זהו זה. אחרי עשור בתכול, פרק ארוך במיוחד יסתיים ביום ראשון (18:00) במשחקה האחרון של מנצ’סטר סיטי העונה מול אסטון וילה, כשזה יהיה משחקו האחרון של פפ גווארדיולה על הקווים של סגנית אלופת אנגליה, שהודיע על עזיבה מוקדם יותר היום (שישי).
פפ אמר: “אני מאוד מסופק, שמח וגאה. זו הייתה ההרפתקה של החיים שלי. אני לא יכול להיות יותר אסיר תודה ממה שאני כרגע עבור כמו האהבה והחיבה במשך כל השנים הללו. 10 שנים הן המון זמן, ואני חושב שמנצ’סטר סיטי צריכה מאמן חדש, אנרגיה חדשה, עם השחקנים המדהימים האלה שיש כאן ולכתוב פרק חדש”.
על התוכניות שלו לזמן הקרוב: “לנוח! אני לא מתכנן לאמן עכשיו למשך תקופה, אחרת הייתי ממשיך כאן. אני צריך לקחת צעד אחורה, לא אאמן לתקופה. אשמח להמשיך להיות חלק מהמועדון, אבל לא כמאמן. אבל אני לא רוצה לקבל החלטות, רק להיות חלק. אם הם צריכים מישהו שייצג אותם או לעשות משהו בקבוצות הרבות שיש לארגון הזה, אהיה שם”.
פפ גווארדיולה וארלינג הולאנד (IMAGO)“אני רוצה להרגיש שהאנרגיות שלי יהיו ביציע תמיד”
על מתי השחקנים גילו: “הבוקר סיפרתי לשחקנים שאני עוזב, הנאום היה מזעזע, הייתי כל כך לחוץ, יותר מאי פעם. קווין דה בריינה ומנואל אקנג’י שלחו לי הודעה, גם סר אלכס פרגוסון. השיחה עם קווין הייתה שווה הכל עבורי. יותר מתארים שזה נחמד, אלו הזיכרונות שהשגנו, שהם מיוחדים כל כך.
“אני עוזב את מנצ’סטר סיטי עם תחושת שלווה מדהימה בנשמה שלי, שנתתי הכל עבור המועדון, שמתי אותו במקום טוב יותר, ואנשים נהנו ממה שעשינו בעשר השנים הללו”.
פפ גווארדיולה (רויטרס)על כך שיציע ייקרא על שמו: “אני חסר מילים, מה אפשר לומר? אני רוצה להרגיש שהאנרגיות שלי יהיו ביציע תמיד, אני אוהב את התחושה הזה. ברגעים קשים, מישהו יסתכל לשם וייזכר בי, אני אשמח לו אנרגיות טובות עבור הקבוצה. זו המחווה הכי גדולה שיכולתי לקבל, אני מודה למועדון הזה כל כך”.
המאמן הגיב גם למסר מיוחד ששלח אלכס פרגוסון לרגל עזיבתו: “הוא הטוב ביותר במדינה הזאת, מכל כך הרבה סיבות. אני מאוד שמח שהמאמן הטוב ביותר יכול להבין שאנחנו לא רק ‘שכנים רועשים’ אלא השכנים, רק שכנים, ואני שמח שהוא צפה בנו”.