קרלו אנצ'לוטי משנה כיוון בנבחרת ברזיל. אחרי היכולת החלשה מאוד ב-1:1 מול אוסטרליה במשחק הידידות הראשון, המאמן האיטלקי מתכנן שורה של שינויים לקראת המפגש השני בין הנבחרות, כאשר הבולט שבהם יהיה הצבתו של ראפיניה כחלוץ המרכזי, בדומה לתפקיד שבו הוא פורח תחת האנזי פליק בברצלונה.
הסלסאו הציגה משחק מאכזב במיוחד מול האוסטרלים וניצלה מהפסד רק במהלך האחרון. ראפיניה הגביה כדור קרן וריאן נגח פנימה את שער השוויון, אך גם ה-1:1 לא הצליח להסתיר את הבעיות של ברזיל. אנצ'לוטי בחר לפתוח במערך 4-2-4 עם שני קשרים בלבד, שיטה שלא העניקה לנבחרתו מספיק שליטה במרכז המגרש.
כעת המאמן החליט לבצע תיקון משמעותי ולעבור ל-4-3-3. במוקד נמצא ראפיניה, שבמשחק הראשון תופקד עם הספרה 10 וכעת צפוי לעבור למרכז ההתקפה. אנצ'לוטי למעשה מאמץ את הנוסחה של פליק ומעניק לכוכב ברצלונה חופש גדול יותר באזורים המסוכנים, בתקווה לקבל ממנו את אותה השפעה שהוא מציג במדי הקטלונים.
ראפיניה (IMAGO)מי שישלם את המחיר הוא אנדריק. החלוץ קיבל מאנצ'לוטי את חולצת ההרכב במשחק הראשון, אך התקשה מאוד ולא ניצל את ההזדמנות. בעקבות ההופעה החלשה הוא צפוי לחזור לספסל, שם הוא מבלה גם לא מעט מתחילת העונה תחת ז'וזה מוריניו.
גם אסטבאו צפוי לצאת מההרכב למרות שהציג יכולת טובה והסתדר היטב עם ראפיניה. במקומו יפתח ריאן באגף הימני לאחר שכבש את שער השוויון במשחק הראשון. ויניסיוס ג'וניור, שגם הוא ספג ביקורת חריפה בעקבות יכולתו מול אוסטרליה, אמור דווקא לשמור על מקומו ב-11 בעיקר בזכות מעמדו בנבחרת.
עוד קשר, ראפיניה באמצע ומהפכה בהרכב
השינוי אינו מסתכם בחלק הקדמי. אנצ'לוטי הבין כי ברזיל זקוקה לשחקן נוסף במרכז המגרש, ולכן גבריאל בונטמפו מסנטוס צפוי לערוך בכורה בהרכב ולשחק לצד דנילו מבוטאפוגו וברונו גימראייש מארסנל. השלישייה אמורה להעניק לסלסאו הרבה יותר שליטה בכדור ואיזון לעומת המערך ההתקפי במיוחד שנוסה במשחק הקודם.
שחקני ברזיל (IMAGO)גם בחוליית ההגנה מתוכננים שינויים. ואנדרסון ממונאקו ומאורו ג'וניור מפ.ס.וו איינדהובן צפויים לפתוח כמגנים, בעוד ז'איר מנוטינגהאם פורסט וגבריאל מגאלייש ירכיבו את מרכז ההגנה. בשער אמור להיערך ניסוי מסקרן במיוחד, כאשר אוטאביו בן ה-20 מקרוזיירו, שנחשב לאחת מתגליות הליגה הברזילאית ב-2026, צפוי לקבל הזדמנות בין הקורות.
על רקע הביקורות שספג בעקבות המשחק הראשון, אנצ'לוטי גם התייחס למדיניות שלו בבניית הנבחרת והבהיר כי המטרה כרגע אינה בהכרח לזמן את 26 השחקנים שנמצאים בכושר הטוב ביותר. "העדיפות עכשיו היא לבנות דור של כדורגלנים שיוכל ללוות את הנבחרת במחזור הבא, שבו יהיו הקופה אמריקה והמונדיאל", הסביר.
"יכול להיות ש-26 השחקנים שנמצאים כאן היום הם לא הטובים ביותר, אבל אנחנו צריכים לעשות משהו. אנחנו חייבים לעקוב מקרוב אחרי הצעירים שיכולים לייצג את העתיד", הוסיף האיטלקי, שמנסה לנצל את התקופה הנוכחית כדי לבחון כמה שיותר אפשרויות לקראת המשימות הגדולות שממתינות לברזיל.
קרלו אנצ'לוטי (IMAGO)אנצ'לוטי אף הבהיר כי דקות המשחק במועדונים לא יהוו בהכרח תנאי לקבלת זימון: "בעבר, מי שלא שיחק במועדון שלו לא היה מוזמן. עכשיו, אם אני חושב ששחקן טוב לעתיד של הנבחרת, אני אזמן אותו". המדיניות הזאת עשויה לסייע בין היתר לאנדריק, שהגיע לחלון הנבחרות אחרי ששיחק ארבע דקות בלבד תחת מוריניו, וגם לאסטבאו, שמתקשה לקבל מקום קבוע בהרכב בפרמייר ליג.
אחרי שני המפגשים מול אוסטרליה, לברזיל יישאר משחק נוסף בחלון הנבחרות הנוכחי. הסלסאו תגיע לכלכותה ותפגוש בשבת את הודו, כאשר אנצ'לוטי ימשיך בניסויים ובבניית הנבחרת החדשה שלו, בתקווה שהפעם השינוי הטקטי והצבת ראפיניה במרכז ההתקפה יספקו תוצאה משכנעת הרבה יותר.