1. ספוקי. "אני ופפ גווארדיולה רואים את הכדורגל באותה צורה, הוא המאמן הכי טוב שהיה לי וגם כנראה הכי טוב שיהיה לי", על הציטוט חתום סרחיו בוסקטס, הדבר הכי יציב בברצלונה בשנים האחרונות וכזה שגרם לפפ להתאהב בו כמאמן בצורה כל כך טוטאלית עד שאפילו יאיא טורה נאלץ לעזוב למנצ'סטר סיטי רק כדי לא להפוך לשחקן מחליף.

עבור חלק נכבד מחובבי הכדורגל שמורה בלב פינה חמה לכובשי שערים, מכדררים מחוננים ושוערים עם אינסטינקטים חתוליים. החלק השני, עליו נמנה בין היתר כותב שורות אלה, יש חיבה מיוחדת לאלו שמאפשרים לכל הקסם להתרחש - והדינמו של אלופת אירופה הוא ללא ספק הטוב ביותר שבהם.

שני שערים מדהימים, 0:2 לברצלונה בחטאפה

זה כבר שנים שלאו מסי, אנדרס אינייסטה, צ'אבי וניימאר גונבים את ההצגה שבוע אחרי שבוע בקאמפ נואו אך אם תשאלו את כל הארבעה ובייחוד את מספר '6' האגדי, השחקן המרכזי ביותר בציר האיכות של ברצלונה הוא בוסקטס. אם עד השנה נחשב הספרדי הגבוה לסטופר ההגנתי של אלופת אירופה, זה שניקה את הכדורים עוד לפני שהגיעו לרביעיית ההגנה והיה אחראי על השקט בהנעת הכדור, החסרונות במשחק הסבלני של הקאטלונים גרמו ללואיס אנריקה להגיב בצורה טקטית והנשק היה בוסקטס, או כמו שחלק מהפרשנים באנגליה תיארו אותו היטב: "האיש שאינו טועה", לטענה קיימות מספר עדויות ברחבי הרשת בדמות סרטונים הנושאים את אותה הכותרת.

בהילוך ראשון: 1:3 קל לריאל על לאס פלמאס

אם עד היום התרגלנו לתפקוד של הקשר סמוך לבלמים, לוצ'ו הבין כי הבעיות שלו בהנעת הכדור ללא אינייסטה, מסי והעזיבה של צ'אבי, מחמירה ולכן בוסקטס עלה שלב אחד קדימה. הניסיון התחיל בצורה עדינה וכבר בשלושה משחקים הוא הוצב במרכז המגרש לצד חאבייר מסצ'ראנו. על פניו נראה כי מדובר בשינוי הגנתי של שלושת הבלמים אך ההפך הוא הנכון.

התפקוד של הארגנטינאי כקשר האחורי מבין השלושה משחררת את בוסקטס ללחוץ את היריב סמוך לשער שלו, לקצר את ההתקפות וגם לנצל את יכולת המסירה הפנומנלית שלו מול השער. כך היה ניתן לראות בשער הראשון מול אייבר במחזור הקודם. ב-0:2 על חטאפה ובשל ההרחקה של מסצ'ראנו, בוסקטס חזר לעמדה הטבעית ופינה את המקום לסרג'י רוברטו (שהיה מצוין) אך גם אז היה ניתן לראות את השינוי החיובי בתרומה ההתקפית של סרחיו.

בוסטקס ומסצ´ראנו. שילוב פעולה קטלני
בוסטקס ומסצ´ראנו. שיתוף פעולה קטלני
 

בוסקטס נגע 106 פעמים בכדור, רק כדי להשוות, השחקן שנגע הכי הרבה אצל הקבוצה ממדריד היה מהדי לאסן עם 48 בלבד. מדובר בכמעט שליש פחות. זה לא רק הנגיעות הרבות אלא הדיוק הבלתי נתפס של 95.9 אחוזים ומסירת מפתח אחת.

השינוי בתפקוד שלו מזכיר את התקופה של מרוואן פלאיני תחת דייויד מויס באברטון, עמדה שזכתה לכינוי 'ספוקו'. הבלגי היה החלוץ המצטרף, מלא העוצמה שלוחץ את הבלמים סמוך לשער שלהם ומייצר יותר התקפות מהירות. בוסקטס יעיל, חכם ואיכותי יותר מפלאיני ואם השינוי הזה ימשיך האבולוציה שלו עוד תתבטא בשערים, לא סתם לואיס אנריקה כינה אותו: "הקשר הטוב בעולם".

1:1 בריאזור בין אתלטיקו ללה קורוניה

2. מתאפקת להתפרץ. חלוקת הנקודות של אתלטיקו מדריד אצל דפורטיבו לה קורוניה בריאזור חשפה שוב את הדילמות מהן סובל דייגו סימאונה. אם בתחילת הקדנציה של צ'ולו השערים מהמצבים הנייחים, ההגנה המאורגנת והתקפות המעבר המהירות היו חלק מהסגנון של הקולצ'נרוס, הקיץ האחרון הביא איתו בשורה.

דייגו סימאונה.
דייגו סימאונה. שינוי משמעותי בחלק הקדמי
 

סימאונה בחר לוותר על ארדה טוראן ומריו מנדזו'קיץ' על מנת להוסיף אלמנט נוסף. חלק מההתפתחות של מאמנים לאורך השנים היא לא הקיבעון שלהם לסגנון אחד אלא יכולת שלהם להתאים את עצמם למצבים וגם למצוא פתרונות ועל כך יעיד סרחיו, שהציב שני קווי הגנה חרוצים, שלחצו ללא הרף. הרי גם בספרד וגם באירופה כבר הצליחו להבין את השיטה של אתלטיקו ולשם כך הובאו ג'קסון מרטינס, לוסיאנו וייטו, אנחל קוראה, יאניק פריירה קראסקו וגם הבן האובד אוליבר טורס.

ג´קסון מרטינס. באתלטיקו יודעים למה הביאו אותו (רויטרס)
ג´קסון מרטינס. באתלטיקו יודעים למה הביאו אותו (רויטרס)
 

לא עוד משחק התקפה מקובע אלא ניסיון לגוון את המשחק במספר סגנונות ובעיקר מהאגפים. הבעיה היא שאתלטיקו עדיין מסתגלת וחבלי הקליטה של החניכים של צ'ולו קשים. הפתרון נמצא דווקא במרכז המגרש. קוקה, שהוא ללא ספק המוסר הטוב ביותר שיש לאתלטיקו, צריך לשחק במרכז המגרש על מנת להוסיף קצב אל האגפים, גם אם זה מגיע על חשבון האגרסיביות של טיאגו.

היה ניתן לראות את הקשיים מול ריאל מדריד בדרבי כאשר גם שער השיוויון הגיע אחרי טעות נדירה של קיילור נבאס. גם הניצחון במחזור הקודם מול ולנסיה היה בעיקר בגלל משחק ההגנה מזעזע של העטלפים, כאשר גם בריאזור הקושי שוב ניכר. כעת הדילמה הגדולה של סימאונה היא האם הוא מסוגל לנשוך שפתיים ולהמשיך בשינויים ההכרחיים או לחזור אל הישן והטוב?

אייבר ניצחה את ראיו 0:1 ונצמדה לצמרת

3. מריח כמו הפתעה. 900 דקות בתוך העונה, 16 נקודות ליגה ושני הפסדים בלבד - תכירו את ההפתעה הנעימה של פתיחת הליגה הספרדית - אייבר. הקבוצה שנותרה בליגה הבכירה בגלל הבעיות של אלצ'ה, התאוששה בצורה נהדרת מה-3:1 בקאמפ נואו ורשמה 0:1 יעיל על ראיו וייקאנו. המפגש שזכה לתיאור "קלאסיקו לענייים" לא איכזב.

שתי הקבוצות הציגו סגנונות שונים: החבורה של פאקו חאמס ניסתה להניע את הכדור בסבלנות ואייבר שמה דגש על משחק מעבר מהיר. הדבר המרשים ביותר בקבוצה של חוסה לואיס מנדליבר היא העובדה שהיא מיישמת את תוכנית המשחק שלה בצורה מרשימה. קצב צבירת הנקודות שלה עשוי אפילו להוביל אותה לאירופה אם היא תחלום חזק מספיק ועם כושר ההבקעה של בורחה באסטון (שישה עד כה) הסינדרלה עוד תגיע לנשף בסיום העונה כמנצחת הגדולה.

בורחה באסטון. חווה עונה חלומית (טוויטר)
בורחה באסטון. חווה עונה חלומית (טוויטר)
 

השחקן היעיל של המחזור: אלן חלילוביץ'. המוציא לפועל המרכזי של ספורטינג חיחון, שמעורב בחמישה מתוך שבעת השערים של אלברדו העונה, שוב שלח תזכורת לברצלונה. הקרואטי המופלא דייק ב-95 אחוזים מהמסירות מול מלאגה, רשם חמישה ניצחונות במאבקים, בעט שלוש פעמים לשער, סיפק מסירת מפתח אחת ולקינוח גם כבש שער ניצחון, מה עוד אפשר לבקש?

חלילוביץ' מסדר לספורטינג ניצחון 0:1

הגולאסו של המחזור: לואיס סוארס את סרג'י רוברטו. זו לא רק הסיומת הקטלנית של החלוץ אלא בעיקר המסירה הרכה של הקשר הספרדי. תוך כדי תנועה, בסיבוב ועם העקב, צ'אבי היה גאה.

סרג´י רוברטו. בעונה אדירה (רויטרס)
סרג´י רוברטו. בעונה אדירה (רויטרס)
 

מתחת לאף: ז'אן סילבה באבין. משחק פשוט פנטסטי של הבלם גראנדה. עשרה ניצחונות במאבקים באחד על אחד ומעל לכל מנהיגות.

גול דרמטי בדקה ה-94 קבע 1:1 לאספניול

המחדל של המחזור: ההגנה של לבאנטה. הדרבי של ולנסיה החזיר את לנונו אספריטו את החיוך. מישהו אצל הצפרדעים מתגעגע ללוקאס וינטרה?

0:3 לולנסיה על לבאנטה בדרבי חם

האכזבה של המחזור: בדיוק שסביליה חשבה שהיא בדרך לפסגה, הגיעה היכולת הדלה מול ויאריאל. מישהו אמר למחזיקת הליגה האירופית שלשחק רק מהדקה ה-70 זה לא מספיק?

ויאריאל גוברת על סביליה 1:2

במחזור הבא: ויאריאל מול ברצלונה, משחק ששתי הקבוצות פשוט לא יכולות להפסיד עם הכושר הנוכחי של ריאל מדריד.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה