, שאיך לומר בחיוך: הכניס אצבע בעין לג'יבריל עם "הניצחון המוחלט".
הנוער של אריאל. חלקו היה בבוגרים ותרם רבות (באדיבות מ.כ עירוני אריאל)כוכבה של אריאל, בעונה זו, היה, איך לא, אלירן מילשטיין, מי שהניף את גביע האזורים עם הפועל הרצליה ושנים שיחק בליגה א', והעונה ירד לליגה האחרונה בטיבה בכדורגל הישראלי על מנת לעזור למועדון להעפיל לליגה ב'. לראשונה בתולדותיו, לאחר 10 עונות רצופות, מאז הוקמת בשנת 2015. מילשטיין סיים עם לא פחות מ-31 שערי ליגה, שהיוו כ-27% מסך שערי הקבוצה העונה.
שי ברנטל, מנהל המועדון, מאז היווסדו, ציין בפני ONE: "הכל התחבר לנו העונה. בתחילתה תמיכה ורוח גבית מצד ראש העיר, יאיר שטבון שדאג לתקצב להשלים מגרש סינתטי תקן פיפ"א חדיש במקום המיתולוגי הישן, צירוף שחקנים צעירים מקבוצת הנוער המצליחה בליגה הארצית, פגיעה ‘בול’ במירב שחקני החיזוק ולבסוף גם דחייה חמישית ובתקווה גם האחרונה של ניסיון חוזר ונישנה להדירנו מפיפ"א מסיבות שונות וגם בתואנה של שיתוף ‘קבוצות מעבר לקו הירוק’".
שי הדגיש שלצערו, הקבוצה הבוגרת היחידה שנשארה מעבר לקו הירוק. אם נחריג את אורנית שממש על הקו המדומיין, זו למעשה אריאל, כי היתר (גבעת זאב, קרית ארבע, מעלה אדומים ובקעת הירדן) התפרקו זה מכבר.
דימיטרי (דימה) שולקין (יונתן גינזבורג)"זו ההזדמנות להודות לכל מי שהביא להישג המדהים ולתוצאה המופלאה הזו: למאמן המקצוען דימה שולקין שעושה ימים כלילות להשגת המשימה, למנהל הקבוצה אילן בר ולשותפי היקר נורמן גולדשטיין שבלעדיהם לא היה מתגשם החלום. תודה ישירה ואמיצה לראש העיר שחזונו הוא בהלימה לחזון המועדון- להיות עיר בירת השומרון בהכל ובכדורגל בפרט", המשיך שי.
והוסיף: "אפרופו פיפ"א - תודה ציבורית שלוחה למנכ"ל ההתאחדות מר שינו זוארץ, לשר הספורט מיקי זוהר וקודמיהם שדאגו לעשות פלאים מאחורי הקלעים ולגונן עלינו מפני ההדרה, הישג שלפחות לי לא היה מובן מאליו בשום שלב".
מקור ההצלחה
"המתכון להצלחה היו בראש ובראשונה חדר הלבשה שמח ומפרגן איש לרעהו גם בשעות קשות בכלל ובפרט לאחר הפסד שהיה אומנם בודד אבל צורב ומדאיג ש’הגיע בזמן’ וגם עורר אותנו לחזק מיידית את השורות, שילוב שחקני הנוער בדקות משחק רבות בבוגרים היו ‘בינגו’ ונוהלו בעיקר ע"י מאמן אחד, יחיד ומיוחד - דימה שמאמן גם בנוער וגם בבוגרים", ציין שי.
"נכס נוסף שאינו מוטל בספק הוא הפיכת כלל המועדון לשומר שבת ולאורך השנים התברר היא זו ששמרה עלינו ובזכותה כל המועדון - עד לבוגרים התרחב ימה וקדמה, צפונה ונגבה ברדיוס של 50 ק"מ. ואסביר: שחקנינו מגיעים משער השומרון במערב ועד בקעת הירדן במזרח, מאלון מורה בצפון ועד בית אל בדרום – במנעד של 25 ישובים מאריאל והסביבה. וזה הוא עבורי ‘הניצחון המוחלט’", אמר שי בגאווה.
שי ברנטל (יונתן גינזבורג)מה צופן העתיד
"לעונה הבאה שובצנו בליגה ב' צפון ב'. השיבוץ אינו טבעי ולא קל, יחד עם זאת אדרוש הכרה ודרישה שההתאחדות לכדורגל תבין ותגן עלינו מפאת מגבלות המרחק כך שתיאום ואישור משחקים בימי שישי ומוצאי שבת יתאפשר באופן הוגן לקבוצה שרובה כולה שומרת שבת. אנו באריאל התכוננו לא מעט זמן לבשורה ונבנה את בניין הכוח לעונה הבאה", המשיך שי.
והוסיף עוד כי "זאת בדמות תקציב ראוי, ספונסרים ותורמים, תמיכה עירונית מוגדלת שתאפשר לנו להקים קבוצה בריאה ואיתנה, אטרקטיבית לחצי העליון של הטבלה ובכך תביא אהבה וגם גאווה ביציע בעיר שמשוועת לכדורגל טוב ואיכותי. יש לא מעט קהל ובני נוער כולל מועדון אולטראס מקומי ש’קם לתחייה’ מחדש וכולם ברחוב הספורטיבי מחכים להצלחות בכיליון עיניים.
"לפני כחודש וחצי - רגע לפני עצירת השעונים ביקרנו ביום לימודי, כיפי ארוך ומהנה באימפריית מועדון מכבי חיפה שהיא מעין מודל לחיקוי עבורנו על כל המשתמע מכך. מכאן ועוד אני קורא לכל מי שהכדורגל והשומרון קרובים לליבו להירתם ולתרום להצלחת הקבוצה. ליגה ב' צפון ב' - אנו אומנם חדשים לה, אך בד בבד גם מבטיחים לתת כבוד ליריבות ולהשתדל שהנקודות ייעצרו בשער השומרון", סיכם שי בדבריו ל-ONE.
יש לציין כי בעונת המשחקים 2014/15 שיחקה מ.כ עירוני אריאל תחת השם בית"ר אריאל, עד שעונה שלאחר מכן הפכה לקבוצה עירונית.