קארים אדיימי רק הגיע לברצלונה, אבל נראה שהוא כבר הספיק לספוג את האווירה והביטחון העצמי שמגיעים עם החולצה הבלאוגרנה. כשהוא נמצא בעיצומן של ההכנות לעונה הקרובה באנגליה, הרכש החדש של המועדון מקטלוניה העניק ראיון מקיף לתקשורת בספרד ופיזר הצהרות כוונות ברורות לגבי תפקידו בסגל של האנסי פליק.

החלוץ/קיצוני הגרמני, שמוכר בזכות המהירות המסחררת שלו, נשאל ישירות על התחרות הצפויה לו בחלק הקדמי מול כוכבי העל הצעירים של המועדון, ובראשם למין ימאל. אדיימי לא נרתע מהשאלה והבהיר: "אני לא חושש מאף שחקן, לא מלאמין ולא מאף אחד אחר. אני יודע מה היכולות שלי. אם אהיה במיטבי ואתן את המאה אחוז שלי על המגרש, אני אשחק. הכל תלוי בי".

"פליק הרים טלפון - ותוך שנייה קיבל תשובה"

אחת השאלות המסקרנות סביב מעברו של אדיימי הייתה מעורבותו של המאמן האנסי פליק, שאימן אותו בעבר בנבחרת גרמניה. אדיימי מיהר להבהיר שמעבר מבורוסיה דורטמונד לברצלונה לא דרש מאמצי שכנוע מיוחדים.

קארים אדיימי (IMAGO)קארים אדיימי (IMAGO)

"המילה 'שכנע' פשוט לא מתאימה כאן", הסביר הרכש החדש. "האנסי פשוט התקשר אליי ושאל אם אני רוצה לבוא לברצלונה. אמרתי לו מיד 'ברור שכן'. ברצלונה זה המועדון הגדול בתבל, והזדמנויות כאלה מגיעות אולי פעם אחת בחיים. יש לי אמון מלא בפליק והערכה עצומה אליו, אבל ההחלטה הייתה קלה מאוד".

אדיימי התייחס גם לחזרתו האפשרית לסגל מנבחרת גרמניה: "אני מאמין שהמעבר לכאן יעזור לי, אבל הדיבורים לא שווים כלום, את חובת ההוכחה אני צריך לספק על הדשא. אם אציג יכולת טובה במדי בארסה, המקום שלי בנבחרת מובטח".

כשנשאל על איכות השחקנים הצעירים שעולים מאקדמיית 'לה מאסיה', הרעיף הגרמני שבחים: "החבר'ה הצעירים פשוט מדהימים עם הכדור, ממושמעים ועובדים קשה טירוף בכל אימון. יש פה כישרון נדיר".

קארים אדיימי (IMAGO)קארים אדיימי (IMAGO)

אדיימי נזכר בזיכרון הילדות החזק ביותר שלו מברצלונה: "המפגש מול פאריס סן ז'רמן, ה-6:1 המפורסם. זה היה אחד המשחקים המשוגעים וההיסטוריים בתולדות הכדורגל". כשנשאל מי השחקן הגדול ביותר ששיחק לצדו ציין את מרקו רויס ותומאס מילר, אך כשהגיע לשאלת הגדול בהיסטוריה, לא הותיר מקום לספק: "מסי, ללא ספק".

"בבית? אני בכלל לא רואה כדורגל"

מעבר לצד המקצועי, אדיימי סיפק כמה פרטים מעניינים על חייו האישיים. השחקן, כשהוא נשוי לראפרית המצליחה ביותר בגרמניה. כשנשאל אם בכוונתו להשתלט על השמעת המוזיקה בחדר ההלבשה הקטלוני וצחק: "לא עשיתי את זה בדורטמונד ואני לא אעשה את זה פה. היא עושה מוזיקה מעולה, אבל החבר'ה פה לא ממש יבינו את המילים, אז אסתפק בהאזנה באוזניות".

קארים אדיימי ואשתו לורדנה (IMAGO)קארים אדיימי ואשתו לורדנה (IMAGO)

בנוסף, חשף הרכש החדש כי הוא מעדיף להתנתק לחלוטין מעולם הכדורגל כשהוא מסיים את האימונים: "אני לא מסוג האנשים שיושבים בבית ורואים משחקים כל היום או מכירים כל שחקן בשמו. יש כאלה שקוראים לי משוגע בגלל זה, אבל בבית אני מעדיף לעשות דברים אחרים. עכשיו בברצלונה אני בעיקר מחכה ליהנות מהשמש ומהחופים עם המשפחה שלי, משהו שלא היה לנו הרבה ממנו בגרמניה".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה