האכזבה בבלגיה הולכת ומעמיקה. השדים האדומים סיימו הערב (ראשון) ב-0:0 מול איראן ורשמו משחק שני ברציפות ללא ניצחון במונדיאל 2026, כאשר גם הכוכבים הגדולים של הנבחרת מתקשים להסתיר את התסכול מהמצב.
למרות שבלגיה שלטה במשחק, החזיקה יותר בכדור ויצרה שורה ארוכה של הזדמנויות, היא לא הצליחה למצוא את הרשת. הנתונים ממחישים היטב את גודל הבעיה: הבלגים בעטו 23 פעמים לשער מול איראן, הכמות הגבוהה ביותר שלהם במשחק מונדיאל ללא שער מאז 1994, אז רשמו 28 בעיטות מול ערב הסעודית מבלי לכבוש.
המספרים המדאיגים לא נעצרים שם. למעשה, שחקני בלגיה כבר רשמו 69 בעיטות במונדיאל מאז הפעם האחרונה ששחקן בלגי מצא את הרשת בגביע העולם. הכובש האחרון של הנבחרת בטורניר היה מישי בטשואיי מול קנדה במונדיאל 2022.
תקועות במקום: בלגיה ואיראן מסיימות בתיקו"התאכזבנו מאוד"
מי שלא הסתיר את תחושותיו היה רומלו לוקאקו, שחזר לשחק יותר משעה אך נותר מאוכזב מהתוצאה. "טבעי שהאכזבה גדולה", אמר החלוץ. "הגענו להרבה מצבים, אבל הכדור פשוט לא נכנס. אנחנו צריכים לנתח את המשחק הזה. שיחקנו עם יותר מדי רגש. הייתה לנו תוכנית משחק, אבל לא נשארנו מספיק רגועים ברגעים החשובים".
בלגיה מיואשת (רויטרס)לוקאקו הוסיף: "אני מרוצה מכך שהצלחתי לשחק יותר משעה, אבל כמובן שלא מהתוצאה. אנחנו חייבים לנצח את המשחק הבא". גם זלאטן איברהימוביץ', ששימש כפרשן ב-Fox Sports, לא חסך ביקורת מהמשחק החלש של הבלגים. השבדי האגדי עקץ את שתי הנבחרות ואמר: "נרדמתי במהלך המשחק הזה. אני לא רוצה לבזבז עליו אפילו מילה אחת".
בבלגיה קיוו להגיע למחזור הסיום בעמדה נוחה במאבק על המקום הראשון בבית, אך כעת הם נמצאים תחת לחץ משמעותי. לצד חוסר הדיוק מול השער וההרחקה של נייתן נגוי, השדים האדומים יודעים שכל תוצאה מלבד ניצחון במשחק הבא עלולה להפוך את הדרך שלהם לשלב הנוקאאוט למסובכת במיוחד.