עתידו של ז'ול קונדה נמצא לחלוטין בקאמפ נואו, והוא דאג להבהיר זאת בצורה שאינה משתמעת לשני פנים. בראיון שהעניק מתוך מחנה האימונים של נבחרת צרפת בנאנט, לקראת משחק הידידות מול חוף השנהב, שלח מגן הבלאוגרנה מסר חד-משמעי לגבי השמועות. "אני מקווה להמשיך בברצלונה", הצהיר השחקן הבינלאומי בנחרצות, והסיר כל ספק לגבי רצונו להישאר חלק בלתי נפרד מהפרויקט הספורטיבי של המועדון.
הצרפתי בן ה-27, שמחזיק בחוזה ארוך טווח, הדגיש כי מעבר לקבוצה אחרת כלל לא עומד על הפרק מבחינתו, וכי סדר העדיפויות שלו נותר ברור לחלוטין. "יש לי חוזה עד שנת 2030, ובראש שלי הדברים האלו די נעולים", שיתף קונדה את כלי התקשורת. הוא הוסיף כי כרגע, בזמן שהוא נמצא עם הנבחרת הלאומית, ענייני השוק לוקחים צעד אחורה והוא מרוכז כולו במשימות הבינלאומיות, אך חזר והדגיש: "אני בברצלונה ומקווה להישאר שם".
מאז שהגיע לברצלונה בקיץ 2022 מסביליה, הפך קונדה לאחד העוגנים החשובים ביותר בסגל של המועדון. בעונה החולפת הוא הוכיח פעם נוספת את השפעתו העצומה הן בחדר ההלבשה והן על כר הדשא, כשרשם לא פחות מ-47 הופעות רשמיות בכל המסגרות. היציבות שלו, היכולות ההגנתיות הגבוהות ושיתוף הפעולה הפנומנלי שהוא פיתח באגף ימין יחד עם לאמין ימאל, הופכים אותו לבורג מרכזי במיוחד בתוכניות המקצועיות של המאמן האנזי פליק.
ז'ול קונדה באימון נבחרת צרפת (IMAGO)לקראת המונדיאל
במקביל להצהרות על עתידו במועדון, קונדה כבר ממוקד לחלוטין באתגר הבא שלו, המונדיאל שייפתח בשבוע הבא. השחקן, שנמצא באחד הרגעים הטובים בקריירה שלו, סיפר כי הוא מרגיש בנוח לקחת תפקיד מנהיגותי דומיננטי יותר בנבחרת הטריקולור: "זה הטורניר הרביעי שלי עם נבחרת צרפת, ואני שמח לשחק בגביע העולם השני שלי. יש לנו חדר הלבשה די הומוגני מבחינת גילאים, וזה טוב שיש הרבה מנהיגים שונים שמתבטאים".