מכבי תל אביב תתארח הערב (ראשון, 21:00) בפיס ארינה במסגרת הסיבוב השני של העונה הסדירה בליגת העל. הצהובים מגיעים למפגש כשהם ניצחו את שני המשחקים האחרונים שלהם בזירה המקומית מאז חידוש הליגה.
13 ניצחונות רצופים סופרים חניכיו של עודד קטש בזירה המקומית, בידיעה שהניצחון ה-14 מביא עימו משמעות אחרת שכן הוא שם אותם עם ניצחון יותר מיריבתם העירונית.
הירושלמים מאידך מגיעים לאחר ההפסד במחזור הליגה האחרון להפועל חולון של פרדראג קרוניץ', בתום הארכה. הקבוצה מהבירה עדין מחפשת מחדש את הקצב שלה, בזמן שהשיחות עם אוסטין ווילי נמשכות במטרה שהביג מן, שחסרונו מורגש היטב, יצטרף מחדש לקבוצה. בכל הנוגע לסגל של יונתן אלון, הייתה תוספת בימים האחרונים עם הגעתו של צוף בן משה.
יונתן אלון (אורן בן חקון)הסגלים המלאים
סגל הפועל ירושלים להתמודדות: ג'סטין סמית', ג'ארד הארפר, קאדין קרינגטון, רועי פריצקי, קשיוס ווינסטון, רועי הובר, נמרוד לוי, יותם חנוכי, צוף בן משה, אנתוני לאמב, אפק אמסלם ודימה סקפינצב.
סגל מכבי תל אביב להתמודדות: ג’יילן הורד, ג’ימי קלארק, עמית עבו, דורי סהר, לוני ווקר, רומן סורקין, אושיי בריסט, וויל ריימן, ג’ון דיברתולומאו, זאק הנקינס ותמיר בלאט.
אושיי בריסט. חוזר לסגל (שחר גרוס)הבטחת המקום הראשון
בסביבת הצהובים מדברים על חשיבות המשחק היות ובמועדון מצהירים את אשר הם תמיד מצהירים, בכל הנוגע למטרות בליגה, כאשר הראשונה שבהן היא הבטחת המקום הראשון כך שהמשחק הערב הוא לא עוד משחק לאור ההפסד של הפועל תל אביב להפועל גליל עליון.
קבוצתו של דימיטריס איטודיס אמנם מדורגת ראשונה בטבלת הליגה עם מאזן של 18 ניצחונות אל מול שלושה הפסדים, למחזיקת הגביע יש 18 ניצחונות גם כן אך רק הפסד אחד, כך שהיא יכולה להגיע לדרבי התל אביבי במה שצפוי להיות המחזור האחרון של העונה הסדירה, כשהיא כבר הבטיחה מעשית את המקום הראשון – זאת כמובן היה ולא יהיו מעידות לא צפויות.
כולם צפויים להיות כשירים אצל קטש
המשחק נחשב למוקש ולמרות העובדה שירושלים הראתה פגיעות מסוימת עם חזרתה מהפגרה הכפויה, מבחינתם של אנשי מכבי ת”א לא מדובר במשחק בו מקלים ראש. מבחינת הסגל של עודד קטש, למעשה למעט גור לביא (וטי ג'יי ליף שסיים את העונה) כולם צפויים להיות כשירים.
עודד קטש (IMAGO)הקהל בארנה
במועדון מעריכים כי היציע שיוקצה להם יתמלא, בעוד שאצל הירושלמים הצפי הוא לכ-5,500 אוהדים. במפגש הקודם בין הקבוצות בזירה המקומית, במחזור ה-13, ניצחה מכבי ת”א וגם בחצי גמר גביע המדינה, והערב גם כן יש הרבה על הכף: צעד נוסף להבטחת הביתיות לכל אורכו של הפלייאוף עבור הצהובים או להישאר בתמונת הרביעייה הראשונה, ועל הדרך להתרחק מהפועל חולון לה יש יתרון בשובר השוויון הודות לניצחון כפול בעונה הסדירה.
הארפר: “צריכים להמשיך להאמין אחד בשני”
מאמן הפועל ירושלים, יונתן אלון, דיבר לפני ההתמודדות: “אנחנו אחרי משחקים לא טובים ובתקופה קצת פחות טובה, נצטרך להיות מרוכזים ביסודות שלנו, לחזור לעצמנו מבחינת ביטחון וגם באגרסיביות ובנחישות. אנחנו יודעים לשחק מול מכבי ת”א, הסלים שקיבלנו במשחקים האחרונים הם לא לגיטימיים, אף יריבה לא צריכה להרגיש בנוח שהיא משחקת נגדנו”.
ג’ארד הארפר הוסיף על מאמנו: “זה הולך להיות משחק גדול עבורנו. רק לנסות להתאושש מהמשחק הקודם, להיות שוב במגרש הביתי שלנו. אנחנו מכירים את מכבי ואת הקרבות שהיו לנו נגדה במהלך העונה. הפסדנו את שני המשחקים האחרונים שלנו נגד מכבי, אז אנחנו רוצים להיות מסוגלים להתאושש במגרש הביתי שלנו, מול האוהדים שלנו”.
ג'ארד הארפר מול ג'ון דיברתולומאו (רדאד ג'בארה)כוכב הירושלמים סיכם: “אני חושב שהדבר הכי גדול הוא פשוט הביחד. פשוט להתאושש מהאופן שבו שיחקנו במשחק הקודם, להישאר יחד כקבוצה, להמשיך להאמין אחד בשני. הייתה לנו עונה ארוכה, עברנו הרבה עליות ומורדות, אבל עשינו הכל ביחד. אז הכל מתחיל בלהישאר יחד, להיות ביחד ומשם אנחנו יכולים להמשיך”.