ברצלונה לא מתכוונת לצרף חלוץ מרכזי רק כדי לסמן וי. סוגיית ה"9" הייתה בראש סדר העדיפויות של המועדון בקיץ, והקטלונים ימשיכו לנסות לצרף את חוליאן אלברס עד הרגע האחרון של חלון ההעברות, אך לא מתכוונים להשתגע מבחינה כלכלית אם אתלטיקו מדריד תמשיך לסרב לנהל משא ומתן על כוכבה הארגנטינאי.
למרות שנותר כמעט שבוע עד סגירת חלון ההעברות והכול עדיין יכול להשתנות, דקו והאנזי פליק הסכימו שלא לבצע עסקה חלופית לאלברס לאחר שבחנו את האפשרויות הקיימות בשוק.
חלוצים מוכחים כמו הארי קיין וז'ואאו פדרו אינם בהישג ידה של ברצלונה הקיץ, בעוד פרופילים צעירים כמו ניקולו טרסולדי ואלי ג'וניור קרופי אמנם מוצאים חן בעיני אנשי המועדון, אך אינם זוכים לקונצנזוס מלא. בנוסף, צירוף אחד מהם ידרוש השקעה כספית משמעותית עבור שחקן שלא צפוי להגיע במעמד של שחקן הרכב ודאי, ושייתכן שלא יהיה טוב יותר מהאפשרויות שכבר נמצאות בסגל ויכולות לשחק בחוד.
האנזי פליק (IMAGO)הפסגה עם לאפורטה
נשיא ברצלונה, ז'ואן לאפורטה, הגיע אתמול לעיר הספורטיבית של המועדון, בירך את השחקנים ונפגש עם אנשי ההנהלה כדי לתכנן את השבוע האחרון של חלון ההעברות. בפגישה שנמשכה כארבע שעות, לאפורטה אישר את קו הפעולה של דקו: "חוליאן אלברס או כלום". הנשיא ביקש מדקו לגלות סבלנות ולהמתין לארגנטינאי עד הרגע האחרון, והבהיר כי הוא מעדיף שלא להחתים שחקן רק כדי להביא "טלאי" לעמדה.
ה-0:5 על אלצ'ה אינו הגורם להחלטה, שנובעת בעיקר מהאמון של הצוות המקצועי בסגל הקיים, לצד העובדה שאין בשוק חלוצים ברמה הגבוהה ביותר שנמצאים בהישג ידה של ברצלונה. ראפיניה הוכיח שהוא מסוגל לשמש כחלוץ מרכזי, בעוד שגם אנתוני גורדון וקארים אדיימי צפויים לשחק בעמדה הזו. בנוסף, דני אולמו, פרמין לופס ולאמין ימאל יכולים לשמש כאפשרויות נוספות בחלק הקדמי.
ז'ואן לאפורטה ודקו (רויטרס)אלא שבמועדון מאמינים כי אלברס יכול להעלות את הרמה המקצועית של הקבוצה מדרגה נוספת. לגבי שאר השמות שנבדקו – לא קיימת אותה תחושה. ומה יקרה בינואר? כל עוד קיימת אפשרות, ולו הקטנה ביותר, לצרף את אלברס, ברצלונה תשמור עבורו מקום בסגל.
המצב באתלטיקו מדריד הפך למורכב לאחר האירועים האחרונים, ובברצלונה מאמינים שהמועדון ממדריד יצטרך לקבל החלטה בנוגע לעתידו של הארגנטינאי, שהמצב סביבו משפיע גם מבחינה מקצועית וגם מבחינה מוסדית. ברצלונה מוכנה לשפר את ההצעה של 100 מיליון אירו שהגישה ולא זכתה עליה למענה מאתלטיקו, אך היא לא מתכוונת לעשות זאת לפני שהמועדון ממדריד, ובפרט מיגל אנחל חיל מארין, ירכך את עמדתו ויהיה מוכן לפתוח במשא ומתן.
חוליאן אלברס על הספסל (IMAGO)מבחינת אלבארס, המסר ברור: הארגנטינאי רוצה לשחק בברצלונה. אם העסקה לא תצא לפועל בקיץ, התוכנית של דקו ופליק היא להמתין לחלון ההעברות של ינואר. במועדון יבחנו את מצבו של הסגל לאחר החודשים הראשונים של העונה, ובהתאם ליכולת ולצרכים המקצועיים יקבלו החלטה. בברצלונה מעדיפים בשלב הזה סבלנות על פני עסקה שתתברר כטעות, במיוחד כאשר החתמה לא מוצלחת עלולה להכביד על מצבו הכלכלי של המועדון בטווח הקצר והבינוני.