בכל עונה יש לנו "משחקי עונה", בדרך כלל זה קורה בין שתי קבוצות גדולות, על אחת כמה וכמה אם לפחות אחת מהן נאבקת על תואר האליפות. הפעם משחק העונה עונה בדיוק על ההגדרה שלו: גם כי זה מגיע בטיימינג של הישרות האחרונה לפני סיום הליגה, גם הפער בין שתי הקבוצות שעומד על שתי נקודות בלבד וגם העובדה ששתי הקבוצות פחות או יותר באותה הרמה: אחת מכונה משומנת, יעילה ומסוכנת, השנייה מלהיבה, קטלנית ואטרקטיבית.

בבית וגן יודעים: הפועל באר שבע תעלה הערב (שבת) ב-20:30 למשחק העונה עם הניסיון, כמי שמכירה את המעמד הזה וחיה אותו בעשור האחרון. מנגד, בית"ר ירושלים מגיעה אחרת לגמרי: הסיטואציה חדשה לה, היא בעלת תשוקה לימים רחוקים, ימים שבהם בית"ר הייתה לא רק מועדון גדול אלא גם קבוצה גדולה, משהו שהרבה שכחו עד שהגיעו לבית וגן ברק אברמוב, אלמוג כהן וברק יצחקי והחזירו את אותם לצמרת הליגה.

עיר שלמה מחכה לתואר

העונה הזו של בית"ר תיזכר בכל מקרה כאחת העונות המלהיבות של הקבוצה לפחות מבחינת העניין והטירוף שיש סביבה. יש תחושה שהעיר עומדת בפני משהו גדול שלא קרה שנים, כי הפעם האחרונה שהירושלמים זכו באליפות היה בעונת 2007/8. אבל אם היא לא רוצה להסתפק רק בעונה מלהיבה שמסתיימת בלא כלום, הגיע הזמן שהקבוצה מהבירה תנצח בטרנר.

שחקני בית"ר ירושלים בעננים (אורן בן חקון)שחקני בית"ר ירושלים בעננים (אורן בן חקון)

הפעם האחרונה שזה קרה: דצמבר 2019, נתון שממשיך ללוות את המפגשים בין הקבוצות בשנים האחרונות (בטדי בית"ר לא ניצחה את באר שבע משנת 2013, אז זה היה משער של אבי ריקן). ולמרות הנתונים הלא מחמיאים האלה עבור בית"ר, הקבוצה של ברק יצחקי מגיעה למשחק בטרנר במלוא הביטחון: "אני אף פעם לא מגיע לשחק על תיקו" אמר המאמן. "בסוף זה משחק משמעותי, אנחנו צריכים לעשות את הדברים בצורה נכונה. נבוא לנצח".

בלי האוהדים בטרנר

בית"ר תתמודד עם חסרון משמעותי כאשר תעלה ללא קהל חוץ. בירושלים מדגישים כי השחקנים יצטרכו להביא את האנרגיות מתוך המגרש וללא הדחיפה מהיציעים, כי אין ברירה אחרת. העונה הזו לימדה דבר אחד ברור: הקהל הצהוב שחור הוא לא רק תפאורה, הוא כוח שמרים את השחקנים ברגעים פחות טובים. הירושלמים יתמודדו עם "כל החבילה" במשחק העונה: בלי אוהדים, משחק חוץ, הפסד שמגדיל את הפער לחמש נקודות. זה יהיה מאתגר, אבל בית"ר של העונה לא תסתפק בהשתתפות רשמית במשחק העונה, כי עם כל הקשיים המטרה היא אחת: לנצח.

אוהדי בית"ר ירושלים (אורן בן חקון)אוהדי בית"ר ירושלים (אורן בן חקון)

שתי הקבוצות מגיעות בכושר טוב, כאשר בית"ר מציגה יכולת התקפית גבוהה במשחקים האחרונים, בעוד באר שבע נשענת על יציבות, סדר טקטי וניסיון במאבקי צמרת. החבורה מבירת הנגב תגיע שקטה יותר, בטוחה בעצמה, כשמנגד הקבוצה של ברק יצחקי תגיע רעבה, אמוציונלית, מלחמת עולם מבחינתה.

השחקנים שיעשו את ההבדל

בסוף, איך שלא מסתכלים את זה, משחק עונה מוכרע על ידי קבלת החלטות של המאמנים והחוסן המנטלי של השחקנים. לבאר שבע יש המון מה להציע מבחינת הסגל, אבל לבית"ר יש את ירדן שועה שיכול להדליק משחק מכלום, הנוכחות של עומר אצילי שמושכת תשומת לב בכל נגיעה, השקט והתיאום בין גדרני לקראבלי, העוצמה שמוסיף בוריס אינו במרכז המגרש והשקט שמגיע מברק יצחקי על הקווים.

ירדן שועה ועומר אצילי. הרבה יקום וייפול עליהם (אורן בן חקון)ירדן שועה ועומר אצילי. הרבה יקום וייפול עליהם (אורן בן חקון)

זה יכול להיות משחק שיקום וייפול על החלטה אחת, טעות אחת, מסירה אחת. העונה מתכנסת לתוך 90 דקות, ואם בית"ר תנצח זה לא יהיה עוד ניצחון, זה יהיה רגע שבו היא שוברת מחסום, כובשת טריטוריה ומצהירה שהיא כאן עד הסוף. אם הצהובים-שחורים יפסידו, ב”ש תישאר כזו שמכתיבה את הסיפור עם תום העונה והיא תהיה תלויה בעצמה ביותר ממשחק אחד. נדמה שעבור בית"ר הפסד במשחק יהיה הרבה יותר משמעותי עבורה מאשר הפסד עבור היריבה באדום.

התלבטות מקצועית

מבחינה מקצועית, ברק יצחקי מתלבט בין מערך של שלושה בלמים לבין קו הגנה של ארבעה שחקנים, כפי שפתח בניצחונות האחרונים על מכבי חיפה והפועל ירושלים. כך או כך, מספר שחקנים כבר מוגדרים כבטוחים בהרכב: מיגל סילבה, ירדן כהן, בריאן קראבלי, לוקה גדרני, נאנא אנטווי, בוריס אינו, ירדן שועה ועומר אצילי.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה