ביום חמישי האחרון הסתיים מועד הרישום לקבוצות נוער בדרג הלאומיות. הקבוצה היחידה, שלא נרשמה מבין קבוצות הליגה הלאומית, זו צעירי כפר כנא. מי שעתידה לזכות במקום בליגה הלאומית, כתוצאה מאי הרישום של כפר כנא זו מ.כ נהלל יזרעאל - שסיימה עונה במקום השלישי בטבלת ארצית צפון. במועדון מעמק יזרעאל השקיעו בעונה שעברה משאבים רבים כדי לפלס את דרכה של קבוצת הנוער לליגה הלאומית, אך מי שסיימו בשני המקומות הראשונים המקנים העפלה מהארצית ללאומית הן בני ריינה והפועל כרמיאל.
למ.כ נהלל יזרעאל יש בסיס טוב של שחקנים שנשארו מהעונה שעברה ושחקנים שעולים מקבוצת נערים א', שאמנם ירדה לליגה הלאומית, אך לא הייתה רחוקה גם מהישארות בליגה הבכירה. אם וכאשר יגיע האישור המיוחל להקפצת הקבוצה, קרוב לוודאי שהיא תזכה לביקוש רב מצד שחקנים שיהיו מעוניינים להצטרף אליה - מה שיגדיל את סיכויי ההשתלבות שלה בליגת המשנה.
נימר עוואדה, מנהל מחלקת הנוער של צעירי כפר כנא, מסביר את הסיבות מדוע קבוצת הנוער לא נרשמה לעונת המשחקים: “לצערי הרב, אין לנו תמיכה כלל מהרשות המקומית. קשה מאוד להחזיק קבוצת נוער, זה דורש סכום של כ-250 אלף שקלים. בגיל נוער שחקנים לא משלמים דמי חבר, צריך לבוא לקראתם בתשלומים של נסיעות ושכר.
“אנחנו לא יכולים לעמוד בזה. עשינו את זה ארבע שנים, הבאתי הרבה כסף למען המטרה, אך אין באפשרותינו להמשיך בליגה הלאומית. יש לנו מחלקה עם כ-210 ילדים. נמשיך להתקיים בלי קבוצת נוער. לצערי, המצב בהרבה קבוצות בוגרים ונוער ממועדונים במגזר הערבי בצפון הוא בעייתי, אני צופה שבתקופה הקרובה יהיו עוד קבוצות נוער ואפילו קבוצות בוגרים, שיאלצו להודיע על סיום דרכם”.