דרמה חסרת תקדים ומביכה נרשמה הלילה בכדורסל הישראלי, ולא על הפרקט. קבוצת הוואטסאפ של ראשי קבוצות מנהלת ליגת העל רתחה ועברה טלטלה, זאת בעקבות אירועי המשחק בין הפועל תל אביב לבני הרצליה. במהלך המשחק, הפועל תל אביב דאגה לכך ששחקניה יצאו בכוונה בחמש עבירות כדי להישאר ללא מספר שחקנים מינימלי על המגרש, מה שהוביל לכך שהמשחק לא הגיע לסיומו החוקי והפך את הענף כולו לבדיחה עצובה.

ראשי המועדונים והדירקטורים בליגה, שנאלצו לחזות במחזה המביש, לא חסכו במילים קשות והטיחו האשמות חסרות תקדים באנשי הפועל תל אביב ובבעלים עופר ינאי.

מתקפה חזיתית נגד עופר ינאי

מי שהוביל את הקו התוקפני היה מנכ"ל עירוני נס ציונה, יניב מזרחי, שלא התאפק וכתב בקבוצה: "צחי (רייכנשטיין), עופר (ינאי), כל מי שקשור להפועל תל אביב, תתביישו לכם. אתם סוס טרויאני בליגה, לעולם לא תהיו מועדון גדול".

עופר ינאי (רועי כפיר)עופר ינאי (רועי כפיר)

אל הביקורת החריפה הצטרף מיד גם יניב לוי, דירקטור חיצוני במנהלת הליגה, שיצא ישירות נגד הבעלים של האדומים: "כל שקל שעופר ינאי הביא לכדורסל הישראלי לא שווה בנזק התמידי והיוהרה שלו. אלה לא שחקנים, הם ביזו את המקצוע".

תחושת קומבינה וגועל בליגה

יו"ר הפועל חולון, איתן לנציאנו, ביטא את התסכול העמוק של הקבוצות שנלחמות על מיקומן הספורטיבי וכתב: "לך תתאמץ, תגיע למקום גבוה יותר, ובסוף עושים טרפני (קומבינה), איכס".

צפו: בני הרצליה מנצחת 59:70 את הפועל ת"א

מנכ"ל מכבי תל אביב, אבי בן טל, הגיב בקצרנות אך בנחרצות: "בושה וחרפה", נוסח אליו שותף גם המנהל המקצועי של הפועל העמק, ירון אוחיון, שכתב אף הוא: "בושה וחרפה".

המנכ”ל דוד בסן לקבוצות הווצאפ של המנהלת: “השביתה מסתיימת, כבר מעדכן בפרטים”.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה