המשימה הושלמה. אחרי שבערב חג המולד פיורנטינה הייתה במקום האחרון בטבלה, היום (ראשון), עם המחזור ה-36, הבטיחו הוויולה עונה נוספת בליגה האיטלקית אחרי 0:0 מול גנואה כשכעת הסגולים שבע נקודות מהקו האדום, כשנותרו שש בלבד בקופה.
סולומון פתח בהרכב המארחת ואף היה נראה טוב, כשרוב המשחק במחצית הראשונה עבר דרכו. לצערו ולצער האוהדים, יתר חבריו לא היו מדויקים מול השער כשהקיצוני בעצמו לא איים כלל על המסגרת. מנגד, לאיו אוסטיגור היה קרוב להכניע את דויד דה חאה, אך האחרון הדף בזמן ומנע יתרון של הגריפוני.
במחצית השנייה ההילוך ירד, וכך גם היכולת של הישראלי כשקבוצתו עברה לשחק יותר מהאגף הימני. למרות זאת, סולומון השלים 90 דקות כשמאמנו פאולו ונולי בחר לבצע ארבעה חילופים בלבד וכמו במחזור הקודם, גם הפעם הוא החליף את כל חוליית ההתקפה פרט לישראלי.
מנור ופיורנטינה מבטיחים הישארות בליגהשחקניו של דניאלה דה רוסי לבסוף כמעט מצאו את הרשת, אך פעם נוספת דה חאה היה במקום כשהדף ניסיון כפול מרגלי קיילב אקובאן ולאחר מכן שוב מאוסטיגור. עד לשריקת הסיום ההתמודדות שוחקה על מי מנוחות, בסיומה הקבוצות סיימו בחלוקת נקודות.
לשחקן הכנף נותרו שני משחקים בלבד במדים הסגולים, מול יובנטוס בחוץ ואטאלנטה בארטמיו פרנקי, בהם יצטרך להרשים כשעדיין לא ידוע האם הנהלת הוויולה תממש את אופציית הרכישה עליו. כך או כך, היום, על אף התוצאה המאופסת, הוא היה מהבולטים במגרש.
מחצית ראשונה:
שחקני פיורנטינה בתמונה קבוצתית (IMAGO)דקה 1: השופט לוקה מאסיני הוציא את ההתמודדות לדרך! פיורנטינה ומנור סולומון זקוקים לנקודה על מנת להבטיח הישארות באופן רשמי. הסגולים ישיגו את המטרה?
דקה 7: דודו לא הצליח להשתלט על כדור נוח אותו ניצל ויטיניה כדי להגיע להזדמנות ראשונה במשחק כשבעט מרחוק בעיטה שנקלטה על ידי דויד דה חאה.
דקה 13: סולומון מורגש מאוד עד כה, ואף ניסה להגיע להזדמנות כשחתך מהאגף השמאלי למרכז אך נבלם ברגע האחרון.
מרין פונגראצ'יץ' מוסר לפני שג'ף אקאטור מגיע אליו (IMAGO)דקה 24: קרן של גנואה הסתיימה בנגיחה של ליאו אוסטיגור, שניסה לנצל את הגובה הרב שלו כדי לכבוש בנגיחה אבל שלח את הניסיון החוצה.
דקה 26: לורנצו קולומבו ניער ממנו את ניקולו פאג’יולי, רץ לאורך כ-50 מטרים ולבסוף מסר לג’ף אקאטור, שבעט לא מדויק ושלח את ההזדמנות החוצה.
דקה 29: סולומון הצליח לסחוט עבירה באזור מסוכן ולקח גם את הבעיטה החופשית אותה הגביה לראשו של רובין גוסנס, שנגח החוצה.
לורנצו קולומבו משאיר את ניקולו פאג'יולי מאחור (IMAGO)דקה 35: לורנצו קולומבו ניסה את מזלו מרחוק אבל גם הוא, כמו יתר חבריו, היה לא מדויק ושלח את הבעיטה החוצה.
דקה 39: אוסטיגור שוב ניצל את הגובה שלו כשהגיע ראשון לכדור חופשי שהוגבה לרחבה, והפעם גם הצליח לסכן את השער של דה חאה, שהגיב בצורה טובה והדף הצידה.
דקה 41: סולומון שוב ניגש למצב נייח כשהגביה קרן נוספת שמצאה את גוסנס. הפעם המגן נגח בצורה טובה יותר אך זה עדיין לא היה מדויק כששלח את הכדור החוצה.
מנור סולומון מופל (IMAGO)דקה 45: מסירה קצרה של דודו הגיעה אל ריקרדו בראסקי, שרשם בכורה ב-11 של פיורנטינה. החלוץ הצעיר הכניס את הרגל לפני השומר שלו ושלח נגיעה ששרקה ליד הקורה של ג’סטין ביילו.
מחצית שנייה
דקה 52: פיורנטינה כמעט מצאה את הרשת! קרן נוספת של סולומון מצאה הפעם את לוקה ראניירי, שנגח לפינה הרחוקה ושלח כדור שהלך סנטימטרים בודדים מהמסגרת.
דקה 60: קיילב אקובאן עלה למגרש שלוש דקות קודם לכן וכבר הגיע להזדמנות כשקיבל מסירה ברחבה ובעט בעוצמה, אבל ראניירי שלח את גופו והוציא את הכדור לקרן.
שר אנדור שומר על הכדור מפני מיקל אלרטסון (IMAGO)דקה 61: דויד דה חאה יצא לכדור במטרה לקלוט אותו אך פספס ומי שכמעט ניצל זאת היה ויטיניה, שבעט מול שער חשוף אלא שניקולו פאג’יולי נעמד על הקו ומנע את הכדור עם נגיחה שהרחיקה.
דקה 70: שתי הצלות אדירות של דה חאה! אקובאן שוב הגיע למצב מסוכן אך הספרדי הוותיק הגיב והדף באינסטינקט נפלא. הריבאונד הגיע אל אוסטיגור, שבעט בעוצמה מקרוב גם כן, אך גם כאן השוער הגיב והדף.
דקה 74: אקובאן כמעט הצליח לנצל טעות גדולה של מרקו ברשיאניני שרק נכנס כמחליף אבל פספס את המסגרת. האם נראה פה שער?
דויד דה חאה עוצר את קיילב אקובאן (IMAGO)דקה 79: ההחמצה הכי גדולה של הוויולה במשחק! דודו הגביה לרחבה ומצא את ברשיאניני, שנגח למרכז שם המתינו רוברטו פיקולו וגוסנס. האחרון הצליח לחלץ כדור ברחבה משחקן גנואה ולהוריד לפיקולי, שעם הגב לשער מסר מסירה קצרה לפביאנו פאריסי, אך האיטלקי בעט את הכדור, מול שער חצי חשוף, על גוסנס ולפספס את המסגרת.
דקה 90+3: אלברט גודמונדסון ניסה להכריע את המשחק לקראת הסיום עם בעיטה, אך גם הוא כמו כל שאר השחקנים במגרש לא היה מדויק ופספס את המסגרת.
דקה 90+4: זהו זה! השופט שרק לסיום ההתמודדות, פיורנטינה וגנואה סיימו ב-0:0 שהבטיח שהמשימה הושלמה, הוויולה הבטיחו עונה נוספת בליגה האיטלקית הבכירה.