עתידו של אוסקר גלוך באייאקס ממשיך לעמוד בסימן שאלה, ובתקשורת ההולנדית מדווחים כי הקשר הישראלי עשוי לעזוב את המועדון כבר בקיץ הקרוב כחלק ממהלך רחב של קיצוצים ובנייה מחדש באמסטרדם. אחרי עונה מאכזבת במיוחד, שבסיומה אייאקס עלולה למצוא את עצמה מחוץ לאירופה לחלוטין, במועדון מבינים שיהיה צורך לבצע שינויים משמעותיים בסגל, כולל מכירה של שחקנים בעלי שכר וערך שוק גבוה.

לפי הדיווחים, עצם האפשרות שאייאקס לא תשחק באירופה בעונה הבאה יוצרת מצב שבו "סגל קטן יותר דווקא מתאים מאוד להנהלה". בהולנד הסבירו כי במצב הכלכלי הנוכחי "כל אירו צריך להישקל בזהירות", ולכן מספר שחקנים מסומנים כמועמדים לעזיבה, כאשר שמו של גלוך מופיע באופן ברור ברשימה לצד קספר דולברג.

כזכור, אייאקס שילמה בקיץ שעבר לפחות 14.75 מיליון אירו עבור גלוך, אך ב'דה טלחרף' הודו כי לא כל רכש הופך להצלחה מיידית. "כמנהל מקצועי אתה לא תמיד מגלגל שש בשוק ההעברות", נכתב, תוך עקיצה כלפי ההנהלה הנוכחית והשוואה לתקופת מארק אוברמארס, שנחשב לאחד האדריכלים הגדולים של ההצלחות האירופיות של המועדון.

אוסקר גלוך (IMAGO)אוסקר גלוך (IMAGO)

בהולנד אף טוענים כי עונה ללא אירופה עשויה דווקא "לרפא" את המועדון מבחינה מקצועית וכלכלית, משום שהיא תאפשר יותר מקום לשחקני בית צעירים. "ברוח יוהאן קרויף ואייאקס, הקטנת הסגל יכולה לפתוח את הדלת עוד יותר לשחקני האקדמיה", נכתב, כאשר הוזכרו שמות כמו ראיאן בונידה, שון סטיור, יורתי מוקיו, ארון בואומן ומיקה חודטס, שתפסו מקום משמעותי יותר העונה.

באייאקס כבר מחפשים עוד קשר התקפי

במקביל לדיווחים על האפשרות שגלוך יעזוב, בתקשורת הקרואטית וההולנדית מדווחים שאייאקס כבר בוחנת חיזוק נוסף לעמדת הקשר ההתקפי. לפי 'Sportske Novosti', המועדון מגלה עניין בלוברו מאייר מוולפסבורג, מהלך שמעורר סימני שאלה סביב מעמדו העתידי של הישראלי.

בדיווחים אף תהו: "עוד קשר התקפי? למה? הרי אוסקר גלוך שם, סטיבן ברחהאוס שם, וגם דייבי קלאסן יכול לשחק בתפקיד". למרות זאת, אייאקס ממשיכה לעקוב אחרי מאייר, שמחפש לעזוב את וולפסבורג אחרי שאיבד את מקומו בהרכב והפך לשחקן ספסל בתקופה האחרונה.

אוסקר גלוך (IMAGO)אוסקר גלוך (IMAGO)

לפי הפרסומים, וולפסבורג דורשת בין 10 ל-12 מיליון אירו עבור הקרואטי, שגם נאפולי, פרנקפורט, ויאריאל וקומו עוקבות אחריו. מאייר, שנרכש בעבר ב-25 מיליון אירו מראן, רשם העונה 3 שערים ו-5 בישולים, ובקריירה כבר עומד על 56 שערים ו-58 בישולים.

כל ההתפתחויות הללו רק מגבירות את ההערכות כי הקיץ הקרוב עשוי להיות נקודת מפנה עבור גלוך. מצד אחד, הוא עדיין נחשב לכישרון גדול ולשחקן שאייאקס השקיעה בו סכום משמעותי, אך מצד שני, המשבר המקצועי והכלכלי במועדון עלול לגרום לכך שהישראלי יהפוך לאחד השמות הבולטים שיעזבו במסגרת הניסיון לבנות מחדש את הקבוצה.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה