אולם מלא ב-1,000 צופים ובמעמד שר התרבות והספורט, מיקי זוהר, סיפק היום (שישי) את אחד הגמרים המותחים שנראו בכדוריד הישראלי. א.ס רמת השרון, שהגיעה לגמר בפעם הרביעית בהיסטוריה שלה, הצליחה לרשום זכייה שנייה בתולדותיה לאחר קאמבק הירואי בשניות הסיום, כשהיא משאירה את מחזיקת הגביע מהעונה שעברה, הפועל ראשון לציון, עם המחמאות בלבד.

הפועל ראשון לציון פתחה את המשחק בסערה. נדב חביב ובן גונן העלו את האדומים ל-0:2 מהיר, ואיבן קראצ'יץ' קבע 1:5 כבר בדקה השלישית – מה שאילץ את עידן מימון להזעיק פסק זמן מוקדם מאוד. רמת השרון החלה לצמצם בזכות עמית מוטולה ורם טורקניץ, אך אמיר שניידר היה בערב בלתי עציר ושמר על היתרון של ראשון לציון. המחצית הראשונה הסתיימה ב-18:20 צמוד לאדומים.

המחצית השנייה המשיכה באותו קצב גבוה. ראשון לציון שמרה על פער של 2–3 שערים, אך בדקה ה-42 הצליחה רמת השרון להשוות ל-26:26. הדרמה עלתה מדרגה בדקה ה-50, אז עמית מוטולה העלה את רמת השרון ליתרון ראשון במשחק (30:31). המשחק הפך לדו-קרב בין השוערים ורקיץ' ולוצ'ין, כשבתווך צח מלול מראשון לציון מורחק בכרטיס אדום.

בן גונן (רועי כפיר)בן גונן (רועי כפיר)
אמיר שניידר (רועי כפיר)אמיר שניידר (רועי כפיר)
עמית מרוז (רועי כפיר)עמית מרוז (רועי כפיר)
ליאור גורמן (רועי כפיר)ליאור גורמן (רועי כפיר)

שתי דקות וחצי לסיום, היה נראה שהסיפור גמור: אריק שמידט העלה את הפועל ראשון לציון ליתרון מבטיח של 35:37. אלא שאז החל המופע של רם טורקניץ. הכוכב של רמת השרון לקח אחריות וצמצם ל-37:36. 40 שניות לסיום, לאחר איבוד כדור קריטי של אמיר שניידר, טורקניץ דייק שוב וקבע שוויון 37:37.

האדומים, שהיו בלחץ כבד, איבדו כדור נוסף בפוזשן המכריע. רמת השרון יצאה להתקפה אחרונה, ומי אם לא טורקניץ שלח את הכדור לרשת שתי שניות בלבד לפני הבאזר. שער הניצחון קבע 37:38 דרמטי ושלח את שחקני רמת השרון לחגוג על הפרקט.

טירוף ברמת השרון (רועי כפיר)טירוף ברמת השרון (רועי כפיר)
רמת השרון מניפה את הגביע (רועי כפיר)רמת השרון מניפה את הגביע (רועי כפיר)
טירוף ברמת השרון (רועי כפיר)טירוף ברמת השרון (רועי כפיר)

מצטייני הערב

עבור המנצחת, עמית מוטולה סיפק משחק שיא עם 12 שערים, בעוד גיבור הניצחון רם טורקניץ סיים עם 9 שערים (שלושה מהם בדקות האחרונות). מיכאילו רדויקוביץ' הוסיף 7 משלו.

בצד המפסיד, אמיר שניידר רשם הופעה הרואית וטרגית עם 14 שערים, אך כאמור, זה לא הספיק מול הסיומת הקטלנית של רמת השרון.

כבשו לרמת השרון: עמית מוטולה 12, רם טורקניץ 9, מיכאילו רדויקוביץ' 7, מילאן פאבלוביץ' 4, רן יוניש ואיתמר גולדשטיין 3 כ"א.

כבשו להפועל ראשל"צ: אמיר שניידר 14, בן גונן, איבן קראצ'יץ' ואריק שמידט 5 כ"א, נדב חביב וליאור גורמן 3 כ"א, אסף שרון ויונתן פלח 1 כ"א.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה