אנדרס אינייסטה אולי תלה את הנעליים, אך הוא נשאר מחובר לכדורגל בכל חלקי גופו. קשר העבר, שמשמש כיום כמאמנה של גאלף יונייטד מאיחוד האמירויות ונמצא בשלבי סיום של קורס הפרו, התפנה לראיון ב'מונדו דפורטיבו' רגע לפני פתיחת תערוכה חדשה על הקריירה שלו בברצלונה. הספרדי סיפק זווית מעניינת על הקבוצה של האנזי פליק, הכוכבים הצעירים ונבחרת ספרד.

כשנשאל על היכולת של הקטלונים והפריצה של הכוכב הצעיר, אינייסטה אמר: "מה שלמין ימאל עושה זה לא נורמלי. מה שיפה וחשוב אצלו זו השאפתנות והכישרון הטבעי. כשאתה חושב על מה שעוד מחכה לו, זה פשוט נפלא. עם זאת, האתגר עבורו ועבור קבוצה כמו בארסה הוא להמשיך ולהוכיח כל שנה מחדש. זה לא משנה במה כבר זכית, אלא להמשיך ולזכות בתארים באופן עקבי".

באשר לשחקנים המזכירים לו את סגנונו במרכז השדה, ציין: "אני מאוד אוהב את שחקני הקישור שיש כרגע בברצלונה. אני אוהב את פדרי, אבל גם את פרמין לופס, דני אולמו וגאבי. יש להם שם את הטובים ביותר". אינייסטה התייחס גם לנבחרת ספרד ולדמיון לדור של 2010: "יש להם זהות בולטת ויפהפייה. כיום אין אף נבחרת שמשחקת כמו ספרד, וזה גורם לנו לגאווה גדולה".

אנדרס איניאסטה ולאמין ימאל (IMAGO)אנדרס איניאסטה ולאמין ימאל (IMAGO)

“הגורל יחליט מה יהיה”

לסיום, שחקן העבר דיבר על פילוסופיית האימון שלו ועל האפשרות לחזור בעתיד לקאמפ נואו: "אני נהנה מעבודת הצוות, מלראות טעויות ולתקן אותן. כדורגל זה תנועה מתמדת והמטרה היא תמיד לשלוט במשחק. לגבי אימון ברצלונה בעתיד, הגורל יחליט מה יהיה. אני לא מכוון לזה כאובססיה כמו שהייתה לי כשחקן, אלא פשוט נהנה מתחילת הדרך שלי על הקווים".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה