אחרי שקנדה הזניקה את משחקי שלב 32 האחרונות לדרך עם ניצחון 0:1 קטן-גדול ובעיקר דרמטי על דרום אפריקה, אתמול (שני) והלילה (בין שני לשלישי) קיבלנו חגיגת כדורגל שלשמה למעשה התכנסנו, עם דרמות, רגעים מותחים, שער ניצחון, קרבות פנדלים ושתי סנסציות. צפו בתקצירים.
ברזיל פתחה את הרצף עם ניצחון דרמטי
הסלסאו ניצחו 1:2 את יפן, אבל הדרך לשם הייתה רצופה מכשולים. במחצית הראשונים הסמוראים הכחולים הצליחו להסתדר בצורה נפלאה עם היריבה הדרום אמריקאית ואף עלו ליתרון מבעיטה חדה של קיישו סאנו בדקה ה-29, אבל קרלו אנצ’לוטי, אשף נוקאאוט, הוכיח פעם נוספת למה מינו דווקא אותו לתפקיד.
המאמן המנוסה לא נלחץ, שינה שיטה ונענה על כך מבישול של גבריאל לראשו של קאסמירו שדאג להשוות בדקה ה-56. בהמשך, שלח למערכה גבריאל נוסף, מרטינלי, שקיבל מסירה מברונו גימארייש ועמוק בתוך תוספת הזמן (90+5’) דאג להפוך את התוצאה ולשמור על החלום לגביע שישי בחיים.
ברזיל בשמינית אחרי מהפך בדקה ה-95 על יפןפרגוואי אחראית לרגע הגדול ביותר של הלילה
האלבירוחה הזכירו לנו למה אנחנו אוהבים סיפורי סינדרלה, כשבתצוגת משחק טקטית עילאית הצליחו להדיח את גרמניה בפנדלים, אך לפני כן החבורה מדרום אמריקה הצליחה למשוך את היריבה שלה עד הקצה. בדקה ה-42 חוליו אנסיסו עקץ אחרי שליטה של המנשאפט והעניק יתרון מפתיע רגע לפני הירידה להפסקה.
קאי האברץ הצליח לאזן בדקה ה-54, אבל אז החל המופע של אורלנדו חיל בין הקורות, שמנע מכל הזדמנות להיכנס. בהארכה אף נפסל גול של יונתן טאה לאחר עבירה של וולדמאר אנטון, ובפנדלים חיל סיפק הצגה נוספת, כשהדף פנדלים של האברץ וניק וולטמאדה, בעוד שטאה שולח את שלו לשמיים, ואת גרמניה הביתה.
סנסציה היסטורית: פרגוואי מדיחה את גרמניהשחקן העונה בהולנד הטיס אותה הביתה מוקדם מהצפוי
בהתמודדות יחסית שקולה, רוב הציפיות היו על גבי האורנג’, שצלחו שלב בתים לא פשוט מהמקום הראשון עם תצוגות כדורגל. אך רונאלד קומאן ניסה להפתיע את אריות האטלס, והופתע בעצמו. לאחר יותר מ-70 דקות ללא שער, ובעיקר תצוגה נהדרת של בארט ורברוחן בין הקורות, קרישנסיו סאמרוויל בישל לקודי גאקפו את היתרון הכתום, ולא הותיר עין אחת יבשה.
מרוקו מדיחה את הולנד בקרב פנדלים משוגעהמוליכה כבר ראתה את עצמה בשלב הבא, אבל זה לא נגמר עד שזה לא נגמר ועבור עיסא דיופ, זה היה רחוק מלהסתיים כשהבלם, שהצטרף להתקפה המרוקאית, השווה בדקה ה-90+1 ושלח את המשחק להארכה, ומשם לבעיטות הכרעה, בסיומם שוער אחר, יאסין בונו, בלט, והוביל את מרוקו לשמינית הגמר, כשאת הפנדל המכריע כובש איסמעיל סייבארי, שזכה בתואר שחקן העונה בליגה ההולנדית.