נפרדנו כך. הלם באשדוד אחרי ההפסד 1:0 להפועל ירושלים אמש (רביעי). מועדון ספורט אשדוד איבד סופית את הסיכוי להישאר בליגת העל וירד לליגה הלאומית לראשונה אחרי עשר שנים. במועדון קיוו למשוך את ההכרעה למחזור הסיום, אך עוד ערב מאכזב חתם עונה קשה במיוחד שהסתיימה בירידת ליגה כואבת.

"בסוף, קבוצה שלא מנצחת כל כך הרבה זמן, לא מגיע לה להישאר", אמרו בעיר הנמל, "היינו בטוחים שהכל יהיה בסדר, כנראה שזה כתוב מלמעלה. הסגל הזה לא שווה ירידת ליגה, בוודאות. היינו צריכים לעשות דברים אחרת, נפלנו בעיקר בפן המנטלי. כנראה חלק חשבו שהכל יהיה בסדר כמו בשנתיים האחרונות, אבל לא עמדנו בלחץ. לחשוב שלפני כמה מחזורים היינו 5 נקודות מעל הקו האדום וירדנו ליגה בפער 6 נקודות מהקו. זה כואב מאוד, אבל אולי זה משהו שהיה חייב לקרות כדי שנחזור חזקים יותר".

מעבר לאכזבה המקצועית, הירידה משנה גם את כל התוכניות של המועדון לקראת העונה הבאה. באשדוד ציפו לעבור במהלך החודשים הקרובים לאצטדיון החדש בעיר, שאמור להכיל כ-20 אלף מקומות, אך כעת נראה כי לפחות בחלק גדול מהעונה הקרובה הקבוצה תמשיך לשחק באצטדיון הי"א הוותיק. בעירייה צפויים להשלים את העבודות והאישורים בקצב רגוע יותר, ללא הלחץ שהיה קיים סביב קבוצה בליגת העל.

אצטדיון הי"א. הקבוצה תמשיך לשחק בו (חגי מיכאלי)אצטדיון הי"א. הקבוצה תמשיך לשחק בו (חגי מיכאלי)

על כר הדשא, במועדון יודעים שהולכת לקום קבוצה אחרת לחלוטין מזו שנראתה העונה. הנתונים מספרים את הסיפור כולו: אשדוד ניצחה רק פעם אחת ב-23 מחזורי הליגה האחרונים שלה ולא הצליחה לנצח משחק בית מאז ה-1 בנובמבר, אז גברה 1:4 על הפועל חיפה. מאז, הקבוצה רק הסתבכה יותר ויותר בתחתית עד לירידה הרשמית.

נועם שוהם מועמד להחליף את מימר

במשחק האחרון שרון מימר החזיר להרכב את נועם מוצ'ה ופתח עם נהוראי דבוש, יוג'ין אנסה ואורי עזו בחלק הקדמי, אך שוב אשדוד התקשתה לייצר יציבות. אנסה, שכבר החמיץ פנדל במשחק הקודם מול הפועל חיפה, פספס גם אמש מהנקודה הלבנה כבר בדקה השלישית, רגע שבמועדון הרגישו אחר כך שהיה יכול לשנות לחלוטין את התמונה.

בסיום המשחק נרשמו רגעים קשים מאוד בחדר ההלבשה. מספר שחקנים פרצו בבכי ונשארו דקות ארוכות בתוך החדר, כשחלקם מתקשים לעכל את הירידה. הבעלים ג'קי בן זקן עבר בין השחקנים, ניסה לעודד אותם ובהמשך גם כינס את כולם לשיחה. בן זקן הבהיר כי המטרה המרכזית תהיה להחזיר את אשדוד לליגת העל כבר בתוך עונה אחת.

גג'קי בן זקן. ניסה לעודד את השחקנים (לילך וויס-רוזנברג)

גם המהלך האחרון של המועדון לא הצליח להציל את המצב. שרון מימר, שהגיע לפני כשבועיים וחצי בניסיון לבצע הישרדות דרמטית, לא הצליח לעמוד במשימה וירד עם הקבוצה ללאומית. בן זקן מתכנן להעמיד תקציב גבוה יחסית לליגה השנייה ולבנות סגל שיוכל להתמודד על עלייה מיידית. הצעד הראשון יהיה מינוי מאמן חדש במקום מימר, שלא מתכוון להמשיך בלאומית. אחד השמות שעלו כמועמדים הוא מאמן מכבי פתח תקווה, נועם שוהם.

נימצ’יסקי ורוב הזרים יעזבו, רצון להשאיר את גורדנה

גם מבחינת הסגל צפויים לא מעט שינויים. קרול נימצ'יסקי ורוב הזרים יעזבו בוודאות, בעוד נועם מוצ'ה יעבור לבית"ר ירושלים יחד עם אריאל מנדי ועילאי חג'ג' שחוזרים מהשאלות. אורי עזו צפוי לחזור למכבי תל אביב ואילון אלמוג להפועל באר שבע.

מנגד, באשדוד כבר מסמנים את השחקנים שאמורים להישאר ולהוביל את המועדון בליגה הלאומית. איברהים דיאקטה, חמודי עאמר, איליי טמם, נהוראי דבוש, שליו הרוש, ואליה גטהון צפויים להמשיך, כאשר גם רז כרמי מועמד להפוך לשוער הראשון של הקבוצה. 

בנוסף, רועי גורדנה מחזיק בחוזה לעונה הבאה ובמועדון רוצים מאוד שיישאר, בעיקר לאור מערכת היחסים הקרובה שלו עם ג'קי בן זקן והניסיון שהוא יכול להביא לחדר ההלבשה.

אליה גטהון. צפוי להמשיך באשדוד (לילך וויס-רוזנברג)אליה גטהון. צפוי להמשיך באשדוד (לילך וויס-רוזנברג)

באשדוד מתכננים גם לתת משקל גדול יותר לשחקני הבית בעונה הקרובה. במועדון רוצים לבנות קבוצה צעירה ורעבה יותר, עם שחקנים כמו מאור ישילירמק, עמית דנציגר ואמיתי יאמין, לצד שחקנים נוספים מקבוצת הנוער שיקבלו הזדמנות להשתלב בבוגרים.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה