אחרי הזכייה באליפות, ברצלונה כבר מתכננת את חלון ההעברות הקרוב ומכוונת גבוה: חיזוק משמעותי לשתי עמדות מפתח, בלם שמאלי וחלוץ מרכזי, כאשר המועדון מוכן להשקיע עד 130 מיליון אירו כדי להשלים את המהלכים הללו. הקבוצה הקטלונית רואה בשתי העמדות הללו קריטיות לבניית הסגל לעונה הבאה.
ברצלונה אלופת ספרד אחרי 0:2 בקלאסיקו!ההנהלה בראשות דקו הגדירה אותן כעדיפות עליונה ומחפשת שחקנים שיכולים להשפיע באופן מיידי וגם לטווח הארוך. שני השמות הבולטים שמובילים את הרשימה הם אלסנדרו באסטוני וחוליאן אלברס, כאשר כל אחד מהם מיועד לעמדה ספציפית ונחשב למטרה מרכזית.
קונצנזוס סביב באסטוני
במקרה של באסטוני, יש כמעט תמימות דעים במועדון. דקו וההנהלה מעריכים מאוד את יכולתו להניע כדור, האיכות הטכנית הגבוהה והפוטנציאל שלו לשנים קדימה. בברצלונה רואים בו בלם שיכול להוביל את ההגנה בעשור הקרוב ולהשתלב בצורה מושלמת בסגנון המשחק של האנזי פליק.
לבאסטוני חוזה עד 2028 באינטר, אך בברצלונה מאמינים שניתן יהיה לנהל משא ומתן סביב סכום של כ-60 מיליון אירו. מדובר בפרופיל עילית, עם ניסיון בסרייה א' ובנבחרת איטליה, והגעתו עשויה לחזק משמעותית את צד שמאל של ההגנה, שם חסרות כיום אופציות טבעיות ברמה גבוהה. במועדון לא מתכננים לכלול שחקנים כחלק מהעסקה.
חוליאן אלברס והאלטרנטיבה
בחלק ההתקפי, היעד המרכזי הוא אלברס, שנחשב למועמד המוביל לרשת את רוברט לבנדובסקי. בברצלונה מעריכים את הגיוון שלו, היכולת לכבוש והאפשרות לשחק במספר תפקידים בהתקפה. עם זאת, קיימים סימני שאלה. המספרים והיכולת שלו בעונה הנוכחית לא היו מרשימים כמו בעונה שעברה או בנבחרת ארגנטינה, מה שמעלה ספקות בקרב הדרג המקצועי.
חוליאן אלברס (רויטרס)אתלטיקו מדריד צפויה לדרוש סכום גבוה, ככל הנראה מעל 80 מיליון אירו, בעוד שברצלונה הציבה תקרה של 70 מיליון. אם לא תושג הסכמה, ישנה כבר חלופה מוכנה: עומאר מרמוש המצרי. מרמוש קיבל מעט דקות במנצ'סטר סיטי מאז שהצטרף, ועשוי להיות זמין בכ-50 מיליון אירו, אופציה זולה יותר שמתאימה לשיטה של פליק בזכות המהירות, הלחץ והגמישות הטקטית שלו.
עתידו של לבנדובסקי
נשיא המועדון, ז'ואן לאפורטה, הביע בפומבי את רצונו שלבנדובסקי יישאר, בין היתר בזכות מערכת היחסים הטובה עם סוכנו פיני זהבי וההערכה כלפי תרומתו. עם זאת, בדרג המקצועי קיימת תחושה שהמחזור שלו מתקרב לסיום. בגיל 37, תפקידו השתנה, ובמועדון הציעו לו חוזה לעונה נוספת בתפקיד משני, עם שכר מופחת ועלייה מהספסל בחלק גדול מהמשחקים.
רוברט לבנדובסקי (רויטרס)לבנדובסקי עצמו התייחס לנושא ואמר: "לגבי העתיד שלי בברצלונה, מה שאמרתי לא השתנה. אני לוקח את הזמן כדי להחליט מה הכי טוב עבורי. עדיין לא קיבלתי החלטה". ההכרעה הסופית תתקבל בזמן הקרוב, כאשר המצב הכלכלי של המועדון יהווה גורם מרכזי. ברצלונה מנסה למצוא את האיזון בין ניסיון לבין רעננות, במטרה להמשיך להתחרות ברמות הגבוהות ביותר.
ומה עם רשפורד וקאנסלו?
מרקוס רשפורד נחוש להמשיך בברצלונה גם בעונה הבאה, ולא רואה את עצמו חוזר למנצ'סטר יונייטד למרות שהוא חתום במועדון עד 2028. החלוץ האנגלי מאמין שסגנון המשחק של ברצלונה מתאים לו יותר מכל קבוצה אחרת והוא בטוח שצבר מספיק נקודות זכות כדי להישאר. רשפורד כבר הגיע לפני חודשים להסכם עקרוני עם ברצלונה במקרה שהמועדון יממש את אופציית הרכישה שעומדת על 30 מיליון אירו, אם כי הקטלונים מנסים להפחית את הסכום.
מרקוס רשפורד (IMAGO)האנגלי, שיחגוג 29 באוקטובר, מוכן גם לוותר על חלק משמעותי משכרו כדי להשלים את המעבר ומקווה לסגור את עתידו עוד לפני המונדיאל. בברצלונה מרוצים מאוד מההתנהלות שלו, כאשר במתחם האימונים מחמיאים לגישה, למחויבות ולמקצוענות שלו, בעוד האנזי פליק ממשיך להעריך אותו למרות ביקורות סביב חלק מההחלטות המקצועיות לגביו.
כמו כן, ברצלונה רוצה לצרף את ז'ואאו קאנסלו גם לעונה הבאה, אך במועדון הציבו תנאי ברור להשלמת העסקה: המגן הפורטוגלי יצטרך להשיג את שחרורו מאל הילאל או להגיע בהעברה סמלית במיוחד. הנהלת ברצלונה כבר העבירה לסוכנו ז'ורז'ה מנדש את תנאי העסקה הרצויים, ובשבועות הקרובים ינסו הצדדים למצוא פתרון מול המועדון הסעודי.
קאנסלו (רויטרס)האנזי פליק וההנהלה מרוצים מאוד מהיכולת של קאנסלו, שהגיע בינואר ללא כושר משחק מלא אך הפך במהירות לשחקן הרכב קבוע ואף דחק את אלחנדרו באלדה מהעמדה, כאשר ברצלונה פתוחה גם להצעות על המגן הספרדי. אצל האלופה מעריכים במיוחד את הוורסטיליות של קאנסלו, שמסוגל לשחק בשני האגפים, את הניסיון הבינלאומי שלו ואת התרומה ההתקפית המרשימה שהציג עם מספר בישולים משמעותיים העונה.
עם זאת, הבעיה המרכזית היא כלכלית. לקאנסלו נותרה עוד שנה בחוזהו באל הילאל, שם הוא מרוויח כ-16 מיליון אירו נטו לעונה, בעוד הסעודים דורשים לפחות 10 מיליון אירו עבורו. ברצלונה לא מתכוונת לשלם סכומים כאלה ומקווה שהשחקן יוותר על יתרת חוזהו כדי לקבל שחרור. לפי הדיווח, מנדש כבר עובד על העסקה, כאשר גם שמו של מארק קסאדו הוזכר כאפשרות שתיכלל במהלך. במועדון לא ממהרים, מתוך אמונה שהזמן פועל לטובתם ושקאנסלו עשוי להפוך לבעיה עבור אל הילאל אם יישאר שם.