בהתאם להחלטת הנהלת ההתאחדות לכדורגל, הליגה הלאומית לנוער תחזור ב-25/04, כולל המחוז הצפוני. היות ובצפון המצב עדיין שברירי, כולל אזעקות חוזרות ונשנות, לא פחות משבע קבוצות ליגה העבירו היום (ראשון) מכתב להתאחדות בו מתארים את הסיטואציה אליה נקלעו, כשנדרש מהם לחזור בתוך כשבועיים לכר הדשא, בעוד אזורים שלמים מוגדרים כתומים.
המכתב שהועבר להתאחדות
“כידוע לכם, מקו חיפה צפונה אנחנו נמצאים במלחמה יומיומית עם ארגון חיזבאללה. אי לכך האימונים והמשחקים שלנו הופסקו בתאריך 28/02/2026. מאז איננו מקיימים אימונים ומשחקים. נשר ונווה יוסף לא התאמנו כלל במשך חודש וחצי ורק אתמול לאחר קבלת החלטת ההתאחדות חוזרים להתאמן”.
“שאר המועדונים לאחר הקלות בהנחיות פיקוד העורף חזרו לאימונים חברתיים בצורה חלקית מאוד ללא מאמן כושר, ללא מאמני שוערים, ללא מעטפת מקצועית כלל, אך ורק לתת לשחקנים אלו קצת הפוגה רגשית ונפשית מהאזעקות ומרעש המלחמה”.
נוער קרית ים (צילום עדי דטליס)על פי הנחיות פיקוד העורף, מחיפה צפונה אנחנו מוגדרים אזור צהוב, שניתן לקיים בו פעילויות במרחק הגעה למרחב מוגן תיקני (זמן ההגעה בחיפה דקה וחצי וככל שמצפינים זמן ההתגוננות הולך ויורד). ברוב המגרשים בצפון למעט נשר אין מרחב מוגן כלל, דוגמת קריית אתא וצור שלום”.
“בחיפה ישנו ממ”ד שמכיל 20 עד 25 איש בלחץ, כנ”ל בקריית ים דבר שמאלץ אותנו לנדוד למגרשים במרכז הארץ ובכך יש פגיעה חמורה בעקרון הספורטיביות והשוויון. מדובר בחמש קבוצות שהן שליש מהליגה ואנו דורשים שלא לחדש את הליגה ואף להקפיא את היורדות”.
“בהסתמך על מה שפורסם, הרי שהליגה לא תקיים את כל המשחקים עד לסיומה, אלא עד תאריך מסוים ולכן גם פה יש פגיעה בשוויון ובספורטיביות כיוון שלחלק מהקבוצות יש עד התאריך הסופי שבת חופשיה מתוקף היות הליגה בת 15 קבוצות ולכן יהיו קבוצות עם מספר משחקים עודף על הקבוצות האחרות”.
כדורגל אילוסטרציה (רועי כפיר)“בנוסף לחלק מהקבוצות יש משחקים מול קבוצות התחתית רק במחזורי הסיום דבר אשר לא יתקיים על פי המתווה המסתמן. לגבי עליית ליגה: אפשר לקיים משחקי מבחן בין שלוש המתמודדות ולא להטריל ליגה שלמה. מעניין מה היה קורה אילו חדרה או טוברוק היו מוגדרות כאזור צהוב שלא ניתן לקיים בו משחקים או שאינם יכולים לארח משחקים במגרשם”.
“לפני שאנו פונים לנשיאות בית הדין, לרבות עתירה להקפאת החלטה הלא שוויונית, מבקשים את תגובתכם בהתאם, מוזר לנו ותמוה שעד שמרכז הארץ או בכיניו הלא מחמיא ‘מדינת תל אביב’ לא עברה לירוק ההפסקה בשל המצב הייתה נורמלית לכולם ובוועדת הנוער התקבלו החלטות הפוכות, מדוע לא חזרו כל ליגות הנוער? רק על ולאומית היש למישהו אינטרס כלשהו?”.
“נ.ב בזמן כתיבת מכתב זה נשמעות אזעקות מנהריה דרך עכו, כרמיאל, דיר אל אסד, מג’דל כרום ועד לעכו, קריית ים, קריית ביאליק וקריית מוצקין. מקווים שתקבלו החלטה מושכלת שונה ותתייחסו לצפון כחלק בלתי נפרד מהמדינה שנתון תחת אזעקות ומתקפת טילים וכתבמ”ים”.
“בכבוד רב! הנהלת מכבי קרית אתא, הנהלת מכבי צור שלום, הנהלת מועדון כדורגל נוה יוסף, הנהלת עירוני נשר, הנהלת מ.ס קרית ים, הנהלת מכבי אחי נצרת והנהלת מכבי כפר כנא”.