חגיגת כדורגל הערב בליגת נערים ג' ארצית צפון, כאשר נקבעה העולה לליגת העל בעונה הבאה במסגרת המחזור ה-28 והאחרון, לצד קביעת הקבוצה במקום ממנו נוסעים למגרש ניטרלי ופוגשים את הפועל הוד השרון מליגת נערים ג' ארצית דרום למשחק פלייאוף על הכרטיס לליגת העל, כשהמנצחת תפגוש את הפועל חדרה.

בית"ר נהריה – הפועל חיפה 4:1

למשך 40 דקות משחק נהריה הייתה אלופה. אבל חניכיו של ניר לופו התעלו על עצמם והשיגו ניצחון ענק שהוביל אותם לליגת נערים ג' על, כשמצטרפים הם למכבי הרצליה, שעלתה מהמחוז הדרומי מלפני מספר שבועות. טוהר מויש הרעיד את היציעים המקומיים בנהריה כשקבע 0:1 בדקה ה-25 להתמודדות, שער שכאמור, הספיק ל-40 דקות מלבד.

רגע לפני הירידה לחדרי ההלבשה וסיום המחצית הראשונה, רוי צמח קבע 1:1 ואיזן את התוצאה ובצדק. הפועל חיפה איכותית וראויה העונה לעליית ליגה, למרות הפייט שנתנו בית"ר נהריה, מ.כ נהלל יזרעאל ומכבי עמק חפר. בדקות הסיום הפועל חיפה השתלטה על כר הדשא והבקיעה עוד שלושה שערים: רוי צמח (עם צמד) וצמד נוסף לעומר בר-שלום. 1:4 להפועל חיפה בסיום.

הפועל חיפה נערים גהפועל חיפה נערים ג' (באדיבות המועדון)

הפועל חיפה מניפה העונה את צלחת האליפות כשהיא חוזרת לקדמת הבמה של שנתון נערים ג' לעונה הבאה, שיורכב משחקני שנתון ילדים א' העונה עם חיזוקים נוספים בכדי שהפועל חיפה תישאר בליגת העל ולא תעשה "עלייה לשם ירידה". ב-26 משחקיה השיגה 20 ניצחונות, לצד שלוש תוצאות תיקו ושלושה הפסדים, במאזן שערים של 22:68 ו-63 נקודות.

ניר לופו, מאמן קבוצת נערים ג' של הפועל חיפה, ציין בפני ONE: "זה רגע שקשה להסביר במילים. גדלתי כאן במועדון הזה, והיום לעמוד כמאמן נערים ג’ ולזכות באליפות אחרי 1:4 זו סגירת מעגל מרגשת מאוד עבורי. זו קבוצה של ילדים עם לב ענק, שעבדו קשה כל השנה, האמינו, התקדמו, ולא ויתרו גם ברגעים קשים".

"לראות אותם מתפתחים לא רק כשחקנים אלא כבני אדם זה הניצחון האמיתי מבחינתי. אני רוצה להגיד תודה גדולה לשחקנים על המחויבות והאופי, ולהורים שתמכו לאורך כל הדרך. תודה ענקית גם למנשה, אלעד, אבירם ולכל הצוות המקצועי והאנשים שמסביב, שתמכו, ליוו, וחיבקו אותנו בכל שלב בדרך זה לא מובן מאליו".

"מחלקת הנוער של הפועל חיפה חייבת להיות בליגת העל לא רק כתוצאה, אלא כסטנדרט. יש כאן עבודה מצוינת, אנשים שמקדישים את החיים שלהם למועדון, ושחקנים עם פוטנציאל ודרך ברורה. מה שנבנה כאן מוכיח שיש כאן בסיס אמיתי למועדון גדול עם זהות, ערכים ורמה מקצועית גבוהה. האליפות הזו שייכת לכולם. זו דרך, זה מועדון, זו משפחה. גאה בהם יותר מכל".

אלעד ניב, מנהל קבוצת נערים ג' של הפועל חיפה, ציין בפני ONE: "חזרנו לא מעט פעמים העונה בדקות האחרונות, וזה רק מראה איזה אופי יש לילדים האלה. מדובר בחבורה של ילדים שהם גברים – עם לב ענק, אופי, אמונה ומחויבות שלא רואים כל יום. מהרגע הראשון של העונה האמנו שהאליפות הזאת שלנו, וגם ברגעים הקשים לא ויתרנו לרגע".

"אני וניר לופו התחלנו את הדרך שלנו יחד כבר בשנתון 2011 בטרום ב' בהפועל חיפה למשך 3 שנים, לאחר מכן הוא עבר לנווה יוסף לשתי עונות, ואז חזר אלינו עם מטרה אחת ברורה - להביא אליפות. מהרגע הראשון הוא שידר אמונה, מקצוענות ורעב להצליח, ובסופו של דבר הוא עמד במטרה שלו בצורה הכי מרשימה שיש".

"אני רוצה להודות גם להנהלה ולמנשה, מנהל המחלקה, שלא החסיר מאיתנו דבר לאורך כל העונה ועשה את כל המאמצים כדי לתת לנו את כל מה שהיינו צריכים בשביל להצליח. תודה גדולה גם למאמן הכושר שלנו, אבירם כהן, שליווה אותנו לאורך כל העונה, עבד קשה עם הילדים ותרם המון להצלחה שלנו השנה. האליפות הזאת הייתה כתובה עלינו, והשחקנים הוכיחו את זה שוב ושוב על המגרש. גאים מאוד בילדים, בצוות ובכל מי שהיה חלק מהמסע הזה".

מנשה לוי, מנהל מחלקת הנוער בהפועל חיפה, ציין בסיום המשחק בפני ONE: "ניר לופו קיבל בתחילת העונה את המפתחות לקבוצת נערים ג' של המועדון. ליוויתי אותו לכל אורך הדרך והאמנתי באיש ובשחקנים שלו, שביצעו את המשימה עד תום והובילו את קבוצת שנתון 2011 לליגה הבכירה. אני גאה בכל הצוות והשחקנים, שראויים להערכה ולהערצה".

מי תשחק בפלייאוף העליון במחוז הצפוני?

בית"ר נהריה סיימה את העונה במקום השני, על הנייר, כשבפועל לא היא זו שתשחק בפלייאוף העליון, הרי שמה שקובע את זהות הקבוצה הינם אחוזי ההצלחה. בית"ר נהריה שיחקה 27 משחקים והשיגה 60 נקודות, כלומר לרשותה 74.07% הצלחה. מכבי עמק חפר, מהמקום השלישי, שיחקה 27 משחקים והשיגה 59 נקודות, משמע 72.83% הצלחה.

אבל זה לא נגמר כאן. למקום הרביעי הגיעה מ.כ נהלל יזרעאל, כששיחקה היא, בפועל, 26 משחקים בלבד ובהם השיגה 59 נקודות. מה זה אומר? שזו השיגה 75.64% הצלחה ועל כן, על פי חישוב אחוזי הצלחה – למרות שנהלל יזרעאל סיימה את העונה במקום הרביעי בטבלה, אחרי נהריה ועמק חפר, היא זו שתייצג המחוז הצפוני בפלייאוף העלייה מול הפועל הוד השרון מהמחוז הדרומי.

הפועל הוד השרון נערים גהפועל הוד השרון נערים ג' (באדיבות המדיה של המועדון)

מ.כ נהלל יזרעאל – הפועל הוד השרון

משחק פלייאוף העלייה לליגת נערים ג' – על יתקיים ביום רביעי הקרוב במגרש ניטרלי בין הקבוצה הצפונית לבין זו מהשרון שסיימה במקום השני בליגת נערים ג' ארצית דרום והייתה לקבוצה השנייה בטיבה במחוז שלה אחרי מכבי הרצליה, האלופה. הוד השרון השיגה ב-26 משחקים 19 ניצחונות, ארבע תוצאות תיקו ושלושה הפסדים, במאזן שערים של 24:80 ו-61 נקודות.

מ.כ נהלל יזרעאל נערים גמ.כ נהלל יזרעאל נערים ג' (אמיר כהן)

הפועל חדרה

הפועל חדרה היא הקבוצה שתחכה ביום שבת למנצחת בין מ.כ נהלל יזרעאל לבין הפועל הוד השרון במשחק הפלייאוף האחרון לעונת 2025/26 שיקבע מי תשחק בעונה הבאה בליגת נערים ג' – על. הפועל חיפה סיימה את העונה הסדירה במקום ה-16 עם 29 נקודות, מה שקבע כי צפויה לשחק במשחק שיחרוץ את גורלה לעונה הבאה: הישרדות/ירידה.

תוצאות המחזור ה-28 בליגת נערים ג' ארצית צפון

עירוני נשר בית"ר טוברוק 2:0

בית"ר חיפה – מכבי אחי נצרת 2:1

הפועל נוף הגליל – הפועל עירוני כרמיאל 5:4

הפועל עפולה – מכבי ברקאי 5:1

מכבי צור שלום – מ.כ גליל גולן 1:0

מכבי עמק חפר – מ.ס בני יפיע 0:4

מכבי חיפה גולדשנפלד – מ.כ נהלל יזרעאל 2:3

בית"ר נהריה – הפועל חיפה 4:1

הפועל בני אעבלין – הפועל עכו (25/05, בענה, 19:30)

מ.ס רשת מתנ"סים טבעון הייתה לקבוצה החופשית במסגרת המחזור

תוצאות המחזור ה-28 בליגת נערים ג' ארצית דרום

הפועל רמת גן דרום – עירוני מודיעין 0:3

מ.ס איחוד דרום השרון – מכבי הרצליה 1:1

מכבי שוהם – הפועל הוד השרון 1:2

מכבי קריית גת – מ.כ ירמיהו חולון 2:0

בית"ר נורדיה ירושלים – בית"ר תל אביב חולון 1:2

הפועל רעננה 2 – מ.ס באר שבע (טרם נקבע)

הפועל ניר רמת השרון – מכבי עמישב פתח תקווה (טרם נקבע)

סקציה נס ציונה – מכבי יבנה (טרם נקבע)

הפועל קריית אונו – מכבי באר שבע (27/05, קריית אונו מזרחי חדש, 20:00)

מכבי יפו הייתה לקבוצה החופשית במסגרת המחזור

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה