בית הדין המשמעתי של ההתאחדות לכדורגל בישראל גזר היום (רביעי) עונשים חמורים במיוחד בעקבות אירועי האלימות הקשים במשחק נערים ג' שרון בין שמשון בני טייבה למכבי צורן, משחק שהופסק כחצי דקה לפני סיום הזמן החוקי.
עו"ד נעם ליובין, דיין בית הדין, קבע בהחלטתו כי קבוצת שמשון בני טייבה תורחק מפעילות עד תום העונה הנוכחית, תיקנס ב-10,000 ש"ח, ותוצאת המשחק תיקבע כהפסד טכני 3:0 לטובת צורן. בנוסף, שבעה שחקני הקבוצה הורחקו עד תום העונה בפועל, לצד עונש על תנאי חמור לשנתיים, הרחקה לצמיתות במקרה של הרשעה נוספת בעבירת השתתפות בקטטה.
בהחלטה צוין כי האירוע שהוביל להפסקת המשחק התרחש כאשר שחקני טייבה הקיפו את שופט המשחק ויצרו איום ממשי כלפיו: “האירוע בגינו הופסק המשחק היה כאשר הקיפו שחקני טייבה את שופט המשחק ולמעשה יצרו מבחינתו איום עליו”, נכתב.
עוד הוסיף הדיין כי מהסרטון שהוצג בפניו עולה תמונה קשה במיוחד: “נראים שחקנים בני 14-15 רודפים, תופסים ומכים באופן נמרץ את שחקני הקבוצה היריבה. זהו מראה מזעזע הראוי לכל גינוי ועונש”.
בית הדין הדגיש כי לא נראתה כל הגנה עצמית מצד שחקני טייבה, אלא להפך: “שחקני טייבה נראים רודפים במגרש ומחוצה לו אחרי שחקני צורן ומכים בהם נמרצות”.
בהתייחסות רחבה יותר לאירוע, מתח הדיין ביקורת חריפה על מצב הכדורגל במחלקות הנוער: “מגרשי הכדורגל הפכו בחלקם לזירת אלימות, התגוששות וונדליזם מתפרץ ובלתי נשלט. הגיעה העת לומר די”.
עוד צוין בהחלטה כי יישקל האם להעמיד לדין גם הורים מקבוצת צורן שנכנסו לכר הדשא לאחר שריקת הסיום, אם כי הודגש כי האחריות המרכזית לאלימות הוטלה על שחקני טייבה. ההחלטה ניתנה בהיעדר הצדדים ונחשבת לאחת המחמירות שניתנו בשנים האחרונות בכדורגל הנוער בישראל.
משמשון בני טייבה נמסר: "עונש קשה מאוד, נערער על ההחלטה, נלך בכל הכוח. יש אפליה ויד קלה נגד המגזר הערבי. אפילו לא הזמינו את מכבי צורן לדיון, למרות שהורים של השחקנים שלהם נכנסו לתוך המגרש. הם האשמים בפיצוץ המשחק".
הרחקות וקנס גם במ.ס טירה
בית הדין של ההתאחדות דן גם בדו"ח השיפוט מהמשחק בו אירחה קבוצת נערים ב' של הפועל באקה אל גרביה את מ.ס טירה, במגרש הסינטטי בחדרה, זאת בשל צו הסגירה שהוצא למגרש בבאקה אל גרביה, בשל אירוע אלימות שהתרחש במשחק בין קבוצות נערים א' של איחוד בני באקה והפועל לב השרון.
בדו"ח המשחק נכתב: "לאחר שריקת הסיום שחקנים מקבוצת טירה החלו לתקוף את שחקני באקה. בתגרה השתתפו בעיקר חמישה שחקנים של טירה. חמשת המעורבים לעיל בעטו, שלחו אגרופים וקיללו. הורים משני הצדדים נכנסו להפריד ואף ספגו מכות. שחקן באקה, שהותקף גם הוא, איבד את עשתונותיו ונגרר גם הוא לתגרה באגרופים ובעיטות. שני המאמנים עשו ככל שביכולתם לסיים את האירוע. לאחר סיום התגרה לקחתי את שני המאמנים והודעתי להם על המורחקים מקבוצתם. בכל האירוע קיללו שחקני טירה את שחקני באקה בערבית. לא נזקקנו לשיטור או לטיפול רפואי עבור מי מהמעורבים".
מ.ס טירה הורשעה בסעיף התפרעות, תגרה ותקיפה. עונשה: קנס כספי בגובה 2,000 שקלים בפועל. חמשת שחקני טירה ושחקן באקה, שהוזכרו בדו"ח השיפוט, הורשעו בסעיף השתתפות בקטטה. עונשם: הרחקה משלושה משחקים בפועל.