המונדיאל של 2026 הביא איתו בשורה חדשה ומרעננת, כשעם הגדלת מספר הנבחרות נוסף לו שלב ביניים לפני שמינית הגמר, הלא הוא שלב 32 הגדולות. כל זאת נתן גם לנבחרות שמסיימות במקום השלישי בבית שלהן אפשרות להעפיל לשלבי הנוקאאוט, כש-8 הטובות מביניהן ימשיכו ולא יסיימו את דרכן כבר בשלב הבתים.

הראשונה להבטיח את ההעפלה מהמקום השלישי הייתה בוסניה, שסיימה מאחורי שווייץ וקנדה עם 4 נקודות ומאזן שערים של 1-. הלילה (בין חמישי לשישי) הצטרפו אליה עוד 3 נבחרות. הראשונה לעשות זאת הייתה אקוודור, שהשלימה 1:2 כנגד כל הסיכויים על גרמניה והעלתה את מאזנה ל-4 נקודות גם כן, עם יחס שערים של 0.

גונסלו פלאטה חוגג עם שחקני אקוודור (רויטרס)גונסלו פלאטה חוגג עם שחקני אקוודור (רויטרס)

גם שבדיה עמדה במשימה שלה, כשתיקו 1:1 עם יפן אומנם לא נתן לה את אחד משני המקומות הראשונים בבית, אך הוא בהחלט הספיק לה לעלייה לשלב הבא מהמקום השלישי עם 4 נקודות ומאזן שערים 0. פרגוואי סיימה ב-0:0 עם אוסטרליה ופספסה הזמנות להבטיח עלייה מהמקום השני, אך מצבה בהחלט מעודד בכל מה שקשור להעפלה לשלב הבא.

סקוטלנד ודרום קוריאה צריכות נס

מי שתוצאות הלילה לא הטיבו עמה היא סקוטלנד, שמצב גם ככה לא היה טוב עם 3 נקודות בלבד ויחס שערים רע של 3-, וכעת היא נמצאת על סף הדחה, כשרק נס גדול ישאיר אותה בחיים. גם מצבה של דרום קוריאה לא מזהיר במיוחד כשלזכותה 3 נקודות ויחס שערים של 1-, וגם היא צריכה הרבה תפילות.

סקוט מקטומיניי. הוא ונבחרתו קרובים להדחה (רויטרס)סקוט מקטומיניי. הוא ונבחרתו קרובים להדחה (רויטרס)

ארבעת הנבחרות מהמקום השלישי שנמצאות כרגע באזור ההדחה הן קייפ ורדה ובלגיה עם 2 נקודות, הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו עם נקודה וסנגל עם 0. עם זאת, יש לציין שלכולן עדיין משחקים חסרים, שכן חלקן עוד יכול להעפיל לשלב 32 הגדולות גם מהמקומות הראשונים.

הטבלה המלאה

מקום 1: שבדיה (3 משחקים, 4 נקודות, יחס 0, הבטיחה העפלה)

מקום 2: אקוודור (3 משחקים, 4 נקודות, יחס 0, הבטיחה העפלה)

מקום 3: בוסניה (3 משחקים, 4 נקודות, יחס 1-, הבטיחה העפלה)

מקום 4: פרגוואי (3 משחקים, 4 נקודות, יחס 2-)

מקום 5: קרואטיה (2 משחקים, 3 נקודות, יחס 1-)

מקום 6: דרום קוריאה (3 משחקים, 3 נקודות, יחס 1-)

מקום 7: אלג’יריה (2 משחקים, 3 נקודות, יחס 2-)

מקום 8: סקוטלנד (3 משחקים, 3 נקודות, יחס 3-)

מקום 9: קייפ ורדה (2 משחקים, 2 נקודות, יחס 0)

מקום 10: בלגיה (2 משחקים, 2 נקודות, יחס 0)

מקום 11: ד.ר קונגו (2 משחקים, 1 נקודות, יחס 1-)

מקום 12: סנגל (2 משחקים, 0 נקודות, יחס 3-)

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה