מנצ’סטר סיטי תנסה לזכות מחר (שבת, 17:00) בתואר נוסף כשתפגוש את צ’לסי בגמר הגביע האנגלי בוומבלי, בזמן שהיא ממשיכה במאבק האליפות מול ארסנל בפרמייר ליג. לקראת המשחק, פפ גווארדיולה דיבר במסיבת העיתונאים והתייחס גם לעונה של קבוצתו, לעומס המשחקים ולאפשרות שרודרי ייקח חלק.
“מקווה שנצליח יותר משתי הפעמים האחרונות שלנו”
“יש הרבה התרגשות, ללא ספק. אני מקווה שנצליח לעשות את זה טוב יותר משתי הפעמים האחרונות”, אמר המאמן הספרדי, אחרי שסיטי הפסידה בשני גמרי הגביע האחרונים – לקריסטל פאלאס בעונה שעברה ולמנצ’סטר יונייטד ב-2024. “יש שחקנים חדשים, שתי ההפסדים האחרונים כבר מאחורינו. זה משחק חדש מול צ’לסי”.
גווארדיולה גם סיפק רגע משעשע כשאמר: “אני כל כך מאוכזב מהכדורגל האנגלי שאין יציע על שמי בוומבלי. הייתי שם כל כך הרבה פעמים, לפחות היו יכולים לעשות טרקלין או תא צפייה. אולי אצטרך להגיע לשם עוד 24 פעמים”.
קריסטל פאלאס בשנה שעברה מול פפ (IMAGO)“זו הייתה עונה טובה ממש, גם אם לא נזכה בתארים”
המאמן הדגיש את חשיבות המעמד והקהל: “המסר ברור – גמר הגביע בוומבלי מפגיש שני מועדונים גדולים, עם אוהדים שעושים מאמץ אדיר להגיע ללונדון, וזה ממש לא זול כיום. אנחנו צריכים לתת את המקסימום כדי לנצח”.
על העונה של קבוצתו אמר: “זו הייתה עונה ממש טובה, טובה מאוד. לפעמים אתה לא זוכה בתארים ועדיין העונה נחשבת להצלחה. ובפעמים אחרות אתה כן זוכה בתארים, אבל העונה עצמה הייתה רעה מאוד”.
שחקני מנצ'סטר סיטי חוגגים (רויטרס)הספרדי התייחס גם ללוח המשחקים הצפוף באנגליה: “הלו”ז הוא מה שהוא. זה כמובן לא אידיאלי, אבל כבר התמודדנו עם זה בעבר ונצטרך לעשות זאת שוב. הייתי מעדיף שבעה ימי מנוחה כמו שלצ’לסי היו. מועדונים גדולים צריכים לעשות מאמץ נוסף כשהמצב קשה יותר משל היריבה, וזה מה שננסה לעשות”. בנוגע לאפשרות שרודרי יחזור לסגל, המאמן לא סיפק תשובה ברורה: “נראה. נטוס ואז נראה”.