מכבי חיפה סיימה אמש (שלישי) את משחקי הבית שלה העונה עם ניצחון 1:4 אדיר על הפועל תל אביב. באותו משחק עבדולאי סק נפרד מהקהל הירוק, ואיתן אזולאי כיכב עם שער ובישול. פרשני רדיו חיפה, ניסן קניאס ואיציק אהרונוביץ, סיכמו את המשחק בתוכנית “שיחת היום” ב-ONE.
מה דעתך על האליפות של ב”ש?
איציק: “כל הכבוד להם, למרות שרציתי את בית”ר, הם היו טובים יותר כקבוצה (ב”ש), בכישרון בית”ר הייתה טובה יותר אבל זה לא מספיק בכדורגל”.
"https://omny.fm/shows/onesport/6112f880-744a-44ac-9843-b45000dc1473/embed?media=audio&size=wide&style=cover"
מה דעתך על הפרידה מגיא צרפתי?
קניאס: “בסופו של דבר יכול להיות שהוא רוצה להתקדם ולהיות מאמן ראשי בליגת העל, דבר שני אני חושב שבכר חייב לשנות את הצוות, ככה עובדים, גם בעולם וגם בטופ האירופאי, ארטטה היה עוזר של פפ ולא נשארים ככה, מתקדמים”.
משהו קרה שם בחודש האחרון. גיא צרפתי לא מזמן דיבר בשיחות ששנה הבאה יעשו ככה וככה.
קניאס: ”אם פתאום יש הצעה אבל מליגת העל ומקבוצה, אז מה?”.
גיא צרפתי (עמרי שטיין)לא חושב שיש הצעה.
קניאס: ”לא חושב שהוא היה עוזב אם לא הייתה לו הצעה מליגת העל, אבל זה לא מעניין ולא האישיו כרגע”.
מי אתה ממליץ לבכר לקחת עוזר מאמן?
קניאס: ”הייתי מחפש מישהו צעיר, מישהו רעב ויביא רעיונות חדשים”.
“בכר צריך להמציא את עצמו מחדש”
מישהו שישלים אותו, לא אותו הדבר, משהו חדש.
קניאס: ”מה שקרה בשנים האחרונות זה משהו שהוא הביא את נוסבאום והיה פחות טוב, גם עם צרפתי החיבור פחות הצליח, הייתי עושה חריש נוסף מסוים בצוות המקצועי, מצרף מאמן פיזיולגי, אם הוא לא ימציא את עצמו מחדש אז זה לא יצליח גם בעונה הבאה, צריך לחפש וברק צריך לחשוב ולבוא ולדבר עם אנשים, לא רואה מאמן בליגת העל שיסכים להיות עוזר מאמן, אחרת היה לי רעיון, הייתי לוקח את חודדה אבל הוא לא ירצה לעזוב”.
אלירן חודדה מלהיט את שחקניו (אורן בן חקון)הוא רוצה להיות מאמן ראשי. אבל אם אתה מביא אותו ומבטיח לו להיות מאמן עוד כמה שנים שישודרג? זה רעיון מצוין.
קניאס: ”אגב לדעתי להיות עוזר מאמן במכבי חיפה ומכבי ת”א זה יותר מרוב הקבוצות בליגת העל, גם מבחינת השכר”.
בכר נותן גם לעוזר שלו להיות מאמן.
קניאס: ”לא יודע אם זה ריאלי אבל זו דעתי”.
“זה מתבקש שמרדכי יהיה עוזר המאמן”
איציק מה דעתך?
איציק: “אני אמרתי כבר מלפני חודש, ברגע שראיינתי את איתי מרדכי ואמרתי לו שהוא צריך להיכנס לצוות מקצועי ליד בכר, אבל איתי מפחד מהתפקיד הזה. יש כל כך הרבה שחקני נוער מוכשרים שהוא קידם ופיתח וגידל, הם צמחו אצלו והגיעו להישגים והגיעו לבוגרים בזכותו, איזו סיבה יש שהוא יהיה בבוגרת הזאת רק כמנהל מקצועי? איזה ניסיון יש לו כמנהל מקצועי? יש לו ניסיון של מאמן כדורגל שנים והגיע הזמן שיקח את עצמו והרגליים שלו והראש שלו ולעזור לברק בכר, במיוחד בגלל השחקנים הצעירים”.
איתי מרדכי (ראובן שוורץ)למה שלא יהיה מנהל מקצועי?
איציק: ”מה הוא יעשה עם התפקיד הזה? מנהל מקצועי מחלקת הנוער,
הוא עושה אחלה עבודה שם?
איציק: ”אחלה עבודה הוא עושה בתור מאמן, אבל אם יעבור לעוזר המאמן של ברק בכר, וזה כל כך מתבקש והרבה שחקנים צעירים משחקים בבוגרים ומי כמוהו מכיר אותם וימשיך לקדם אותו. ברגע שעזב מי שעזב ונאחל לו בהצלחה מפה, צריך להביא לו את הג’וב הזה ולהגיד לו שהוא עובר לבוגרים להיות עוזר של בכר”.