נבחרת כף ורדה המשיכה הלילה (בין שישי לשבת) את המסע ההיסטורי שלה במונדיאל, כשסיימה ב-0:0 מול ערב הסעודית והבטיחה את מקומה בשלב 32 האחרונות. כעת מצפה לה אתגר עצום בדמות אלופת העולם ארגנטינה.
מלבד ההישג המקצועי, יש גם מי שמרוויח ממנו כלכלית. ההעפלה לשלב הבא מאריכה את שהותה של כף ורדה בטורניר בשישה ימים נוספים, מה שמגדיל גם את המענק שמכבי תל אביב תקבל מפיפ"א בזכות הליו וארלה. על פי תוכנית התגמולים של הארגון, המועדון זכאי לכ-7,300 דולר עבור כל יום שבו השחקן נמצא עם נבחרתו במונדיאל.
מענק משמעותי למכבי ת”א
המשמעות היא שתוספת של מעל 29,000 אלף דולר תיכנס לקופת הצהובים בעקבות ההעפלה, כך שהסכום המצטבר שתקבל מכבי תל אביב עבור וארלה יעמוד על 165,000 דולר מתוך 223 אלף דולר, כלומר שני שליש מהסכום. השליש הנוסף הולך לגנט, מכיוון שווארלה שיחק גם אצלה בשנתיים האחרונות.
הליו וארלה חוגג (רדאד ג'בארה)במשחק עצמו עלה ואלרה מהספסל בדקה ה-61, רשם מסירת מפתח אחת ולא בעט למסגרת, אך סייע לנבחרתו לשמור על שער נקי ולהשלים את המשימה.
כזכור, במסגרת תוכנית התגמולים החדשה של פיפ"א למונדיאל 2026 יחולקו 355 מיליון דולר למועדונים ברחבי העולם. מתוך הסכום, 250 מיליון דולר מיועדים לקבוצות ששחקניהן משתתפים בטורניר עצמו, כאשר התשלום מחושב לפי מספר הימים שכל שחקן נמצא עם נבחרתו, החל ממועד שחרורו ועד יום לאחר משחקה האחרון של הנבחרת. ככל שנבחרת מתקדמת לשלבים מאוחרים יותר, כך גדל גם המענק שמקבל המועדון שלו.