נבחרת ארגנטינה משלימה את הכנותיה לקראת משחק הפתיחה מול אלג'יריה בקנזס סיטי, אך לצד הדיונים על ההרכב, הכשירות של מספר שחקנים וההחלטות של ליונל סקאלוני, מגיעה גם בשורה מיוחדת מפיפ"א. לקראת המונדיאל הוחלט להעניק פאצ’ים ייחודיים על שרוולי החולצות לשחקנים מסוימים, כאשר ליאו מסי, כריסטיאנו רונאלדו וגם אמיליאנו מרטינס יהיו בין אלו שיזכו לכבוד.

מסי, שיערוך את הופעתו השישית בגביע העולם, יקבל תג מיוחד שמיועד לשחקנים שהשתתפו בחמישה מונדיאלים או יותר. הכוכב הארגנטינאי יצטרף למועדון יוקרתי במיוחד הכולל גם את רונאלדו מפורטוגל, גיז'רמו אוצ'ואה ממקסיקו, פרננדו מוסלרה מאורוגוואי, לוקה מודריץ' מקרואטיה, מנואל נוייר מגרמניה ויוטו נגאטומו מיפן.

גם דיבו מרטינס יעלה לכר הדשא עם טלאי ייחודי, אך מסיבה שונה. שוער ארגנטינה זכה בעבר בפרס כפפת הזהב של המונדיאל, ופיפ"א החליטה שכל זוכי כדור הזהב, נעל הזהב או כפפת הזהב בטורנירי גביע העולם יקבלו מעמד של "אגדות" ויזכו לתג מיוחד. במקרה של מסי, שהחזיק במספר פרסים אישיים מהמונדיאל, הוא אף היה יכול לענוד יותר מתג אחד.

אמיליאנו מרטינס עם ליאו מסי (IMAGO)אמיליאנו מרטינס עם ליאו מסי (IMAGO)

גם המתחילים יקבלו כבוד מיוחד

במקביל, פיפ"א תעניק תג ייחודי גם לשחקנים שיערכו את הופעת הבכורה שלהם במונדיאל. הפאץ’ יופיע רק במשחק הראשון שלהם בטורניר, כך שכל שחקן שישחק אפילו דקה אחת מול אלג'יריה לא יוכל לענוד אותו עוד בהמשך התחרות.

בין שחקני ארגנטינה שעשויים לקבל את הפאץ’ המיוחד במשחק הפתיחה נמצאים חואן מוסו, מרקוס סנסי, פקונדו מדינה, ולנטין בארקו, ניקולאס גונסאלס, ג'וליאנו סימאונה, ניקו פאס וחוסה מנואל לופס.

הפאץהפאץ' המיוחד למי שיערוך בכורה במונדיאל (צילום מסך)

מעבר למשמעות הספורטיבית והסמלית, להחלטה של פיפ"א יש גם השפעה כלכלית. בשוק האספנות כבר מעריכים כי חולצות המשחק הראשונות של השחקנים שיענדו את תג הבכורה יהפכו לפריטים נדירים ומבוקשים במיוחד, מה שעשוי להעלות משמעותית את ערכן בעתיד.

כעת, לאחר שכל הפרטים הטכניים הושלמו וחדר ההלבשה מוכן, נותר רק להמתין להחלטות האחרונות של סקאלוני לגבי ההרכב. בין אם מדובר באגדות כמו מסי ומרטינס ובין אם בכוכבים שיערכו את הופעתם הראשונה במונדיאל, כולם יקוו לפתוח את המסע בטורניר ברגל ימין מול אלג'יריה.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה