תם ונשלם עוד מחזור בליגת העל של שנתון נערים א'. אחרי הכתרתה ביום ראשון של מכבי ת"א לאלופת המדינה, הפוקוס עבר למאבקים על ההישארות בליגה. אחרי שאתמול (שני) בני סכנין זכתה בניצחון חוץ חשוב 0:2 על הפועל חדרה, שתי האחרונות בטבלה, קבוצות "צו פיוס" של מ.כ נהלל יזרעאל ובית"ר ירושלים התייצבו למשחקים חשובים מול קבוצות "צו פיוס" אחרות במטרה לשפר עמדות בתחתית הטבלה, אך יריבותיהן, שהבטיחו את מקומן בליגה עוד קודם לכן, לא עשו להן הנחות.
בעקבות התוצאות שהושגו במשחקים, בני יהודה ת"א הבטיחה סופית את הישארותה בליגת העל. במקביל, בפלייאוף העליון ננעל המחזור במשחק בין שתי קבוצות משוחררות מלחצים, בו מכבי פ"ת ניצחה 1:3 את הפועל רעננה. מכאן לרשמים מהמשחקים.
מ.כ נהלל יזרעאל - עירוני קרית שמונה 2:1
שבועיים ויומיים אחרי שנאלצה לארח את בית"ר ירושלים במגרש בנהלל, אחרי למעלה מחודש ללא מסגרת אימונים מסודרים - ולמרות הכל ניצחה 0:3. עירוני קרית שמונה, שמוחרגת מירידה, שבה למגרש בנהלל, הפעם כאורחת של נועלת הטבלה, מ.כ נהלל יזרעאל, המשוועת לנקודות, שנאלצת להתמודד עם סגל קצר בגלל מכת פציעות.
בקריית שמונה ידעו להודות למועדון, שפתח את שעריו לשחקניהם להתאמן ולקבוצת נערים א' להתארח, אך כשהחל המשחק שמו את הסנטימנטים בצד, ולמרות ההחרגה מהירידה, בקריית שמונה היו נחושים לנצח ולהוכיח שהם ראויים למקום בליגת העל.
בסמוך להפסקת המחצית הראשונה קרית שמונה עלתה ליתרון 0:1, במהלך על טהרת שחקנים שהוקפצו מקבוצת נערים ב': כדור חופשי מצד ימין, במרחק של כ-18 מטרים סמוך לרחבת המארחת, הוגבה בצורה מצוינת מרגלו של עילאי לוי היישר לראשו של ליאם אורצקי - שנגח ממרכז הרחבה לרשת והעניק לקבוצה האורחת יתרון של שער אחד.
מ.כ נהלל יזרעאל פתחה את המחצית השנייה בצורה טובה יותר. בדקה ה-50 הגבהת כדור קרן מצד ימין מצאה את ראשו של הבלם, איתמר אוליאל, שנגח מטווח קצר לרשת ובשערו השני העונה קבע שוויון 1:1.
בדקה ה-71, בעיצומו של לחץ שהפעילה התקפת נהלל יזרעאל על הגנת קרית שמונה, ניסיון הרחקת כדור של קרית שמונה הפך למסירת עומק ארוכת טווח לעברו של מלך שערי הקבוצה, זיד עפיפי, דהר עם הכדור לרחבת המארחת ושחרר בעיטה מכ-12 מטרים לרשת - ובכך סלל את דרכם של של החניכים של צחי בכר לניצחון 1:2 על נועלת הטבלה, שנותרה מרוחקת שלוש נקודות מבית"ר ירושלים, שמדורגת במקום המוביל למשחק המבחן על ההישארות בליגה ושבע נקודות מחוף מבטחים, במקום בו מדורגת בית"ר טוברוק נתניה.
מ.ס אשדוד - בית"ר ירושלים 1:2
הקבוצה הדרומית, שהחלה את העונה בצורה לא מוצלחת, אך התייצבה בשליש השני עם תפיסת הפיקוד של המאמן, אמיר שוויקי, ממשיכה לאתגר את עצמה והערב היא עולה לראשות הבית התחתון, בזכות ניצחון 1:2 על בית"ר ירושלים, בעלת המאזן העגום ביותר בליגה במשחקי החוץ, שעדיין לא זכתה בנקודות מאז החזרה מהפגרה.
בדקה ה-28 מ.ס אשדוד עלתה ליתרון 0:1. מסירת עומק אדירה של הבלם, בועז שביט, על שטח של כ-50 מטרים, מצאה את החלוץ, ירין קרץ, שפתח לראשונה העונה בהרכב. קרץ חדר לרחבה ובעט מזווית מאתגרת לרשת ובשערו השני העונה העלה את קבוצתו ליתרון 0:1.
בדקה ה-63 יהונתן ששון, קפטן בית"ר ירושלים, הגביה כדור חופשי ממרחק של כ-35 מטרים אלכסונית משערה של אשדוד, שמצא במרכז הרחבה את המגן השמאלי, אריאל גוגילנדזה, שהקדים את שוער אשדוד, יותם פלג, נגח את הכדור לרשת ובשערו הרביעי העונה קבע שוויון 1:1.
בדקה ה-85 הילאי שוקני, שעלה כמחליף במהלך המחצית השנייה, השתלט על כדור חוץ בשטח המגרש של בית"ר ירושלים, עבר שחקן וסיפק מסירה שטוחה ומדודה לעברו של מלך שערי הקבוצה, ליאם מלכה, שחדר לרחבה, בעט לרשת ובשערו ה-21 בכל המסגרות קבע הקפטן האשדודי את תוצאת המשחק - ניצחון 1:2 לזכות בית"ר ירושלים.
הפועל רעננה - מכבי פ"ת 3:1
הקבוצה ממלאבס, שזכתה בעונה שעברה באליפות השנתון בנערים ב', שומרת על המקום השלישי ועל יתרון שבע נקודות על פני מכבי חיפה, בזכות ניצחון 1:3 במשחק החוץ מול הפועל רעננה, שמדורגת במקום השישי בטבלה וסופרת הפסד שלישי מאז החזרה למגרשים, תוך שהיא מוציאה 15 כדורים מרשתה.
בדקה ה-17 שער שכבש יואב אייזנברג העלה את רעננה ליתרון 0:1, ואת הכובש לראשות טבלת מלך שערי הקבוצה עם תשעה שערי ליגה.
בדקה ה-34 שחקן ההתקפה של מכבי פ"ת, בן זוארץ, הקפטן האורח, כבש את שערו ה-16 בכל המסגרות וקבע שוויון 1:1.
בדקה ה-45 המהפך הושלם עם שער שביעי העונה שכבש קשר מכבי פ"ת, איתי כרם, שקבע את תוצאת המחצית הראשונה - 1:2 לזכות מכבי פ"ת.
הפסקת המחצית לא עצרה את התנופה של מכבי פ"ת, שער שכבש מיכאל יעקב-זדה בדקה ה-51 סגר עניין בשלב מוקדם והעניק למכבי פ"ת ניצחון 1:3, שמותיר אותה במרחק של ארבע נקודות מסגנית המוליכה, הפועל ת"א.