נהוג לומר שלא באמת עוזבים את ריאל מדריד מרצון, אלא בעיקר כשמראים לך את הדרך החוצה. אבל בשנים האחרונות היה יוצא דופן אחד שעורר לא מעט רעש בספרד: מרטין אודגור. הקשר הנורבגי, שנחשב לאחד הכישרונות הגדולים בעולם עוד בגיל 16, החליט לפני חמש שנים שנמאס לו להמתין שטוני קרוס או לוקה מודריץ’ יפנו מקום, וביקש לעזוב את הבלאנקוס.

כעת, אודגור מגיע לגמר ליגת האלופות כקפטן ארסנל, אחרי שהוביל את התותחנים לזכייה היסטורית בפרמייר ליג והחזיר את האליפות ללונדון אחרי 22 שנות המתנה. “ריאל מדריד הייתה חלום. זה המועדון הגדול בעולם, אבל הייתי צריך למצוא מקום שבו אוכל להשתקע”, סיפר אודגור בעבר ל-The Players’ Tribune’. “לכולם היו כוונות טובות ואני לא מאשים אף אחד”.

הנורבגי הבין מהר מאוד שכדי לקבל הזדמנות אמיתית בסנטיאגו ברנבאו, הוא יצטרך להוכיח את עצמו מחוץ למועדון. הוא עבר מסלול התפתחות מרשים בהשאלות להירנביין, ויטסה וריאל סוסיאדד, שם הפך לאחד הקשרים המסקרנים באירופה וחזר לריאל מדריד עם ציפיות גדולות. אלא שבפועל, הוא קיבל רק תשע הופעות ו-370 דקות משחק במדי הבלאנקוס. בינואר הושאל לארסנל, ששישה חודשים לאחר מכן רכשה אותו תמורת 35 מיליון אירו.

מרטין אודגור (IMAGO)מרטין אודגור (IMAGO)

“הייתי צריך יציבות”

“הייתי צריך יציבות, מקום עם שחקנים שרוצים להתקדם יחד”, הסביר אודגור. “אחרי השיחות עם מיקל ארטטה ואדו, הייתי משוכנע שזה הצעד הנכון לקריירה שלי”. גם זינדין זידאן, שאימן אותו בריאל מדריד, ניסה לשכנע אותו להישאר. “אמרתי לו להילחם על המקום שלו ולהיות סבלני, אבל הוא רצה דקות משחק והזדמנויות במקום אחר”, הודה המאמן הצרפתי בזמנו.

קרלו אנצ’לוטי, שהעניק לאודגור את הופעת הבכורה שלו במדי ריאל כבר ב-2015, פרגן גם הוא: “הוא עזב כדי לחוות דברים אחרים, והיום הוא אחד הטובים בעולם בתפקיד שלו”. למרות ההצלחה הגדולה באנגליה, העונה האחרונה הייתה מהמורכבות ביותר של אודגור מאז הגיע לאמירויות. פציעות חוזרות ונשנות פגעו בקצב שלו והוא נעדר לא פחות מ-137 ימים במהלך העונה בשל שבע בעיות שונות. בעקבות זאת, הוא שותף רק ב-35 מתוך 62 המשחקים של ארסנל עד גמר ליגת האלופות.

מרטין אודגור במדי ריאל מדריד (רויטרס)מרטין אודגור במדי ריאל מדריד (רויטרס)

“זה מתסכל להיות מחוץ למגרשים”, הודה הקשר. “אני אוהב לשחק ורוצה לקחת חלק בכל משחק. זו הייתה תקופה מאתגרת, אבל ניסיתי לעזור לקבוצה בכל דרך”. ארטטה עצמו הדגיש עד כמה הקפטן שלו משמעותי למערך: “הוא זה שמחבר את כולם וגורם למשחק לזרום בצורה שאף אחד אחר לא מסוגל. הוא המנהיג שלנו ויכול לשנות משחק בכל רגע”.

גם כשהוא רחוק משיאו, אודגור ממשיך להיות המנוע היצירתי של התותחנים. הוא מוביל את הקבוצה במסירות בשליש האחרון, בכדורי עומק ובמצבים שיצר לחבריו, נתונים שממחישים עד כמה ארסנל נראית אחרת כשהוא על הדשא. בעולם הכדורגל הכול עניין של תזמון. ספק אם אודגור היה הופך לשחקן שהוא היום אילו היה נשאר לחכות בצלם של קרוס ומודריץ’. במקום זאת, הוא בחר לכתוב את הסיפור שלו במקום אחר, וכעת הוא עשוי להפוך לאיש שיניף את גביע ליגת האלופות הראשון בתולדות ארסנל מחר (שבת, 19:00).

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה