מכבי תל אביב תארח מחר (שבת, 20:30) את בית"ר ירושלים באצטדיון בלומפילד ותנסה לרשום ניצחון ראשון העונה על הקבוצה של ברק יצחקי. אחרי שתי מפלות קשות נגדה עם 6:2 בבלומפילד ו-4:2 בטדי, ובין לבין 0:0, שגם הוא שוחק בירושלים, הקבוצה של קני מילר מקווה לתקן חלק מהרושם השלילי שדבק בה בעקבות העונה הזו. רק ביום רביעי שיחקו הצהובים והביסו את מכבי חיפה 0:3, אך במכבי ת"א כבר לא מסתנוורים ומודעים לנדנדה ביכולת בין משחק למשחק כפי שהשתקפה לאחרונה. 

לקראת המשחק דיבר המאמן הזמני, קני מילר, שנשאל תחילה על כך שבמשחק האחרון הקבוצה הייתה מאוד התקפית וכבשה שלושה שערים, אך אף חלוץ שלה לא הצליח למצוא את הרשת שוב: "כמו שאמרתם, סייד לא כבש ומדמון לא כבש, אבל דור פרץ הוא ה'טרגט מן' שלנו. אולי הוא עוד יהיה מלך השערים של הליגה. אני לא מאמן חלוצים, אני מאמן כדורגל, אבל זה טבעי שאנסה לעזור להם מהניסיון שלי. יש לנו שני חלוצים צעירים עם פוטנציאל אדיר".

מילר: ״למדנו את בית״ר ונבוא מוכנים״

"העבודה שלנו היא לא רק איתם, אלא עם דור, עם עידו שחר ועם כל שחקני ההתקפה: לגרום להם להגיע באימונים לאותם מצבים שהם פוגשים במשחק. ככל שחוזרים על זה יותר, מרגישים בנוח ברגע האמת", המשיך מילר. "אני חושב שסייד היה מצוין נגד מכבי חיפה. המצבים פשוט לא נפלו אצלו הפעם, אלא אצל אחרים. מאז שהגענו בסוף ינואר הוא כבש שישה או שבעה שערים – זה יחס מצוין לחלוץ צעיר שרק חגג יום הולדת 20. יש לו פוטנציאל גבוה מאוד".

סייד אבו פרחי במאבק (חגי מיכאלי)סייד אבו פרחי במאבק (חגי מיכאלי)

על הרוטציה והעובדה שנגד חיפה רז שלמה והייטור נותרו מחוץ לסגל: "זה עניין של רעננות. אנחנו צריכים את כולם מוכנים למשחקים שנותרו וגם שומרים עין אחת על גמר הגביע. רז שיחק ארבעה משחקים ברציפות והיה צריך לנוח. לאורך העונה, הרביעייה האחורית השתנתה יותר מדי בגלל פציעות והשעיות, וזה יצר חוסר יציבות. קשה לבנות ככה תיאום, לכן חשוב לנו לייצר המשכיות איפה שאפשר, אבל כשמשחקים בקצב כזה מהיר, חייבים לתת לאנשים דקות כי פציעה או צהוב תמיד נמצאים מעבר לפינה".

לקראת המשחק מול בית"ר ירושלים: "התאכזבנו מההופעות שלנו נגד בית"ר מאז שהגעתי. הם משחקים בצורה מיוחדת, מאוד אגרסיבית ולוחצת. ראינו שקבוצות נוספות מתחילות לאמץ את הסגנון הזה נגדנו. למדנו את זה ביומיים האחרונים ונגיע מוכנים יותר לאתגר. אני מצפה מבית"ר לבוא ב'פול גז' – הם רצים לאליפות וזה הסגנון שלהם".

קני מילר (חגי מיכאלי)קני מילר (חגי מיכאלי)

על העומס בליגה: "הפורמט הזה חדש לי בקריירה. זה חלק קשוח בעונה כשאתה משחק נגד הקבוצות הכי טובות בכל שבוע פעמיים. לשחק עשרה משחקים בחודש זה אינטנסיבי מאוד, וזה לא מפתיע שהרמה של קבוצות מסוימות יורדת קצת לפעמים. אחרי ההופעה החזקה מול חיפה, האחריות עלינו היא למצוא את הפתרונות כדי להציג את היכולת מהמחצית הראשונה גם בשבת".

על כך שרוני דיילה טען שרועי משפתי יעמוד בגמר הגביע, והאם כתוצאה מכך יתחיל להרכיב אותו במשחקים האחרונים בליגה, השיב מילר כאשר הוא מופתע מכך שדיילה אמר דברים כאלה: "לא הייתי מודע לכך שרוני כבר קיבל החלטה והבטיח שמשפתי יפתח בגמר. אנחנו סומכים על רועי ב-100%, הוא תמיד סיפק את הסחורה כאשר שיחק. מצד שני, מליקה היה טוב מאוד בשלושה-ארבעה המשחקים האחרונים. נקיים על זה שיחה עם הצוות. הגמר מתקרב מהר מאוד, בעוד פחות משבועיים, ואנחנו סומכים על שני השוערים שלנו".

מילר הבטיח כי תהיה רוטציה במשחק הקרוב ולאחר האימון המסכם שיתקיים במהלך היום, אפשר יהיה להבין יותר לקראת איזה כיוון הוא הולך, כאשר ההערכה היא שלכל הפחות הליו וארלה יחזור להרכב וייתכן שגם אלעד מדמון יפתח. התלבטות נוספת היא לגבי כריסטיאן בליץ' וכמה דקות להעניק לו. 

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה