זה עשוי להיות קלאסיקו היסטורי (22:00, שידור חי בערוץ ONE). ברצלונה זקוקה לתיקו בלבד כדי להבטיח אליפות דווקא על חשבונה של היריבה הלבנה המושבעת שלה, ואז הערב ייכנס לפנתיאון לנצח נצחים. לעומת זאת, אם ריאל מדריד המפורקת תצליח לקחת שלוש נקודות ולדחות את החגיגות של בלאוגרנה, היא תוכל להתגאות בכך עוד זמן רב – גם אם ההישג הזה יהיה בעיקר מורלי, והסיכוי לעקוף את הקטלונים בפסגה בטבלה הסופית לא קיים.
המומנטום שונה בתכלית
העונה של ברצלונה רחוקה מלהיות מושלמת, בעיקר בגלל אתלטיקו מדריד. החבורה של צ'ולו סימאונה הדיחה את הבלאוגרנה הן ברבע גמר ליגת האלופות והן בחצי גמר הגביע הספרדי, וכך נותרה להאנזי פליק "רק" אליפות. ובכל זאת, זו תקופה מרגשת, והמומנטום של הקטלונים חיובי מאוד. עם 10 ניצחונות ליגה רצופים ומאזן ביתי מושלם במשך העונה כולה, הם מארחים את ריאל מדריד מרוצים ומלוכדים.
ההידרדרות החריגה של היריבה משמחת אותם מאוד, ורצף הכותרות השערורייתיות שמייצרת ריאל מאפשר לברצלונה להרגיש הרבה יותר טוב עם עצמה. המטרה היא לנצל את הסיטואציה המיוחדת כדי להשיג תוצאה יוצאת דופן. האם זה באמת יקרה?
יותר מכדורגל: הקלאסיקו מגיע לערוץ ONEהסטטיסטיקה של קיליאן אמבפה
אם ריאל תתעלה ותהרוס את התוכניות של הבלאוגרנה, לקיליאן אמבפה עשוי להיות חלק מרכזי בכך. החלוץ הצרפתי שנפש עד לא מכבר עם בת זוגו בסרדיניה כשהוא פצוע, החלים ועשוי לפתוח בהרכב של אלברו ארבלואה. ראשית, אין הרבה אלטרנטיבות. שנית, ההיסטוריה של אמבפה במשחקי החוץ מול ברצלונה חריגה בכל קנה מידה. היו לו שלושה כאלה, והוא כבש בהם שמונה שערים.
הביקור היחיד שלו בקאמפ נואו התקיים בשמינית גמר ליגת האלופות בפברואר 2021, כאשר רונאלד קומאן עדיין כיהן כמאמן בארסה, וליאו מסי עדיין כיכב בחוד לצד אנטואן גריזמן ואוסמן דמבלה. פאריס סן ז'רמן הגיעה על תקן אנדרדוג, ספגה ממסי בפנדל, אבל אז הפך אמבפה את הכל עם שלושער. מויזה קן הצטרף לחגיגה, והשלוחה הקטארית הביסה את הבלאוגרנה 1:4.
הקרב הנוסף במדי סן ז'רמן זכור אף יותר, ברבע הגמר באפריל 2024 במונז'ואיק. בארסה ניצחה 2:3 בפארק הנסיכים במשחק הראשון, ואף עלתה ליתרון, אבל ההרחקה של רונאלד אראוחו שינתה הכל. צ'אבי החליט להחליף את לאמין ימאל, סן ז'רמן דהרה קדימה, דמבלה שהגיע הפעם על תקן אורח, כיכב ואמבפה התכבד בצמד שסגר עניין בדרך ל-1:4 נוסף.
קיליאן אמבפה במדי פ.ס.ז' מול ברצלונה (רויטרס)לבסוף, בעונה שעברה שוב הבקיע אמבפה שלישיה במשחק החוץ מול בארסה בליגה, רק שהפעם הוא ירד מנוצח. הקטלונים הגיבו לצמד מוקדם שלו עם רביעיה מכוננת עוד לפני ההפסקה ויצאו בסופו של דבר עם 3:4 שחיזק מאוד את מעמדם. המסקנה היא כי אמבפה תמיד מבקיע המון, ואחת הקבוצות כובשת רביעיה. האם זה יהיה התסריט גם הערב?
ההזדמנות של מרקוס רשפורד
הערב צפוי להיות מרגש מאוד עבור מרקוס רשפורד, כי הכוכב האנגלי אמור לזכות באליפות הראשונה בקריירה. כאיש מנצ'סטר יונייטד בעשור האחרון, הוא לא היה קרוב לתואר אליפות בפרמייר ליג, וההשאלה לברצלונה שינתה עבורו את הכל. כעת, עם מספר 14 המזוהה עם יוהאן קרויף על הגב, הוא מתוכנן לפתוח בהרכב של פליק באגף הימני במקומו של לאמין ימאל הפצוע, בעוד רוני ברדג'י עלול לרדת לספסל. הבישול לרוברט לבנדובסקי שסלל את הדרך לניצחון על אוססונה במחזור הקודם שיכנע כנראה את המאמן הגרמני שזה המהלך הנכון.
באופן כללי, היה זה האסיסט מספר 14 (כן, שוב 14) של רשפורד בכל המסגרות העונה, והמאזן הזה כולל את המסירה שסידרה לפרמין לופס את השער בקלאסיקו הקודם בליגה. יש לאנגלי גם 13 שערים, כך שהוא יקווה להגיע הערב ל-14 גם בעמודה הזו. תרומתו לא מוערכת עד הסוף, כי הוא היה יעיל מאוד במגוון עמדות וסיפק לברצלונה עומק על מנת להתמודד עם הפציעות. עדיין לא ברור אם הוא יישאר, ויש דיווחים על כך שמייקל קאריק מעוניין לראות אותו בחזרה באולד טראפורד. אם כך יהיה, מדובר בקלאסיקו הביתי היחיד בחייו, וחשוב מאוד להפיק ממנו את המקסימום.
מרקוס רשפורד (IMAGO)הנסיקה של פרמין לופס
אפרופו פרמין. הוא לא רק הבקיע בקלאסיקו בסיבוב הראשון בליגה, אלא גם בישל לראפיניה בגמר הסופר קופה בינואר. הברזילאי אמנם החלים מהפציעה ועשוי ליטול חלק בהתמודדות הערב, אך הוא מוכן רק לכחצי שעה במחצית השנייה, ופרמין אמור לקבל את הבמה במקומו באגף השמאלי. אפשר, כמובן, גם להחליף מקומות עם רשפורד, או לזוז למרכז ולהעביר שמאלה את דני אולמו – ויש גם אופציה לחוד גמיש לחלוטין עם תנועה בלתי פוסקת של הכוכבים.
פרמין מתאים לכך באופן מושלם. הוא שחקן רב גוני שנהנה לאתר שטחים פנויים ולהפתיע את היריב במסירות חכמות ובכניסה לרחבה מאחור. יש לו DNA של ברצלונה, וקצת מוזר להיזכר כעת שההנהלה הייתה מוכנה לשווק אותו לצ'לסי בקיץ שעבר. מאז יש לו 13 שערים ו-17 בישולים בכל המסגרות, ומניותיו באליפות של בארסה רבות בהחלט. יהיה הולם אם הוא יספק הצגה גם בקלאסיקו ההכתרה.
פרמין לופס (רויטרס)הטיהור של אורליאן טשואמני
ההחלטה הזריזה של הנהלת ריאל מדריד לקנוס את פדריקו ואלוורדה ואורליאן טשואמני בחצי מיליון אירו כל אחד על הקטטה האלימה ביניהם נועדה בין היתר לאפשר לצרפתי לשחק בקלאסיקו. הקשר המרכזי הוא דמות מפתח קריטית במרכז המגרש של הלבנים, כי במערך הנוכחי אין תחליף למשמעת הטקטית שלו ולעוצמתו הפיזית. הוא אמור לפעול אישית נגד פדרי כדי להרוס את שטף המשחק הקטלוני, ועל הדרך לטהר את שמו אחרי תקרית עגומה ביותר.
בעיני חלק מהאוהדים, טשואמני יצא עם נקודות זכות מסוימות מהמאבק עם ואלוורדה. הוא ניסה לסגור את הריב בלחיצת יד מספר פעמים ותקף את האורווגאי רק אחרי שההקנטות לא פסקו. זאת ועוד, ואלוורדה עצמו טוען כי לא הוכה כלל, ונפגע בראש רק בגלל שהתרסק על השולחן. לפי העדויות, הביע טשואמני עניין רב במצבו והצטער על כך שהרוחות התלהטו. הוא מקבל אשראי גם על כך שמקור הסכסוך היה ברצונו למחות נגד הזלזול שהפגינו ואלוורדה ושחקנים נוספים במאמן צ'אבי אלונסו בחודשים הראשונים של העונה.
טשואמני ו-ואלוורדה (IMAGO)ובכל זאת, נזק כבד נגרם גם לתדמיתו של טשואמני. למעשה, אם יהיה צורך לבחור בין השניים כאשר יתבצע ניקוי האורוות בקיץ, יהנה ואלוורדה מעדיפות כי הוא שחקן עם איכויות שהרבה יותר קשה להחליף. ייתכן כי ריאל תחפש לטשואמני יורש שיהיה באנקר בהרכב במקומו, ובקלאסיקו הערב יש לו הזדמנות להוכיח עד כמה זו תהיה משימה קשה. האם יש לו מספיק אופי לשים את הכל מאחור ולהתרכז בכדורגל נטו?