הסאגה בין הפועל תל אביב למנהלת הליגה מסרבת להיגמר. כזכור, האדומים מתעקשים לא להגיע לישראל לשני משחקי הליגה בחמישי ושישי נגד גליל עליון וקריית אתא בהתאמה, כפי שנחשף לראשונה ב-ONE.

במנהלת קיימו דיון אתמול (שני) ובו בכירי הפועל תל אביב, עופר ינאי הבעלים וצחי רייכנשטיין המנכ”ל, עלו לדבר. פשרה שעלתה על השולחן היא דחיית המשחק בחמישי ולהשאיר את המשחק בשישי, מתוך ידיעה שעד אז תתברר לעומק הפסקת האש.

מה שכרגע מונע הסכמה מלאה בין הצדדים זה מועד אותו משחק שיידחה נגד גליל, כאשר במנהלת רוצים שזה ישוחק בזמן הסדרה מול ריאל מדריד ובהפועל תל אביב מתנגדים.

מנכ”ל הפועל ת״א צחי רייכנשטיין אף הציע פתרון נוסף, כשההצעה שלו הייתה להטיס את קריית אתא וגליל עליון לסופיה ולערוך את שני המשחקים שם, אבל אופציה זו לא על הפרק כשהמנהלת אינה מעוניינת לשחק את הליגה הישראלית מחוץ לישראל. גם ההצעה של הפועל ת”א לדחות את מועד סיום הליגה במספר ימים לא עומדת על הפרק מבחינת המנהלת, מכיוון שהמנהלת מחויבת לפיב”א לסיום הליגה עד מועד מסוים.

שחקני הפועל תל אביב (לילך וויס-רוזנברג)שחקני הפועל תל אביב (לילך וויס-רוזנברג)

המכתב הרשמי שהפועל ת”א שלחה למנהלת

“שלום רב, בהמשך להתכתבויות ולשיח המתמשך בנוגע למשחקי הליגה הקרובים, אנו מבקשים לעדכן כי נכון לעת הזו, ולאור מכלול הנסיבות, קיים קושי ממשי להבטיח את הגעת הקבוצה לישראל במועד שנקבע, כפי שיפורט להלן.

כבר עם פרוץ המצב הביטחוני הוצעו פתרונות חלופיים, לרבות קיום מתווה משחקים מדורג במסגרת "בועה" מחוץ לישראל, אשר עלה להצבעת דירקטוריון המנהלת במסגרת ישיבה מספר 207 ביום 26.3.26, ואשר המועדון תמך בכך, על מנת לאפשר התאמה לעומס המשחקים של הקבוצות המשתתפות במפעלים בינלאומיים. הצעות אלו לא קודמו כנדרש, ובפועל נוצר מצב שבו ״נדחסים״ כ-90 ימי משחק לפרק זמן של כ-40 ימים בלבד - מצב שאינו ישים עבור קבוצה המתמודדת במקביל בזירה האירופית.

לא ניתן לדרוש מקבוצה לשחק בליגה בצורה לא שוויונית, שפוגעת בתחרות, בהרכב חלקי, או במשחקים שמתקיימים יום אחרי יום, תוך פחות מ-24 שעות. כמו גם, ודאי שאי אפשר לדרוש או לצפות מהקבוצה לפגוע בסיכויי ההצלחה שלה ביורוליג, בשלב כה מכריע, וזאת בשל אילוצי לו״ז שיצרה המנהלת. מצב דברים זה לא סביר ולא מקובל בשום פנים. זוהי זכותנו להתחרות בתנאים שווים - וחובתכם לדאוג לכך”.

צחי רייכנשטיין (רדאד גצחי רייכנשטיין (רדאד ג'בארה)

“כידוע, הפסקת האש צפויה להסתיים בשעה 03:00 לפנות בוקר ביום 23.4.26 - לאחר המועד הצפוי לנחיתת הקבוצה בישראל. בנסיבות אלה, קיים חשש ממשי כי הגעה לישראל עלולה להביא למצב שבו הקבוצה תיוותר בארץ מעבר למתוכנן, באופן שעלול לפגוע ביכולתה לצאת למשחקיה במסגרת האירופית. מדובר בסיכון מקצועי ותפעולי מהותי, אשר אין באפשרותנו לקחת, ואין בסמכותכם לדרוש מאיתנו לקחת.

עם פרוץ המלחמה הצלחנו להוציא את הקבוצה מהארץ רק לאחר 5 ימים, כאשר בזמן הזה השחקנים הזרים חוו טראומה ממנה הם מתקשים להתאושש עד היום. מתוך הבנה גם לאילוצים שלכם, כמובן שאנו נגיע לישראל ככל שהפסקת האש תוארך, באופן שיובטח לנו יציאה בטוחה וחלקה מהארץ.

ראוי להדגיש שאנו עושים כל שביכולתו על מנת להיערך להגעה למשחקים, ומתוך רצון כן לעמוד במחויבויותיו. בתוך כך, פעלנו לדחיית מועד הטיסה המתוכננת למחר משעה 12:00 לשעה 17:00, וזאת על מנת לאפשר פרק זמן נוסף בניסיון לייצר ודאות מספקת במצב הנוכחי”.

שחקני הפועל תל אביב (חגי מיכאלי)שחקני הפועל תל אביב (חגי מיכאלי)

“עם זאת, ככל שהפסקת האש לא תוארך, לא נוכל, בלית ברירה, להביא את הקבוצה לישראל במועד שנקבע. נבקש להדגיש פעם נוספת כי מדובר במוצא אחרון בלבד, הנובע מנסיבות חיצוניות שאינן בשליטת המועדון (force majeure), ולא מחוסר רצון לקיים את המשחקים.

אנו עומדים על כך שהמנהלת תישא באחריות ותמצא פתרון הולם למצב הנתון, לרבות נשיאה בעלויות הגבוהות, וכן כי המנהלת תגלה גמישות, כפי שגילתה בעבר כלפי קבוצות אחרות (דוגמת הפועל מידטאון ירושלים), למען הקבוצה ולמען הכדורסל הישראלי.

אנו מצפים כי תאשרו בכתב ובאופן מיידי את האמור, וכי ככל שלא תעשו כן יגרם נזק לקבוצה, אנו שומרים על זכותנו לפעול באמצעים שעומדים לרשותנו. נמשיך לעמוד בקשר שוטף ולעדכן בהתאם להתפתחויות”.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה