מכבי חיפה נמצאת בתקופה איומה שהגיעה לשיאה במשחק הביתי האחרון שלה בסמי עופר, שם ספגה 3:1 ממכבי תל אביב. הירוקים ככל הנראה לא ישחקו בעונה הבאה באירופה ושחקני העבר אסי אברהמי וזאהי ארמלי עלו לדבר בתוכנית “שיחת היום” על המצב המורכב במועדון.
ארמלי, אולי תחזור מפרישה ותעזור לקבוצה?
אסי: “אני משחק איתו בוותיקים, גם בגיל שלו הוא נראה לא רע”.
מה אתה חושב על המצב?
אסי: “גם עם הסגל הנוכחי, עם איך שנראים, זה לא מתאים למכבי חיפה ולא כיף לראות, אני מסתובב בחיפה ואני רואה את כולם נפולים, אנשים מעדיפים את המלחמה נגד איראן ולא ללכת לסמי עופר, אנשים במחצית הלכו כבר. כשבכר הוחתם אני אמרתי שאני לא יודע אם הוא יקבל חוזה אם לא המלחמה, הוא קיבל בזמן שלא היו אימונים ובטח אמרו ליענקלה שזה הכי עדיף כי זרים לא ירצו לבוא והוא הכי טוב, אי אפשר להגיד שלבכר אין קשר למצב של הקבוצה, יש לו. אני אוהב אותו והוא מאמן מצוין, אבל הוא מיצה את עצמו ולדעתי הוא לא שמח כבר במכבי חיפה”.
יעקב שחר (לילך וויס-רוזנברג)הוא אמר בעצמו שהוא לא נהנה בשנתיים האחרונות, אז למה הוא חזר?
אסי: “הוא חזר כי הוא אוהד מילדות את מכבי חיפה”.
לא יודע אם הוא ימשיך בעונה הבאה. אם הוא יחטוף שלושה שערים בכל משחק לא ישאירו אותו.
אסי: “דעת הקהל השתנתה גם, תמיד כולם היו בעד בכר אבל אחרי המשחק נגד מכבי ת”א דיברו אחרת, כולם רוצים משהו חדש ומשהו מרענן. תסכימו איתי שזה ששחקנים כמו חזיזה, שאני אוהב, מקבלים מקום בהרכב על חשבון נבות רטנר, וההחלטות האלה עם גיא מלמד, זה דברים שלא מתאימים לברק בכר”.
איך אתה רואה את המצב עם גיא מלמד?
זאהי: “אני הופתעתי, היחיד שמסוגל לשים גול זה הוא, ראית גם שבנגיעה אחת הוא שם גול לעומת סטיוארט שעם כל הגודל והמהירות שלו הוא לא מסוגל, זה לא זה. הופתעתי שמלמד לא היה בהרכב נגד מכבי ת”א כי היה צריך אותו, בכל דבר, בלחץ ובעוד. הקבוצה משחקת על עיוור וזה לא משתלם. קח את בנסון לדוגמה, הוא לא עשה כלום, ואני האמנתי בו”.
שחקני מכבי חיפה מאוכזבים (לילך וויס-רוזנברג)זאהי, אמרו על מלמד שהוא לא רץ כמעט.
זאהי: “אתה צריך חלוץ שיעשה לך את המשחק, חלוץ כמוהו, הוא בנוי לזה ואנחנו יודעים את זה, הוא בנוי להיות ברחבה ובדאבל פס אחד ופס אחד וברחבה לעשות את הפעולה הנכונה, אל תצפה ממנו שהוא ייקח את הכדור ויבקיע, אין לו את המהירות אבל יש לו מה דברים אחרים שהוא טוב בהם, צריך לבנות עליו את קבוצה ולחשוב איך לארגן שחקנים שיביאו לו כדורים, הוא כמעט מושלם והוא שם גול כל משחק, אני מופתע מהמצב הזה”.
אני מופתע מאיכות השחקנים שבחרו, אני לא זוכר שבנסון עשה דריבל אחד. לעומת זאת, אתה רואה את הכנפיים של מכבי ת”א עושים דברים גדולים ומנצחים את המשחק, משהו לא מתחבר.
אסי: “אני רוצה לשאול אתכם גם, יש תהיות. החתימו את בכר לעונה הבאה ואת כולם, יש להם ראש לחשוב על העונה הבאה עם כל מה שקורה פה? הם חושבים על זרים לעונה הבאה. איזה ראש יש לחשוב על העונה הבאה כשזה ככה?”
הם לקחו את השחקנים לאסיפה ודיברו וירדו על שחקנים על ה-GPS, הם לא רק מתעסקים בעונה הבאה אבל יהיה טוב שיתעסקו בעונה הבאה, כל הזרים לדעתי הולכים הביתה.
אסי: “אז למה לא לשחק כבר עם הנוער?”.
ברק בכר (עמרי שטיין)זה הזמן לצעירים, צריך לקדם ואתם יודעים, צריך משהו רענן וחדש.
אסי: “נרוויח עוד שחקנים כמו רטנר”.
זאהי: “עד האליפויות של בכר היה את מרקו בלבול והוא הכין את הקבוצה עם חומר ביתי אם אתם זוכרים, שחקני בית, והיו צריכים מלבד זה 4-5 זרים בשביל לסחוב את הקבוצה. הפעם אין למכבי חיפה בסיס של שחקני נוער, וזה הבסיס, מה שדרוש מבכר זה לתת קרדיט לשחקני נוער שעלו לבוגרים, לתת להם הזדמנויות ולהשקיע כדי שיהיו מוכנים בעונה הבאה, ואז לפי זה הוא יחליט מי יישאר בסגל בעונה הבאה ומי לא”.
זאהי, דיברת עם שחר?
זאהי: “אנחנו רחוקים מזה ולא מקושרים בנושא המקצועי. אנחנו לא מדברים. מספיק שהוא חי את המשחק, הוא צועק על שחקנים ‘תמסור, תעשה ככה ועוד’, יש לו טענות”.
מה היית עושה אחרת?
זאהי: “צריך שיקול דעת לאן הולכים, לאיזה כיוון הולכים ואז להחליט הוא והצוות המקצועי לאן הולכים”.
זאהי ארמלי (עמרי שטיין)את בכר היית משאיר?
זאהי: “כן, אין ספק, לא חושב שיש מישהו יותר טוב בליגה הזאת מבכר, ולחפש מאמן לדעתי עכשיו ולהגיע להסכמה, עד שנגיע, זה סיפור, צריך מאמן ברמה גבוהה”.
אסי: “אני חושב שנכון שבכר חתם על חוזה, אבל בפעם הקודמת שהוא פוטר, קיבלנו 5 מהפועל חיפה, אז אם תהיה תבוסה, ויכולות להיות תבוסות נגד קבוצות טובות, אם נקבל חמישייה, אני לא בטוח שברק בעצמו לא יגיד שזה לא מתאים לו, אני לא בטוח שהוא לא יגיד שהוא לא רוצה את זה, זה משהו שיכול לקרות, לא בטוח שהוא לא יבקש לעזוב”.