עבור רוב אוהדי הכדורגל, איימן חוסיין היה בסך הכל הכובש של עיראק בהפסד 4:1 לנורבגיה במחזור הפתיחה של מונדיאל 2026. אבל מאחורי השער ההיסטורי מסתתר אחד הסיפורים המרגשים והכואבים ביותר בטורניר. החלוץ בן ה-30 עבר מסע חיים רצוף טרגדיות, אובדן ומכשולים, כזה שכמעט מנע ממנו להגיע בכלל לבמה הגדולה ביותר בכדורגל העולמי.

הענק הנורווגי הגיע: צמד להאלנד בבכורה

למרות התבוסה לנורבגים, חוסיין הצליח לרשום את שמו בספרי ההיסטוריה של הכדורגל העיראקי. בדקה ה-39 הוא התרומם נהדר ונגח לרשת של אוריאן נילאנד אחרי שער היתרון של ארלינג הולאנד, והבקיע את השער השני בלבד של עיראק בתולדות המונדיאלים. עבור אלפי האוהדים העיראקים ביציעים, זה היה רגע נדיר של גאווה ושמחה, במיוחד לאור העובדה שהנבחרת חזרה לגביע העולם לראשונה מאז 1986.

הילד שאיבד את אביו ואחיו

הסיפור של חוסיין מתחיל בעיראק של שנות האלפיים, בתקופה שבה המדינה התמודדה עם טרור, מלחמות ומשברים בלתי פוסקים. בשנת 2008, כשהיה בן 12 בלבד, אביו, ששירת כחייל בצבא העיראקי, נרצח בידי אנשי אל-קאעידה בזמן שיצא לקנות חומרי בנייה עבור בית המשפחה.

איימן חוסיין חוגג (IMAGO)איימן חוסיין חוגג (IMAGO)

כאילו זה לא הספיק, כמה שנים לאחר מכן פקדה את המשפחה טרגדיה נוספת. אחיו הגדול נחטף במהלך אחת מתקופות חוסר היציבות במדינה ומאז נעלמו עקבותיו. עד היום איש אינו יודע מה עלה בגורלו.

"אני החלטתי להפסיק לשחק כדורגל כדי לדאוג למשפחה שלי, אבל אמא שלי סירבה", סיפר חוסיין בעבר. במקום לוותר על החלום, אמו עודדה אותו להמשיך לשחק ולרדוף אחרי הקריירה המקצוענית, החלטה שבדיעבד שינתה את חייו.

הדרך למונדיאל הייתה רצופה מכשולים גם הרבה אחרי שהפך לכוכב הנבחרת. כאשר הגיע לארצות הברית לקראת הטורניר, הוא עוכב בנמל התעופה או'הייר בשיקגו ונחקר במשך כ-7 שעות. לפי הדיווחים, הוא היה קרוב מאוד לכך שלא יורשה להיכנס למדינה. בסופו של דבר קיבל אישור כניסה, בניגוד לצלם נבחרת עיראק, טלאל סלאח, שלא הורשה להיכנס לארצות הברית.

למרות כל הקשיים, חוסיין הפך בשנים האחרונות לדמות המרכזית בנבחרת. מאז 2023 הוא נחשב לחלוץ המוביל של "האריות של מסופוטמיה", בזכות משחק הראש המצוין שלו והיכולת הקטלנית ברחבה. בקמפיין העלייה ההיסטורי למונדיאל הוא היה הכוכב הגדול של עיראק עם 12 שערים, יותר מכפול מכל שחקן אחר בסגל.

איימן חוסיין חוגג (IMAGO)איימן חוסיין חוגג (IMAGO)

הרגע הגדול ביותר שלו במוקדמות הגיע במרץ האחרון, כאשר כבש את שער הניצחון ב-1:2 על בוליביה בגוואדלופ, ניצחון שהבטיח לעיראק את הכרטיס לגביע העולם. למרות זאת, היו לא מעט סימני שאלה סביב מצבו לקראת הטורניר לאחר עונה לא פשוטה באל כרמה, שבה התקשה לקבל דקות משחק ואף סבל ממספר פציעות.

מאמן עיראק, גרהאם ארנולד, לא הסתיר את גאוותו בחלוץ. "הוא מסוג השחקנים שקשה מאוד לעצור בתוך הרחבה ואני מאוד שמח וגאה בו", אמר לאחר המשחק מול נורבגיה. בהמשך הוסיף: "היו לו לא מעט פציעות במהלך העונה, ולכן העובדה שהוא השלים 90 דקות עם כל כך הרבה אנרגיה וגם כבש שער היא פשוט פנטסטית".

השער מול נורבגיה אולי לא הספיק כדי למנוע הפסד, ואף הגיע במשחק שבו חוסיין גם כבש שער עצמי בהמשך, אבל עבורו זה היה הרבה יותר מעוד שער. זה היה רגע שסגר מעגל חיים שלם. ילד שאיבד את אביו לאל-קאעידה, שמעולם לא גילה מה עלה בגורל אחיו, שכמעט לא הורשה להיכנס לארצות הברית וששקל בכלל לוותר על הכדורגל, מצא את עצמו לבסוף כובש על הבמה הגדולה ביותר בעולם. לפעמים, גם בהפסד, נכתבים הסיפורים הגדולים ביותר של המונדיאל.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה