פיינל פור היורוליג תמיד מביא עימו סיפורים מעניינים, יש בו יוקרה, יש בו אגדות עבר והעובדה שזהו אירוע השיא של הכדורסל האירופי רק מוסיפה לדבר, והעונה, כלומר בפיינל פור הנוכחי שבאתונה שבהחלט מרגיש כאילו לבשה חג, ישנם כמה וכמה קווי עניין וסיפורים ששווה לעקוב אחריהם ולא בכדי.

תחילה, האירוע הרי נערך באואקה דווקא כשפנאתינייקוס הודחה כבר בשלב הפלייאוף, מה שהביא לרמת עניין גבוהה במיוחד. בכל זאת, תארו לעצמכם תרחיש לא מבוטל כלל וכלל שבו ועל פי דווקא אולימפיאקוס, הידועה בכינויה היריבה השנואה, הידועה בכינויה הקבוצה מהיכל השלום והמלחמה (על פי כותב שורות אלו) פתאום תניף גביע ראשון מזה חמש שנים ושוב דווקא באואקה. 

תחילה, חשוב לציין כבר מהפתיחה כי כמו המסקרים בפיינל פור הנוכחי, על פי הנוכחות כבר באימונים הפתוחים לתקשורת נראה שלא נותר ספק ומדובר אולי בכמות חסרת תקדים של אנשי תקשורת, אך שוב הסיפורים שהפיינל פור מביא עימו תמיד מעניינים ומרתקים ובעוד לא מעט אנשי תקשורת באתונה מהמרים על כך שקללת המקום הראשון תישבר השנה סוף כל סוף והאירוע שכבר נחשב לכזה והחל בכלל בתור סוג של הגחכה, יגיע לסיומו. בינתיים, אולימפיאקוס הצטרפה למועדון הנוסע המתמיד של הפיינל פור כאשר האדומים לבנים סופרים חמישה פיינל פורים רצופים ללא זכייה.

שחקני אולימפיאקוס חוגגים (IMAGO)שחקני אולימפיאקוס חוגגים (IMAGO)

1 - הקללה שמסרבת להיגמר 

עונת 2016/17 הייתה הראשונה של המפעל בפורמט של ליגה של ממש, שני סיבובים 16 קבוצות ובסופו של דבר שמונה קבוצות מעפילות להצלבה, שם זה התחיל באותה עונה אם תרצו ממש להתאמץ ולהוסיף לסימבוליות של העסק גם פנאתנייקוס הייתה מעורבת, כלומר פאו יתרון ביתיות, ז׳ליקו אובראדוביץ׳ ופנרבחצ׳ה וכן האוטובוס שביניהם.

בכל אופן ריאל מדריד סיימה את אותה העונה (הסדירה) במקום הראשון, הבלאנקוס הודחו כבר בחצי על ידי פנר שהניפה את הגביע בביתה אבל אם אתם ממש רוצים סוג של קלוז׳ר לא קשור? אז פנר שמגיעה לפיינל פור הנוכחי בתור האלופה המכהנת הייתה לקבוצה הראשונה שמנצחת שני משחקים בסדרה באואקה, סדרה שבה דווקא לירוקים מאתונה היה את יתרון הביתיות. 

העניין הוא שהשנה הדבר קרה בפעם השנייה מאז שהיורוליג הוקמה במתכונתה הנוכחית, הפעם כאמור בסדרה מול ולנסיה לפאו לא היה את יתרון הביתיות ואין ספק שאם אולימפיאקוס תזכה בגביע הרביעי שלה במפעל הבכיר באירופה והראשון מאז 2013 ב-5 פיינר פורים רצופים, יהיה לכל הפחות סיבה למסיבה. 

שחקני פנרבחצשחקני פנרבחצ'ה (IMAGO)

2 - הדרבי היווני של מכבי תל אביב פינת פנרבחצ’ה

במהלך מסיבת העיתונאים שפתחה את הפיינל פור שארונאס יאסיקביצ׳יוס נשאל האם בהתחשב בכך ששיחק בפנאתינייקוס הוא קיבל מסרים לקראת המפגש מול היריבה השנואה (ספויילר ״כולם יודעים מה הסיטואציה״ הייתה תשובתו של רכז העל הליטאי לשעבר), אירוע הפיינל פור מלא באגדות חלקן משתייכים להגדרה של אגדות שושלת כגון ניקולה וויצ׳יץ׳ אגדת מכבי תל אביב, שבעצמו שיחק גם באולימפיאקוס וראה בדיוק כיצד חברו הקרוב ואגדת שושלת בעצמו, שאראס, עונה על השאלה הבעייתית משהו. 

שוב לציין שלאחר הארוע וויצ׳יץ׳ התראיין לכל כלי תקשורת יווני שרק ניגש אליו ונשאל על הפיינל פור בתור שחקן עבר של אולימפיאקוס. מי אמר שלא מעניין באתונה? הענק הקרואטי-ישראלי שהעניק לתקשורת היוונית ככל הנראה יותר ראיונות מאשר העניק בכל התקופה ששיחק שם, ענה על כל שאלה בנושא וכך יצא שמחר על הפרקט באואקה, או הטלקום סנטר אם תרצו, שאראס ששיחק גם בפאו וגם במכבי תל אביב יבקש להעפיל למשחק הגמר על חשבון קבוצתו לשעבר של חברו לקבוצה לשעבר.

שאראס על הקווים של פנרבחצשאראס על הקווים של פנרבחצ'ה (IMAGO)

3 - ההיסטוריה הפרטית של שאראס

ביום ראשון הקרוב שארונאס יאסיקביצ׳יוס יכול להירשם בפנתיאון של הכדורסל האירופי בתור יחיד סגולה, ולהפוך לאירוע מיוחד בפני עצמו, שכן ההישג הפוטנציאלי הוא כזה שלא נראה מעולם ביבשת הישנה. תחילה, הישג הבק טו בק הוא מיוחד, סוג של כוכב שביט במונחי הכדורסל האירופי, 25 אלופות הכתירה הליגה הטובה באירופה, ויש שיטענו אפילו בעולם, בטח שמבחינת רמת העניין, ומתוך 25 האלופות רק שלוש היו כאלו שעשו שתי זכיות ברציפות, הראשונה הייתה כמובן מכבי תל אביב בתחילת שנות האלפיים (03/04, 04/05), הבאה בתור הייתה אולימפיאקוס שעשתה זאת בעשור השני של שנות ה-2000 עם שתיים רצופות ב-11/12 ו-12/13, ובעשור הנוכחי הייתה זו אנאדולו אפס של ארגין עתאמן שזכתה ב-20/21 וב-21/22.

עתאמן כזכור שמט העונה יתרון 0:2 בסדרת הפלייאוף עם ולנסיה ולפיינל פור הנוכחי זהו דווקא שאראס שמגיע בתור אלוף אירופה המכהן, היה ופנר תשמור על התואר הרי שהוא יהיה לאדם הראשון אי פעם שזכה בק טו בק הן בתור שחקן (מכבי תל אביב) והן בתור מאמן.   

ארגין עתאמן (רועי כפיר)ארגין עתאמן (רועי כפיר)

4 - אנקת גבוהים, מדריד שלא הכרתם 

אויב שמכירים הוא תמיד עדיף על זה שלא מכירים וריאל מדריד של סרג׳יו סקריולו, הגרסה שהגיע לאתונה היא כזו שאירופה לא פגשה לאורך כל העונה, נטולת סנטרים לחלוטין. כזכור, אדי טבארס נפצע בסדרה מול הפועל תל אביב ואלכס לן נפצע גם כן, כך שההרכבים שהבלאנקוס יכולים להציג כוללים קליעה מבחוץ, ויכולת להוריד כדור ולתקוף על ידי הוצאת גבוהי היריבה מהצבע, תחילה על ידי ריווח ושנית פשוט לנוע ולנוע כמה שיותר. 

אף על פי כן, ההתקפה של ריאל מדריד נוע תנוע והחלק המעניין ביותר בכל הסיפור מבחינת המצ׳אפים הוא הנזק שסגנון כזה יכול להסב ליריבות שלא פגשו את הבלאנקוס כך, הלבנים שכזכור בפינל פור בקובנה ידעו להסתדר ללא גרשון יאבוסלה בדרך לתואר ולא רק בלעדיו. יתרה מכך אנתוני רנדולף שכבר היה על סף פרישה באותם הימים ידע לעלות מהספסל ולקלוע נקודות מאוד חשובות. ואת ולנסיה? אותם מסתבר סופרים יותר מאשר הבלאנקוס לאור מה שקרה ודווקא בגלל זה מדריד אולי הופכת לקבוצה המסוכנת ביותר, זו שיכולה להפתיע, זו שאין לה מה להפסיד והרבה מאוד להרוויח.   

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה