נבחרת צרפת העפילה לרבע גמר מונדיאל 2026 עם ניצחון 0:1 על פרגוואי, אך בסיום המשחק כמעט כל השיח עסק דווקא בשיפוט. הצרפתים זעמו על החלטותיו של השופט אילגיז טנטאשב, שלא שלף אפילו כרטיס צהוב אחד לשחקני פרגוואי, למרות משחק אגרסיבי שכלל 29 תיקולים, 13 עבירות ועימותים בלתי פוסקים עם שחקני הטריקולור.
מי שסבל יותר מכולם היה קיליאן אמבפה, שספג את מרבית התיקולים והעבירות לאורך המשחק. חלוץ ריאל מדריד היה במוקד ההתנכלויות של שחקני פרגוואי, כאשר חלק מהעבירות שבוצעו עליו הוגדרו בתקשורת כבלתי ספורטיביות לחלוטין, אך גם הן לא הובילו לכרטיסים.
הנתון שהכעיס במיוחד את הצרפתים היה העובדה שדווקא שלושה משחקניהם, מאנו קונה, בראדלי ברקולה ומייקל אוליסה, ספגו כרטיסים צהובים, למרות שביצעו כמחצית ממספר התיקולים של היריבה. בצרפת הרגישו שהקו של השופט איפשר לפרגוואי לשבש את המשחק ולהתקרב מאוד לגרירת ההתמודדות להארכה.
מהומה בסיום המשחק (רויטרס)"מביך ומביש": הביקורת החריפה על השיפוט ועל פרגוואי
גם באנגליה לא חסכו ביקורת. שוער העבר ג'ו הארט אמר: "שחקני פרגוואי היו פשוט בושה. אם הם היו משחקים בקבוצה שלי, הייתי גורר אותם החוצה מהמגרש". גם מיקה ריצ'רדס הצטרף: "זה היה מביך לראות. פרגוואי נבחרת טובה מבחינה הגנתית ולא הייתה צריכה להשתמש בטריקים האלה".
בין האירועים שעוררו סערה היו כניסה חריפה של אנדרס קובאס באדריאן ראביו ללא כרטיס, בעיטה של חואן חוסה קסרס באמבפה שלא נענשה, מרפק של גבריאל אבלוס לבטנו של דאיוט אופמקאנו, יד של מתיאס גלארסה בפניו של ז'ול קונדה וניסיונות חוזרים לעורר פרובוקציות. בנוסף, לפני בעיטת הפנדל המכריעה של אמבפה, גוסטבו ולאסקס אף ניסה להרוס את נקודת הפנדל באמצעות בעיטה בקרקע, בעוד שחקני פרגוואי הקיפו את השופט בניסיון לעכב את ביצוע הבעיטה.
הרגע שהכריע את ההתמודדות הגיע כ-20 דקות לסיום, כאשר דזירה דואה הוכשל ברחבה על ידי דייגו גומס. רק לאחר התערבות מערכת ה-VAR והליכה למסך קיבל טנטאשב את ההחלטה להעניק לצרפת פנדל, אותו תרגם אמבפה לשערו השביעי בטורניר, שהשווה אותו לליאו מסי בפסגת טבלת מלך השערים.
דידייה דשאן קיליאן אמבפה (IMAGO)מאמן צרפת דידייה דשאן הודה כי גם מהספסל הפרגוואי נשמעו הערות שלא היו צריכות להיאמר. לאחר שריקת הסיום התפתחה מהומה נוספת, כאשר ולאסקס ניסה להתעמת עם שחקני צרפת.
ראיין שרקי סיפר כי ההתמודדות הוכיחה שנבחרתו יודעת לנצח גם משחקים מסוג אחר: "ידענו שזה יהיה משחק קשוח, אבל היה חשוב לנו לעבור מבחן כזה. צרפת יודעת לשחק כדורגל יפה, אבל גם יודעת לצאת למלחמה כשצריך".
גם וויליאם סאליבה חשף שהצרפתים התכוננו מראש לסגנון המשחק של היריבה. "ראינו סרטונים וידענו שהם יבצעו הרבה עבירות וינסו להוציא אותנו מריכוז. היינו חייבים להישאר ממוקדים ולא להיגרר לוויכוחים. זה לא קל, אבל לפעמים ניצחון כזה שווה בדיוק כמו ניצחון גדול".
גם פרשני השיפוט מתחו ביקורת על טנטאשב. לדבריהם, השופט היה חייב להציב גבולות כבר בדקות הראשונות ולא לאפשר למשחק להפוך לאגרסיבי כל כך. עוד נטען כי נתון העבירות הרשמי, 13 לפרגוואי ו-11 לצרפת, כלל אינו משקף את המתרחש על כר הדשא, שכן עבירות רבות של הדרום אמריקאים כלל לא נשרקו. בסופו של דבר, דווקא התערבות ה-VAR, ולא החלטה מיידית של השופט, היא זו שסללה את דרכה של צרפת לרבע הגמר, שם תפגוש את מרוקו.