לאחר החלטותיו של תובע ההתאחדות לכדורגל, עו"ד גלעד ברגמן, על שורת העמדות לדין בעקבות מאורעות סיום משחק גמר הגביע בין מכבי תל אביב להפועל באר שבע, בסביבת מכבי תל אביב זועמים על התובע ובמקביל גם על דוח השופט של דוד פוקסמן. "הדוח של השופט נראה מנותק מכל מה שקרה באמת על המגרש", תקפו בסביבת הצהובים.

טענות לאיפה ואיפה בבחינת הסרטונים

במכבי תל אביב תהו לגבי התנהלות התובע בתיק: "האם תובע ההתאחדות, עו"ד ברגמן, אכן ראה את כל הסרטונים שיש סביב המשחק? כי זה ממש לא נראה ככה".

עוד המשיכו בסביבת המועדון: "הבטיחו שיעברו על כל הסרטונים שיש, אבל מנגד, לעיניים של כולם רצים סרטונים בהם נראה אביתר אילוז כמעט דורס את יואב מזרחי (השופט הרביעי, ג.ל.), ובריצה של אבו רומי לעבר בן חמו נראה עוד איש צוות של באר שבע רץ איתו, וכנראה לא כדי לחלק מים, אבל הדבר הזה לא מוזכר".

טיירינס אסאנטה מגן על איתי בן חמו (רדאד גטיירינס אסאנטה מגן על איתי בן חמו (רדאד ג'בארה)

בסביבתה של מחזיקת הגביע הוסיפו בהקשר זה טענה נוקבת: "נראה שהתובע בחר לפעול לפי סרטונים שהגיעו אליו מהפועל באר שבע".

דרישות ענישה חסרות פרופורציה 

כזכור, תובע ההתאחדות לכדורגל דורש להרחיק את יואב זיו, מנהל מכבי תל אביב, לחצי שנה לפחות מכל תפקיד בקבוצה או בהתאחדות לכדורגל. בנוסף, דרש התובע להרחיק את כריסטיאן בליץ' וקווין אנדרדה לשמונה משחקים בפועל כל אחד, את אלעד מדמון לחמישה משחקים בפועל ואת טייריס אסטנה לארבעה משחקים בפועל.

על דרישות אלו אמרו בסביבת המועדון: "אף אחד לא ראה שמדמון היה מעורב באירועים, איך הוא החליט לשים אותו גם בהעמדות לדין? לפי מה הוא קבע את רף הענישה שלו? זה נראה חסר פרופורציה. במקרים מהעבר בהם הוא לא העמיד לדין או דרש ענישה מינימלית, פתאום כעת הוא מבקש עונשים כאלה".

המהומה בין מכבי תל אביב להפועל באר שבע (רדאד גהמהומה בין מכבי תל אביב להפועל באר שבע (רדאד ג'בארה)

ההרגשה בקבוצה של גולדהאר היא שתובע ההתאחדות לכדורגל החליט לנקוט ביד חמורה עם המועדון וביד קלה עם הפועל באר שבע, וזאת למרות ששתי הקבוצות היו שותפות לדבר המביש שהתרחש על כר הדשא עם שריקת הסיום.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה