ברנרדו סילבה מתקרב לאתלטיקו מדריד, כך מדווחים בימים האחרונים במספר כלי תקשורת באיטליה ובספרד. הקשר הפורטוגלי של מנצ'סטר סיטי, שסיים 9 שנים במועדון האנגלי, יעזוב את אצטדיון איתיחאד כשחקן חופשי בתום חוזהו ב-30 ביוני, ונראה כי הוא כבר קיבל החלטה בנוגע ליעד הבא בקריירה שלו.
לפי "גאזטה דלו ספורט", סילבה דחה את ההצעה של יובנטוס בעקבות הכישלון של הגברת הזקנה להעפיל לליגת האלופות, ובחר באתלטיקו מדריד. עוד נטען כי הקשר אף הוצע לריאל מדריד, אך הבלאנקוס לא הביעו עניין בצירופו. גם ברצלונה, שקושרה אליו במשך שנים, החליטה שלא לקדם מהלך עבורו מתוך תחושה כי יש לה מספיק פתרונות בקישור.
אתלטיקו, מנגד, סימנה את סילבה כאחד היעדים המרכזיים שלה לקיץ הקרוב. ב"מארקה" דווח כי במועדון מאמינים שהפורטוגלי יכול להעלות את הרמה התחרותית של הסגל ולהפוך לאחת הדמויות המובילות בחדר ההלבשה. בנוסף, באתלטיקו רואים בו מועמד טבעי למלא חלק מהחלל שצפוי להיווצר בעקבות הירידה במעמדו של אנטואן גריזמן.
ברנרדו סילבה מניף את הגביע האנגלי (רויטרס)היתרון הגדול מבחינת דייגו סימאונה הוא הוורסטיליות של סילבה. המאמן הארגנטינאי משתמש לא מעט במערך של 4-4-2 או 4-2-4, כאשר הקשר הפורטוגלי מסוגל להשתלב בכמה עמדות שונות. הוא יכול לשחק מאחורי החלוץ, בדומה לתפקיד של גריזמן, לרדת לקישור במשחקים גדולים או אפילו לתפקד באגף במקרה שסימאונה יעדיף יותר רוחב.
המכשול העיקרי מבחינת יובנטוס הוא כלכלי ומקצועי כאחד. מעבר לאי ההעפלה לליגת האלופות, במועדון מטורינו חוששים מהעלויות הגבוהות של שכרו של סילבה. במקביל, גם צ'לסי ומילאן הוזכרו כמועמדות לצרפו, אך נכון לעכשיו נראה שאתלטיקו היא זו שמובילה במרוץ.
סילבה עצמו הבהיר לאחרונה כי הוא מחפש אתגר חדש וגם רוצה להתקרב למשפחתו בפורטוגל. למרות שיחגוג 32 באוגוסט, במדריד מאמינים שהוא עדיין מסוגל להוביל קבוצה ברמות הגבוהות ביותר. העובדה שהוא מגיע בהעברה חופשית רק מחזקת את התחושה באתלטיקו שמדובר בהזדמנות נדירה בשוק.
ברנרדו סילבה (IMAGO)היורש של גריזמן?
באתלטיקו כבר החלו לבחון כיצד סילבה ישתלב לצד חוליאן אלברס ואלכסנדר סורלות', כאשר במועדון רואים בו שחקן שיכול להוסיף ניסיון, מנהיגות ויצירתיות בחלק הקדמי. עם זאת, אם העסקה אכן תצא לפועל, היא עשויה לעורר סימני שאלה סביב עתידו ומעמדו של אלכס באאנה בטווח הארוך.