סאגת חוליאן אלברס, ברצלונה ואתלטיקו מדריד מקבלת תפנית משמעותית. אחרי שבועות שבהם החלוץ הארגנטינאי הבהיר את רצונו לעבור לבארסה ואף נוצר מתח סביב עתידו במטרופוליטנו, בספרד מדווחים כי הוא מתחיל לסגת מעמדתו. לפי העיתונאי מיגל מרטין טלאברה ב-"El Larguero", אלברס שוחח עם חבריו לקבוצה והודה בפניהם כי טעה בדרך שבה ניהל את ההתעניינות מצד ברצלונה ואת האפשרות לעזוב את אתלטיקו.

טלאברה טען כי אלברס לקח אחריות בעיקר על הדרך שבה התנהל והתבטא לאורך הסאגה. הארגנטינאי העביר מסר לחבריו שלפיו כל עוד הוא שחקן אתלטיקו, המחויבות שלו למועדון תהיה מוחלטת, בלי קשר לכמה זמן עוד יישאר בו. ״שנה, שלוש שנים או אפילו יומיים״, תואר המסר שהעביר לחדר ההלבשה. לפי העיתונאי, החלוץ מכיר בכך שטעה ״במיוחד בצורה ובדרך שבה התבטא״, והדברים התקבלו בהקלה בתוך המועדון.

כבר מבין שהמעבר לברצלונה לא צפוי לצאת לפועל

המשמעות המרכזית של השינוי בעמדתו היא שהאפשרות שאלברס יפתח במהלך של מרד במקרה שאתלטיקו תחסום את יציאתו ירדה למעשה מהפרק. לפי הדיווח, הוא הבהיר כי המועדון נמצא מעל הנסיבות והרצונות האישיים שלו וכי כל עוד ילבש את החולצה האדומה-לבנה, הגישה שלו תהיה מקצועית. עם זאת, אין פירוש הדבר שהרצון לעזוב נעלם לחלוטין. טלאברה הבהיר כי הארגנטינאי עדיין היה מעוניין בשינוי, אך כבר הפנים שבמצב הנוכחי של השוק הוא לא צפוי לעבור לברצלונה.

חוליאן אלברס (IMAGO)חוליאן אלברס (IMAGO)

״הוא מתקרב יותר ויותר לנסיגה מעמדתו״, הסביר טלאברה. אלברס מודע גם לכך שהחזרה לשגרה במטרופוליטנו לא תהיה פשוטה, במיוחד בעקבות כל מה שהתרחש בשבועות האחרונים והביקורות שהוא עשוי לספוג מהאוהדים במשחקי הבית הראשונים. כעת הוא מתחיל להבין שהמשא ומתן נתקע, שהזמן פועל לרעתו ושעתידו המיידי נמצא ככל הנראה באתלטיקו ולא בברצלונה.

הצטרפו עכשיו ל-ONE פנטזי בחסות מגדל בליגת העל ובליגה הספרדית, ותוכלו לזכות בחבילות זוגיות למשחקים בחו”ל ובשוברים לארוחות בכל מחזור

בתוך כל חוסר הוודאות, אלברס לא נכלל בסגל של דייגו סימאונה למשחק ההכנה מול מארסיי. באופן רשמי לא מדובר בצעד משמעתי, שכן הארגנטינאי נמצא רק חמישה ימים באימונים פיזיים וגם אלכס באנה, מרקוס יורנטה וחואן מוסו, שהצטרפו מאוחר להכנות, לא יצאו למשחק. עם זאת, בספרד ציינו כי המקרה של אלברס מעורר עניין מיוחד על רקע העובדה שבשיחה שקיים עם סימאונה ביום רביעי הוא הבהיר כי אינו שש לשוב ולשחק במדי הקולצ'ונרוס בשל רצונו לעבור לבארסה.

סימאונה ואלברס (IMAGO)סימאונה ואלברס (IMAGO)

לפי דיווח נוסף, אלברס וסביבתו אף ביקשו לקיים פגישה מיידית עם מנכ"ל אתלטיקו מדריד, מיגל אנחל חיל מארין, ששהה מחוץ למדריד בחופשה. אלא שכעת נראה שהעמדה של החלוץ מתחילה להתרכך. סימאונה, מבחינתו, מעוניין להמשיך לבנות עליו ורואה בו את החלוץ הכוכב של הקבוצה, אך בתקופה האחרונה עלו סימני שאלה לגבי מצבו המנטלי והיכולת שלו לחזור מיד לשגרה במועדון לאחר הסאגה.

המבחן המשמעותי עשוי להגיע כבר ב-19 באוגוסט, אז תפתח אתלטיקו את העונה בליגה במשחק ביתי מול מלאגה. בשלב הזה שחקני הנבחרות אמורים כבר להיות זמינים לסימאונה, ולכן גם אלברס עשוי להיכלל בסגל אם לא תהיה התפתחות נוספת. לאחר מכן מחכה לאתלטיקו משחק בית נוסף מול ויאריאל, וגם תגובת הקהל תהיה גורם מסקרן. בספרד הזכירו את המקרה של ז'ואאו פליקס, שספג יחס עוין מאוהדי אתלטיקו בעקבות רצונו לעזוב ולבסוף אכן נפרד מהמועדון. אלא שבמקרה של אלברס, לפחות נכון לעכשיו, הכיוון השתנה: מעבר לברצלונה הולך ומתרחק, והארגנטינאי כבר עושה את הצעדים הראשונים בדרך לשיקום היחסים עם חדר ההלבשה והמועדון.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה