בהולנד ממשיכים לעסוק במעמדו של אוסקר גלוך באייאקס, ובתקשורת המקומית כבר מעלים אפשרות ממשית שהקשר הישראלי יימכר בקיץ הקרוב. ב'אלחמיין דאחבלאד' פורסם ניתוח נרחב על מצבה של הקבוצה מאמסטרדם, כאשר אחד השמות המרכזיים שהוזכרו כמועמדים לעזיבה הוא גלוך, שלא קיבל דקות גם בניצחון 0:2 על כרונינגן בפלייאוף הקונפרנס ליג.

לפי הכתב יוהאן אינאן, באייאקס מבינים כי עליהם לבצע שינויים משמעותיים בסגל, בעיקר לאור המצב הכלכלי והצורך לתת מקום גדול יותר לשחקני הבית. "גלוך לא שיחק אפילו דקה נוספת. הוא יקר מדי בשביל הספסל", נכתב בניתוח, כאשר בהמשך נטען כי המועדון עשוי לבחור למכור אותו כדי לפנות מקום לכישרונות צעירים יותר.

עוד נכתב כי המנהל המקצועי ג'ורדי קרויף עשוי לקבל החלטות כואבות כדי לבנות מחדש את הקבוצה: "אם קרויף צריך ורוצה ליצור מקום, הוא יכול גם להחליט למכור את גלוך. זה יכול לתת לכישרונות בית כמו ריאן בונידה ושון סטור יותר דקות משחק, ובכך ההון של אייאקס על המגרש יוכל לצמוח מחדש".

גג'ורדי קרויף (IMAGO)

הקונפרנס ליג והעתיד של גלוך

בכתבה הודגש כי עצם ההעפלה לקונפרנס ליג חשובה מאוד לאייאקס, אך גם יוצרת מציאות חדשה מבחינה מקצועית וכלכלית. "היתרון בקונפרנס ליג הוא שהיא לא מייצרת מספיק הכנסות כדי להשאיר שחקנים יקרים בסגל", נכתב, כאשר לפי הדיווח הדבר מאלץ את המועדון "להיפטר משחקנים שמרוויחים הרבה ועדיין מייצגים ירידת ערך משמעותית".

גלוך, שהגיע רק בקיץ האחרון ונחשב לאחת ההחתמות המסקרנות של אייאקס, מתקשה להפוך לשחקן קבוע בהרכב, כאשר גם במשחק האחרון מול כרונינגן נשאר על הספסל במשך 90 דקות ולא קיבל כלל הזדמנות מהמאמן אוסקר גארסיה. הדבר רק הגביר את ההערכות סביב עתידו והאפשרות שיעזוב כבר בתום העונה.

באותו ניתוח התייחס אינאן גם לדור הצעיר של אייאקס וטען כי המועדון חייב לחזור לבנות סביב שחקני הבית: "בונידה וסטור עדיין צריכים לעבור דרך ארוכה מבחינה פיזית", כתב, אך הוסיף כי הקונפרנס ליג יכולה להיות במה מתאימה עבורם להתפתח.

לסיום, הכתב ההולנדי השווה את מצבה של אייאקס לזה שעברה פיינורד בשנים האחרונות: "הפרחים היפים ביותר צומחים על קצה התהום. אייאקס צריכה ללמוד שוב לנצח משחקים אירופיים מכוערים כדי לחזור לבמות הגדולות". בתוך כל זה, נראה כי עתידו של גלוך במועדון רחוק מלהיות בטוח.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה